missiaa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Gosiapk napisał(a):missiaa, ile Jedyneczka może mieć lat? Nie umiem tak oceniać. Ząbki ma ładne, więc wydaje mi się, że jest młoda. Może ze 3 lata. Ale tak jak mówię nie umiem oceniać i nie chcę wprowadzać w błąd. Quote
Gosiapk Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Lucyja napisał(a):Zaglądam do maleństwa. Lucyja, dzięki za przesłanie kaski na karmę. Dotarła. W poniedziałek planuję zakupić. Quote
Gosiapk Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 missiaa napisał(a):Nie umiem tak oceniać. Ząbki ma ładne, więc wydaje mi się, że jest młoda. Może ze 3 lata. Ale tak jak mówię nie umiem oceniać i nie chcę wprowadzać w błąd. Czy Jedyneczka na stałe jest teraz u Ciebie w kuchni? Tj. wkuchni na DT? :) Quote
Lucyja Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Czy zakupisz tą większą porcję karmy ? Czy trzeba dorzucić jeszcze parę złotych ? Quote
Gosiapk Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Lucyja napisał(a):Czy zakupisz tą większą porcję karmy ? Czy trzeba dorzucić jeszcze parę złotych ? Teraz jest 140zł. 2 worki po 20kg kosztują 157zł brakuje 17zł. Jeśli nikt się nie dołoży, to ja to zrobię. Quote
missiaa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Gosiapk napisał(a):Czy Jedyneczka na stałe jest teraz u Ciebie w kuchni? Tj. wkuchni na DT? :) Śpi u mnie na przedpokoju z moimi psiakami, bo w "kuchni" są panele( wcześniej tam był pokój-stad panele w kuchni). Siusiała mi na panele od czasu do czasu i nie wyszło im to na dobre. Na przedpokoju jest gumolit więc tam może jej się zdarzyć zrobić siku. Tylko że jest jedno legowisko malutkie na 4 czasem 5 psów, więc kto pierwszy ten lepszy i raz śpi ściśnięta z moją małą suńką na tym legowisku, a innym razem obok, bo do legowiska wepchnie się moja owczarka (która zresztą mieści się w nim tylko do połowy:P) Quote
Gosiapk Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 missiaa napisał(a):Śpi u mnie na przedpokoju z moimi psiakami, bo w "kuchni" są panele( wcześniej tam był pokój-stad panele w kuchni). Siusiała mi na panele od czasu do czasu i nie wyszło im to na dobre. Na przedpokoju jest gumolit więc tam może jej się zdarzyć zrobić siku. Tylko że jest jedno legowisko malutkie na 4 czasem 5 psów, więc kto pierwszy ten lepszy i raz śpi ściśnięta z moją małą suńką na tym legowisku, a innym razem obok, bo do legowiska wepchnie się moja owczarka (która zresztą mieści się w nim tylko do połowy:P) Chyba jej lepiej w przedpokoju z innym psami, ma towarzystwo :) Jaka sprytna owczareczka, dupcie sobie posadzi na posłanku i zadowolona :) Quote
missiaa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Gosiapk']Chyba jej lepiej w przedpokoju z innym psami, ma towarzystwo :) Jaka sprytna owczareczka, dupcie sobie posadzi na posłanku i zadowolona :)[/QUOTE] Czasem się biją o to legowisko i muszę wkraczać. Owczareczce też się należy, dobry i pół tyłeczka na posłanku od czasu do czasu :P Quote
Gosiapk Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='missiaa']Czasem się biją o to legowisko i muszę wkraczać. Owczareczce też się należy, dobry i pół tyłeczka na posłanku od czasu do czasu :P[/QUOTE] Pewnie, że lepsze pół dupci na posłanku niż cała na podłodze :) A nie zmieści się obok drugie posłanko? Albo koc? Quote
missiaa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Zmieściło by się nie jedno. Ale nie mam, a funduszy również brak. Musiałam zainwestować w duży drapak, żeby koty miały gdzie spać. Jedna z moich suń, czasem korzysta z drapaka:P wyłazi na niego i na nim śpi :P Quote
Lucyja Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Jakiej wielkości potrzebne by było spanko dla sunieczki ? Czy np. takie byłoby dobre ? http://www.krakvet.pl/sara-legowisko-owalne-owal-33x45cm-kolor-bezoworudy-p-2669.html Są też większe, ale nie wiem jak sunia jest duża. Quote
missiaa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) [quote name='Lucyja']Jakiej wielkości potrzebne by było spanko dla sunieczki ? Czy np. takie byłoby dobre ? http://www.krakvet.pl/sara-legowisko-owalne-owal-33x45cm-kolor-bezoworudy-p-2669.html Są też większe, ale nie wiem jak sunia jest duża. No ona mniej więcej takiej wielkości. Może jak sie rozciągnie to ma z 48-50cm ale zazwyczaj śpi zwinięta w kłębek. Nawet chyba lepsza byłaby taka mata : http://www.krakvet.pl/sara-mata-40x60cm-kolor-ciemny-braz-p-17695.html bo jest tańsza i większa(choć w sumie mniejsza też może być a będzie jeszcze tańsza. Przede wszystkim nic od niej nie odstaje, a dwie pannice u mnie lubią co nie co ponadgryzać w euforii jak coś im za bardzo odstaje. Edited February 19, 2012 by missiaa Quote
missiaa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Tu na przedpokoju mała nie jest sama, a po drugie jak widać wysokiego standardu nie ma bo przedpokój przed remontem, więc psiaki mogą tu sikać, kupać, drapać i zjadać ściany:lol: Tak to wygląda na chwilę obecną. Wróciły z sikania i tym razem dwie panny wyprzedziły Jedyneczkę i zajęły legowisko. Przy okazji widać niszczycielskie zapędy jednej suńki(tej po lewej stronie Jedyneczki) w postaci wystającej waty z legowiska. A drapak czasem nie tylko dla kotów: I krótki filmik. Niestety rozładował mi się telefon i przerwało nagrywanie. Jak robiłam zdjęcia Jedyneczka krok w krok za mną:D Tylko czeka żeby na nią spojrzeć i ogon w ruch:loveu: [video=youtube;nNp3pk_4I6A]http://www.youtube.com/watch?v=nNp3pk_4I6A&feature=youtu.be[/video] Mucha straszna zazdrośnica więc czasem Jedyneczka się z nią spina i muszę je rozdzielać, ale w tym wypadku bardzo grzecznie się zachowały, poza tym, że Mucha na mnie wlazła:roll:. Jedyneczka czasem warknie jak pies ja natarczywie zaczepia lub przeszkadza w jedzeniu. Jak widać kotów kilka, ale jej zupełnie nie przeszkadzają. Quote
Justyna Lipicka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 jakie ona ma smutne te oczęta ;( Quote
malawaszka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 czarna psuja to Hessi? drapak świetny!!! Quote
missiaa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 (edited) [quote name='malawaszka']czarna psuja to Hessi? drapak świetny!!![/QUOTE] oczywiście że Hessi. Wziełam ją do siebie bo ona zawsze taka zakochana w Okami była. Tak się przyzwyczaiła szybko, że teraz nawet jak jej nie chce wpuścić to się na siłę wpycha. Otwiera wszystkie drzwi (choć teraz się trochę uspokoiła), jak dostaje euforii to szaleńczo niszczy wszystko co widzi, już kilka razy ją przyłapałam jak szarpała to legowisko, nie mówiąc już ile razy zbierałam watę z tego legowiska, wpychałam z powrotem i zaszywałam. A drapak świetny, na tym zdjęciu jeszcze w całości, a obecnie (DZIĘKI HESSI) dolny domek potargany:mad: wyleciała za to ode mnie, ale jak mi nerwy przeszły to ją z powrotem wpuściłam. Nie mogłam patrzeć jak śpi na klatce pod moimi drzwiami. Ładnie wychodzi na siku na dwór :loveu: Edited February 20, 2012 by missiaa Quote
Gosiapk Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='missiaa']Zmieściło by się nie jedno. Ale nie mam, a funduszy również brak. Musiałam zainwestować w duży drapak, żeby koty miały gdzie spać. Jedna z moich suń, czasem korzysta z drapaka:P wyłazi na niego i na nim śpi :P[/QUOTE] Kociopies? ;) :D Quote
Gosiapk Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='missiaa']Tu na przedpokoju mała nie jest sama, a po drugie jak widać wysokiego standardu nie ma bo przedpokój przed remontem, więc psiaki mogą tu sikać, kupać, drapać i zjadać ściany:lol: Tak to wygląda na chwilę obecną. Wróciły z sikania i tym razem dwie panny wyprzedziły Jedyneczkę i zajęły legowisko. Przy okazji widać niszczycielskie zapędy jednej suńki(tej po lewej stronie Jedyneczki) w postaci wystającej waty z legowiska. A drapak czasem nie tylko dla kotów: I krótki filmik. Niestety rozładował mi się telefon i przerwało nagrywanie. Jak robiłam zdjęcia Jedyneczka krok w krok za mną:D Tylko czeka żeby na nią spojrzeć i ogon w ruch:loveu: Mucha straszna zazdrośnica więc czasem Jedyneczka się z nią spina i muszę je rozdzielać, ale w tym wypadku bardzo grzecznie się zachowały, poza tym, że Mucha na mnie wlazła:roll:. Jedyneczka czasem warknie jak pies ja natarczywie zaczepia lub przeszkadza w jedzeniu. Jak widać kotów kilka, ale jej zupełnie nie przeszkadzają.[/QUOTE] Nieźle potwory zniszczyły ścianę przy drzwiach :mad: A czy to Mucha śpi na kocim drapaku? Poproszę ciocię Ziutencję o aktualizację ogłoszeń Jedyneczki o informację o braku agresji do kotów i pozytywnym stosunku do innych psiaków. Quote
missiaa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Gosiapk']Nieźle potwory zniszczyły ścianę przy drzwiach :mad: A czy to Mucha śpi na kocim drapaku? Poproszę ciocię Ziutencję o aktualizację ogłoszeń Jedyneczki o informację o braku agresji do kotów i pozytywnym stosunku do innych psiaków.[/QUOTE] Tak Mucha jest tym kociopsem śpiącym na drapaku. Jedyneczka raczej jest obojętna w stosunku do innych psów niż pozytywnie nastawiona. Nie przeszkadzają jej do póki się jej nie czepiają, ona też nie wykazuje chęci do zabawy z nimi. Czasem zdarza się, że Jedyneczka śpi w tym legowisku zwinięta w kłębek a obok zwinięta w kłębek Mucha lub Fruzia. Ale na tym kończą się jej relacje z innymi psami:) Na siku zazwyczaj wybiega ostatnia za wszystkimi psami (to taka mało ważna informacja przy okazji). Quote
Lucyja Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To ja kupię dla Jedyneczki takie spanko, jakie zaproponowałaś. Podaj mi proszę na PW adres jaki podać do wysyłki:) Quote
missiaa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Lucyja']To ja kupię dla Jedyneczki takie spanko, jakie zaproponowałaś. Podaj mi proszę na PW adres jaki podać do wysyłki:)[/QUOTE] Dzięki w imieniu Jedyneczki:) To może Dałoby się tak,żeby nie płacić za przesyłkę dodatkowo to wysłać razem z karmą...bo tez jest z krak-vetu? Zaraz podam adres Quote
Gosiapk Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='Lucyja']To ja kupię dla Jedyneczki takie spanko, jakie zaproponowałaś. Podaj mi proszę na PW adres jaki podać do wysyłki:) Dzięki Lucyja :) I tak wepchnie się tam owczareczka ;) :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Dzięki dodatkowej wpłacie cioci Olq ubierałyśmy 157zł na 40kg karmy Josera Economy!!! :multi: Wieczorem zrobię zakup w krakvecie. Missiaa proszę o przesłanie adresu na PW :) Quote
missiaa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Gosiapk']Dzięki Lucyja :) I tak wepchnie się tam owczareczka ;) :evil_lol: W miarę możliwości będę pilnować, żeby na tym legowisku spała Jedyneczka, w końcu to prezent dla NIEJ od cioci Lucyji. Ewentualnie może sama Jedyneczka podzieli się z którąś pannicą i będą spały we dwie jak to się czasem zdarza na tym legowisku, które mam. A Okamusia (owczarka), musi jeszcze troszkę wytrzymać i w przypływie gotówki też jej kupię legowicho na jej rozmiar :) Quote
Recommended Posts