Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lobaria napisał(a):
Mają wydarzenie na FB - aktywowałam swój profil i już udostępniłam szczeniory z Bukowna, ale wydarzen jeszcze nie potrafię robić

Ja też nie:((

Guest monia3a
Posted

Biedne szczeniorki. Ja niestety nie mogę wziąć :( wczoraj odszedł mi szczeniak z powodu koronowirozy ( prawdopodobnie, bo jest też podejrzenie parwo ) i dom musi przejść kwarantanne. Psiaczek musiałby być po szczepieniu. Trzymam kciuki za maluchy i resztę.

Posted (edited)

Tekst na fb:
Potworny mróz , śnieg , stara drewniana buda a w niej dwa maleństwa:(( Jeśli nie znajdą natychmiast pomocy nie mają szans na przeżycie:(

Błagamy wszystkich, którzy mogą uratować maleństwa o pomoc.
Szukamy dt ale zanim się taki znajdzie , może ktoś z okolicy ofiaruje im chwilowe schronienie - choćby w stodole.
Pieski przebywają w Bukownie koło Olkusza.

kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała
0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com

Może być, tyle spłodziłam..?

Edited by ewu
Posted

w wielkiej potrzebie sa tez malutkie samce
maly piesek w dredach, okolo 7kg

Pomyślałam o tym piesku.Wygląda okropnie,jest cholernie zaniedbany nie ma szans na adopcje,myślę że nawet na łańcuch żaden burak by go nie chciał.Ja samodzielnie nie mogę podjąć decyzji bo jestem tylko domkiem tymczasowym zależnym od innych ludzi,ale sami zobaczcie nawet nikt o nim tu nie wspomniał ,odkąd te zdjęcia się tu pojawiło,po prostu ten psiak jest tak zaniedbany że nie wiem czy ktoś by go wziął na domowy tymczas.Może się mylę ale on bez zainwestowania i poświęcenia mu czasu po prostu odejdzie w schronisku!!!A wystarczy pościnać dredy ,wykąpać i wyczesać.Ja mogę go odrobaczyć i odpchlić,niestety na szczepienia i karmę mnie nie stać,bo mam już własne czworonogi na utrzymaniu.Transport też jest dla mnie problemem.Sami przyjżyjcie się temu psiakowi jaki może być fajny i kochany.Decyzja należy do was!

Posted

agniesia napisał(a):
w wielkiej potrzebie sa tez malutkie samce
maly piesek w dredach, okolo 7kg

Pomyślałam o tym piesku.Wygląda okropnie,jest cholernie zaniedbany nie ma szans na adopcje,myślę że nawet na łańcuch żaden burak by go nie chciał.Ja samodzielnie nie mogę podjąć decyzji bo jestem tylko domkiem tymczasowym zależnym od innych ludzi,ale sami zobaczcie nawet nikt o nim tu nie wspomniał ,odkąd te zdjęcia się tu pojawiło,po prostu ten psiak jest tak zaniedbany że nie wiem czy ktoś by go wziął na domowy tymczas.Może się mylę ale on bez zainwestowania i poświęcenia mu czasu po prostu odejdzie w schronisku!!!A wystarczy pościnać dredy ,wykąpać i wyczesać.Ja mogę go odrobaczyć i odpchlić,niestety na szczepienia i karmę mnie nie stać,bo mam już własne czworonogi na utrzymaniu.Transport też jest dla mnie problemem.Sami przyjżyjcie się temu psiakowi jaki może być fajny i kochany.Decyzja należy do was!

Wrzuć go na mikropsy
http://www.dogomania.pl/threads/2207...KRĘG-ŚLĄSKI
Tutaj Mikro-Bank http://www.dogomania.pl/threads/1892...m-MIKRUSKI-%29
To śliczny psiak po kąpieli i strzyżeniu będzie cudny:)
Dla starszej Pani na kanapę...
Załóż mu wątek na dogo. Będziemy rozsyłać.

Posted

kanna napisał(a):
Bukowno koło OLkusza..dwa wyrzucone szczeniaki....najprawdopodobniej trafią do schronu w Olkuszu
nocują w starej budzie na mrozie, dokarmiane przez ludzi...nie przeżyją
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=360191507344315&set=a.360190677344398.105906.100000604074351&type=3&theater

Jaki sens oddawać szczeniaki do schroniska w Olkuszu, nie lepiej dla nich jeśli zostaną tu gdzie są ( do czasu zorganizowania pomocy) przynajmniej mają budę i ludzi , którzy ich dokarmiają a w TYM schronie co będą miały lepiej, cieplej i luksusową opiekę NIE jedynie pewną śmierć i to w krótkim czasie . Tam napewno pomocy nie doczekają, ta mordownia jest analogiczna jak w moich okolicach w Chrcynnie , kasa za złapanie ( do kieszonki pazernego właściciela) a nie za utrzymanie psa i takim "biznesmenom" na rękę śmierć psiaków . Zresztą robią wszystko, żeby rotacja była bardzo duża i chętnie pomagają wyprawić je za TM :-(

Posted

Te maleńkie suczki powinny być w domach w ciepełku,a ja zaoferowałam budę bo czasami takich domów po prostu brak i taka buda jest lepsza od takiego schroniska jak te!Ale tego psiaka ktoś wezmie do domu.Może nie jest małą suczką,ale jak już się tu pojawił to może go nie omijajmy bo też prosi o ratunek aż serce się ściska i widać że już zrezygnował.Te oczy mówią wszystko!!!

Posted (edited)

ewu napisał(a):
Tekst na fb:
Potworny mróz , śnieg , stara drewniana buda a w niej dwa maleństwa:(( Jeśli nie znajdą natychmiast pomocy nie mają szans na przeżycie:(

Szukamy dt ale zanim się taki znajdzie , może ktoś z okolicy ofiaruje im chwilowe schronienie - choćby w stodole.

Wydarzenie na fb - proszę się częstować :)

http://www.facebook.com/events/316517185067795/?context=create

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Ja nie mogę założyć mu wątku,bo jestem noga w tych sprawach i dopiero od was się uczę.Nie wiem gdzie szukać pomocy bo dopiero od niedawna jestem na wątkach o psiakach.

Posted

agniesia napisał(a):
Ja nie mogę założyć mu wątku,bo jestem noga w tych sprawach i dopiero od was się uczę.Nie wiem gdzie szukać pomocy bo dopiero od niedawna jestem na wątkach o psiakach.

Założę.
Czy Ty masz dostęp do szczeniaczków?

Posted

jakich szczeniaczków tych które są na wątku.To nie! ja mieszkam pod Kielcami i mogę być domkiem tymczasowym dla tego psiaka.On potrzebuje ludzi o dobrych sercach które wezmą go pod swoje skrzydła i będą szukać mu domku stałego,zapewnią karmę i szczepienia.Ja mogę o niego dbać na miejscu.Ja jestem tylko taką szarą myszką która tylko tak może pomóc.

Posted

ewu napisał(a):
Tekst na fb:

a mogę prosić i link ?

Posted

Ja mieszkam daleko,transport jest tu dużą przeszkodą chyba że znajdzie się osoba tam na miejscu która zechce mu pomóc i zaoferuje domek tymczasowy było by super!!!Suczki dostały szanse może ten psiaczek też.Faktycznie po pielęgnacji wyglądałby jak LEW na kanapie albo LEW na fajnym podwórzu w swojej ocieplanej budzie, wszysko jest lepsze od schroniska.

Posted

To bardzo dużo:) Napisz na pw do ludzi którzy mają dostęp do pieska i potem zroimy szum na dogo i wszystko się załatwi . Trzeba szybko działać.

Posted

Ja mieszkam daleko,transport jest tu dużą przeszkodą chyba że znajdzie się osoba tam na miejscu która zechce mu pomóc i zaoferuje domek tymczasowy było by super!!!Suczki dostały szanse może ten psiaczek też.Faktycznie po pielęgnacji wyglądałby jak LEW na kanapie albo LEW na fajnym podwórzu w swojej ocieplanej budzie, wszysko jest lepsze od schroniska.

Posted (edited)

agniesia napisał(a):

A gdzie mieszkasz ? Mam znajomą w Kielcach też ma pieski w potrzebie, są na ulicy. mogę Cię skontaktować.

Edited by ewu