Rudzia-Bianca Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 ewu napisał(a):Serca ludziom zamarzły:(((((( Chyba tak :( Ja niestety mam swoje dwa , kota i Kumpla na tymczasie weekendowym . Gdybym miała swój dom :( Quote
Lobaria Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mają wydarzenie na FB - aktywowałam swój profil i już udostępniłam szczeniory z Bukowna, ale wydarzen jeszcze nie potrafię robić Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Lobaria napisał(a):Mają wydarzenie na FB - aktywowałam swój profil i już udostępniłam szczeniory z Bukowna, ale wydarzen jeszcze nie potrafię robić Ja też nie:(( Quote
Lobaria Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Może jakaś Cioteczka zrobi wydarzenie... Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Biedne szczeniorki. Ja niestety nie mogę wziąć :( wczoraj odszedł mi szczeniak z powodu koronowirozy ( prawdopodobnie, bo jest też podejrzenie parwo ) i dom musi przejść kwarantanne. Psiaczek musiałby być po szczepieniu. Trzymam kciuki za maluchy i resztę. Quote
Lobaria Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Te dorosłe, malutkie to ma mikropsy trza dac... Quote
Rudzia-Bianca Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Lobaria napisał(a):Może jakaś Cioteczka zrobi wydarzenie... Jak napiszecie tekst , zrobię wydarzenie . Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) Tekst na fb: Potworny mróz , śnieg , stara drewniana buda a w niej dwa maleństwa:(( Jeśli nie znajdą natychmiast pomocy nie mają szans na przeżycie:( Błagamy wszystkich, którzy mogą uratować maleństwa o pomoc. Szukamy dt ale zanim się taki znajdzie , może ktoś z okolicy ofiaruje im chwilowe schronienie - choćby w stodole. Pieski przebywają w Bukownie koło Olkusza. kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała 0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com Może być, tyle spłodziłam..? Edited February 4, 2012 by ewu Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 w wielkiej potrzebie sa tez malutkie samce maly piesek w dredach, okolo 7kg Pomyślałam o tym piesku.Wygląda okropnie,jest cholernie zaniedbany nie ma szans na adopcje,myślę że nawet na łańcuch żaden burak by go nie chciał.Ja samodzielnie nie mogę podjąć decyzji bo jestem tylko domkiem tymczasowym zależnym od innych ludzi,ale sami zobaczcie nawet nikt o nim tu nie wspomniał ,odkąd te zdjęcia się tu pojawiło,po prostu ten psiak jest tak zaniedbany że nie wiem czy ktoś by go wziął na domowy tymczas.Może się mylę ale on bez zainwestowania i poświęcenia mu czasu po prostu odejdzie w schronisku!!!A wystarczy pościnać dredy ,wykąpać i wyczesać.Ja mogę go odrobaczyć i odpchlić,niestety na szczepienia i karmę mnie nie stać,bo mam już własne czworonogi na utrzymaniu.Transport też jest dla mnie problemem.Sami przyjżyjcie się temu psiakowi jaki może być fajny i kochany.Decyzja należy do was! Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 agniesia napisał(a):w wielkiej potrzebie sa tez malutkie samce maly piesek w dredach, okolo 7kg Pomyślałam o tym piesku.Wygląda okropnie,jest cholernie zaniedbany nie ma szans na adopcje,myślę że nawet na łańcuch żaden burak by go nie chciał.Ja samodzielnie nie mogę podjąć decyzji bo jestem tylko domkiem tymczasowym zależnym od innych ludzi,ale sami zobaczcie nawet nikt o nim tu nie wspomniał ,odkąd te zdjęcia się tu pojawiło,po prostu ten psiak jest tak zaniedbany że nie wiem czy ktoś by go wziął na domowy tymczas.Może się mylę ale on bez zainwestowania i poświęcenia mu czasu po prostu odejdzie w schronisku!!!A wystarczy pościnać dredy ,wykąpać i wyczesać.Ja mogę go odrobaczyć i odpchlić,niestety na szczepienia i karmę mnie nie stać,bo mam już własne czworonogi na utrzymaniu.Transport też jest dla mnie problemem.Sami przyjżyjcie się temu psiakowi jaki może być fajny i kochany.Decyzja należy do was! Wrzuć go na mikropsy http://www.dogomania.pl/threads/2207...KRĘG-ŚLĄSKI Tutaj Mikro-Bank http://www.dogomania.pl/threads/1892...m-MIKRUSKI-%29 To śliczny psiak po kąpieli i strzyżeniu będzie cudny:) Dla starszej Pani na kanapę... Załóż mu wątek na dogo. Będziemy rozsyłać. Quote
Zefirek2 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 kanna napisał(a):Bukowno koło OLkusza..dwa wyrzucone szczeniaki....najprawdopodobniej trafią do schronu w Olkuszu nocują w starej budzie na mrozie, dokarmiane przez ludzi...nie przeżyją http://www.facebook.com/photo.php?fbid=360191507344315&set=a.360190677344398.105906.100000604074351&type=3&theater kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała 0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com Jaki sens oddawać szczeniaki do schroniska w Olkuszu, nie lepiej dla nich jeśli zostaną tu gdzie są ( do czasu zorganizowania pomocy) przynajmniej mają budę i ludzi , którzy ich dokarmiają a w TYM schronie co będą miały lepiej, cieplej i luksusową opiekę NIE jedynie pewną śmierć i to w krótkim czasie . Tam napewno pomocy nie doczekają, ta mordownia jest analogiczna jak w moich okolicach w Chrcynnie , kasa za złapanie ( do kieszonki pazernego właściciela) a nie za utrzymanie psa i takim "biznesmenom" na rękę śmierć psiaków . Zresztą robią wszystko, żeby rotacja była bardzo duża i chętnie pomagają wyprawić je za TM :-( Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Te maleńkie suczki powinny być w domach w ciepełku,a ja zaoferowałam budę bo czasami takich domów po prostu brak i taka buda jest lepsza od takiego schroniska jak te!Ale tego psiaka ktoś wezmie do domu.Może nie jest małą suczką,ale jak już się tu pojawił to może go nie omijajmy bo też prosi o ratunek aż serce się ściska i widać że już zrezygnował.Te oczy mówią wszystko!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) ewu napisał(a):Tekst na fb: Potworny mróz , śnieg , stara drewniana buda a w niej dwa maleństwa:(( Jeśli nie znajdą natychmiast pomocy nie mają szans na przeżycie:( Błagamy wszystkich, którzy mogą uratować maleństwa o pomoc. Szukamy dt ale zanim się taki znajdzie , może ktoś z okolicy ofiaruje im chwilowe schronienie - choćby w stodole. Pieski przebywają w Bukownie koło Olkusza. kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała 0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com Może być, tyle spłodziłam..? Wydarzenie na fb - proszę się częstować :) http://www.facebook.com/events/316517185067795/?context=create Edited February 4, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ja nie mogę założyć mu wątku,bo jestem noga w tych sprawach i dopiero od was się uczę.Nie wiem gdzie szukać pomocy bo dopiero od niedawna jestem na wątkach o psiakach. Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 agniesia napisał(a):Ja nie mogę założyć mu wątku,bo jestem noga w tych sprawach i dopiero od was się uczę.Nie wiem gdzie szukać pomocy bo dopiero od niedawna jestem na wątkach o psiakach. Założę. Czy Ty masz dostęp do szczeniaczków? Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 jakich szczeniaczków tych które są na wątku.To nie! ja mieszkam pod Kielcami i mogę być domkiem tymczasowym dla tego psiaka.On potrzebuje ludzi o dobrych sercach które wezmą go pod swoje skrzydła i będą szukać mu domku stałego,zapewnią karmę i szczepienia.Ja mogę o niego dbać na miejscu.Ja jestem tylko taką szarą myszką która tylko tak może pomóc. Quote
kanna Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 ewu napisał(a):Tekst na fb: Potworny mróz , śnieg , stara drewniana buda a w niej dwa maleństwa:(( Jeśli nie znajdą natychmiast pomocy nie mają szans na przeżycie:( Błagamy wszystkich, którzy mogą uratować maleństwa o pomoc. Szukamy dt ale zanim się taki znajdzie , może ktoś z okolicy ofiaruje im chwilowe schronienie - choćby w stodole. Pieski przebywają w Bukownie koło Olkusza. kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała 0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com Może być, tyle spłodziłam..? a mogę prosić i link ? Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 kanna napisał(a):a mogę prosić i link ? One nie mają wątku Robię. Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ja mieszkam daleko,transport jest tu dużą przeszkodą chyba że znajdzie się osoba tam na miejscu która zechce mu pomóc i zaoferuje domek tymczasowy było by super!!!Suczki dostały szanse może ten psiaczek też.Faktycznie po pielęgnacji wyglądałby jak LEW na kanapie albo LEW na fajnym podwórzu w swojej ocieplanej budzie, wszysko jest lepsze od schroniska. Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 To bardzo dużo:) Napisz na pw do ludzi którzy mają dostęp do pieska i potem zroimy szum na dogo i wszystko się załatwi . Trzeba szybko działać. Quote
agniesia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ja mieszkam daleko,transport jest tu dużą przeszkodą chyba że znajdzie się osoba tam na miejscu która zechce mu pomóc i zaoferuje domek tymczasowy było by super!!!Suczki dostały szanse może ten psiaczek też.Faktycznie po pielęgnacji wyglądałby jak LEW na kanapie albo LEW na fajnym podwórzu w swojej ocieplanej budzie, wszysko jest lepsze od schroniska. Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) agniesia napisał(a):Ja mieszkam daleko,transport jest tu dużą przeszkodą chyba że znajdzie się osoba tam na miejscu która zechce mu pomóc i zaoferuje domek tymczasowy było by super!!!Suczki dostały szanse może ten psiaczek też.Faktycznie po pielęgnacji wyglądałby jak LEW na kanapie albo LEW na fajnym podwórzu w swojej ocieplanej budzie, wszysko jest lepsze od schroniska. A gdzie mieszkasz ? Mam znajomą w Kielcach też ma pieski w potrzebie, są na ulicy. mogę Cię skontaktować. Edited February 4, 2012 by ewu Quote
ewu Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Złożyłam szczeniaczkom wątek. http://www.dogomania.pl/threads/222357-Dwa-male%C5%84kie-szczeniaczki-zamarzaj%C4%85-w-budzie-ko%C5%82o-Olkusza.-B%C5%82agamy-o-ratunek-!!!!!!!?p=18552804#post18552804 Nie umiem przekleić zdjęć z tego wątku , proszę żeby ktoś to zrobił. Quote
Recommended Posts