Justyna Lipicka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Tylko do jutra do 10.00 KUP TERAZ za swoją cenę!! zapraszam:smile: http://www.dogomania.pl/forum/thread...i-W%C5%82adzia Quote
Gosiapk Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 paniMysza napisał(a):[video=youtube;qR9IwGpzT8o]http://www.youtube.com/watch?v=qR9IwGpzT8o&feature=context&context=C41010 66ADvjVQa1PpcFNuqkqDjFg5yRgtlrQJopki4EQ6ymxQzAw=[/video] na końcu lol - tak właśnie gości tymczasowiczów;) Jaka pogodna jest Lolcia :) I do pysia jej w różowym :p Quote
Gosiapk Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 missiaa napisał(a):Aaa, tak w ogóle, moja mama przywiozła wczoraj ze schronu sunie, maluteńką- babinkę. Według mamy podobna do Jedyneczki:P Jest mniejsza od Jedyneczki, na krótszych nogach(sprawnych), kolor brązowy - jak dla mnie jedyne podobieństwo to troszkę wyłupiaste oczęta( zresztą chyba nie widzące już tak jak powinny). Missiaa dawaj jej zdjęcia, wagę i trochę opisu, info o sterylce lub braku, szczepieniach, odrobaczeniu, stosunku do innych psów i do ludzi. Będziemy klecić ogłoszenia :) Quote
Gosiapk Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 paniMysza napisał(a):witam ponownie:) po pierwsze, nie zadna tam pani. jestem paulina:) po drugie - doskonale rozumiem twoje obawy. dlatego ja nie naciskam. zaproponowałam dla niej dt (wcześniej dla nera, nerga? - przepraszam, ale imiona mi sie juz mylą. taki mikrusek od was, ktory ma juz dt) bo wyczytałam, ze te psiaki sa nieśmiałe i potrzebują nowego miejsca. ale nic na siłę:) miałam u siebie dwie sunie skrzywdzone przez człowieka. jedną tylko dobę (to własnie śrubka z filmików) drugą nieco ponad tydzień (bida chyba była katowana przez człowieka, sikała pod siebie, gdy ktos sie do niej zbliżał, nie potrafiła chodzic na smyczy, bała się schodów; z dnia na dzień jednak była odwazniejsza i udało mi sie nauczyc ją nie bac się smyczki). tak naprawde to ja nie jestem takim prawdziwym domem tymczasowym. pomagam kolezance, która prowadzi dt, ale bardzo czesto wyjeżdza. wtedy przyprowadza swoich bidoków do mnie. swojego podopiecznego jeszcze nie miałam nigdy. a to dlatego, że mam obawę, ze pokocham i zostawię, a nie moge teraz sobie na trzeciego pozwolić;) w kazdym razie, prawdopodobnie miałabym transport malutkiej z krakowa do wrocławia w niedzielę 29.04. potem cały długi weekend mam wolny, więc najlepsza opcja z najlepszych, żeby mała przyzwyczaić do moich suk i moje suki do niej. trzecia sprawa - znajoma z fundacji mikropsy z warszawy własnie mi powiedziała, że we wrocławiu jest pan, który chciałby adoptowac jakiegos mikrusa. ma juz jednego psiaka (tez taki do socjalizacji), ale chciałby pomoc jeszcze innemu. podałam mikropsom namiary do mnie. porozmawiam z panem i dam wam znać. byc może byłby to dobry DS dla adelki. pozdrawia:) czyżby ciocia Paulina miała dobrą rękę do adopcji? :hmmmm: :) Quote
paniMysza Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Gosiapk napisał(a):Jaka pogodna jest Lolcia :) I do pysia jej w różowym :p to frania:) lola to ten czarny potwór;) Quote
paniMysza Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Gosiapk napisał(a):czyżby ciocia Paulina miała dobrą rękę do adopcji? :hmmmm: :) raczej moja znajoma. ja tylko pomagałam:) Quote
Gosiapk Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 paniMysza napisał(a):raczej moja znajoma. ja tylko pomagałam:) może to Twoje dobre fluidy podziałały ;) Quote
paniMysza Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 dziewczyny, ja nie poganiam z decyzją, ale jesli wyszłoby z transportem 29 kwietnia, muszę wziąć w pracy urlop na poniedziałek. a muszę to zrobić najpózniej we wtorek. dajcie znać, czy decydujecie się wysłac adelke do mnie, czy nie. musze wszystko zsynchronizować:) ustalcie, co dla adelki będzie lepsze, żeby jej bardziej nie stresować. Quote
Gosiapk Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 paniMysza napisał(a):dziewczyny, ja nie poganiam z decyzją, ale jesli wyszłoby z transportem 29 kwietnia, muszę wziąć w pracy urlop na poniedziałek. a muszę to zrobić najpózniej we wtorek. dajcie znać, czy decydujecie się wysłac adelke do mnie, czy nie. musze wszystko zsynchronizować:) ustalcie, co dla adelki będzie lepsze, żeby jej bardziej nie stresować. Myślę, że powinnaś zadzonić ponownie do Missieek (Angela), to ona podejmie ostateczną decyzję jak sądzę (ewentulanie w porozumieniu z mamą). Ona będzie najlepszym źródłem informacji i z nią można wszsytko konkretnie ustalić. Czy możesz zadzwonić do niej? Quote
missiaa Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Pytałam mamę i podjęła decyzje, że taka daleka podróż i kolejne DT to będzie dla niej za dużo. Że lepiej jakby już stąd jechała prosto do DS, żeby jej nie mieszać w głowie, bo za dużo już przeszła. Ale Paulino, jeśli masz taką dobrą rękę do adopcji, to może Madeira jeśli byś chciała? Czeka od urodzenia u nas, troszkę płochliwa, ok 6 kg. Albo jej siostra Plata(6,5 kg) Nikt się nimi nie interesuje, a trudno je wyeksponować przy tylu psiakach. Zawsze znajdzie się jakiś który się bardziej spodoba i nie znajdują domu. Quote
Malgoska Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 ależ one są śliczne, malutkie, ogłaszcie je gdzieś? Quote
missiaa Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Malgoska napisał(a):ależ one są śliczne, malutkie, ogłaszcie je gdzieś? Są u nas na stronie i ktoś je ogłaszał, ale chyba ogłoszenia już wygasły :( Quote
Gosiapk Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Missiaa, macie szczeniaka, który wyrośnie na dużego psa? szukają tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226201-Czeka-dom-na-szczeniaka-dużej-rasy-(mixy-też) Quote
missiaa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='Gosiapk']Missiaa, macie szczeniaka, który wyrośnie na dużego psa? szukają tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226201-Czeka-dom-na-szczeniaka-dużej-rasy-(mixy-też) Już wklejone(przez mmd) nasze dwa które wyrosną na duże. Ale dzięki za czujność :) Quote
paniMysza Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='missiaa']Pytałam mamę i podjęła decyzje, że taka daleka podróż i kolejne DT to będzie dla niej za dużo. Że lepiej jakby już stąd jechała prosto do DS, żeby jej nie mieszać w głowie, bo za dużo już przeszła. Ale Paulino, jeśli masz taką dobrą rękę do adopcji, to może Madeira jeśli byś chciała? Czeka od urodzenia u nas, troszkę płochliwa, ok 6 kg. Albo jej siostra Plata(6,5 kg) Nikt się nimi nie interesuje, a trudno je wyeksponować przy tylu psiakach. Zawsze znajdzie się jakiś który się bardziej spodoba i nie znajdują domu. a jak one dogaduja sie z innymi psami. konkretnie z zadziornymi sukami? Quote
missiaa Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 uległe, boją się atakujących. Nie są takie, że się buntują i stają do walki. Quote
paniMysza Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 az tak źle nie jest, ze moje atakuja. wiem tyle, ze ta moja mniejsza jakby ktoś sie na nia rzucał - lała by się na bank;) Quote
Gosiapk Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 paniMysza napisał(a):az tak źle nie jest, ze moje atakuja. wiem tyle, ze ta moja mniejsza jakby ktoś sie na nia rzucał - lała by się na bank;) niezła zadziora :) Quote
missiaa Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 paniMysza napisał(a):az tak źle nie jest, ze moje atakuja. wiem tyle, ze ta moja mniejsza jakby ktoś sie na nia rzucał - lała by się na bank;) te dwie są raczej płochliwe, wśród innych psów są ciekawskie, ale nie atakują, bardziej są atakowane przez inne. czlowieka się delikatnie boją, ale mimo to są radosne, merdają ogonkami itp:) Quote
Gosiapk Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 ciekaw co słychać u Jedyneczki/Dineczki :cool3: Quote
Gosiapk Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):i jak losy Adelki? Zostaje u missiaa Quote
Recommended Posts