Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beta ata napisał(a):
Ile tych okruszków potrzebuje dt?

Cztery sunie, w tym dwie ze szczeniorkami.
Może będzie jeden DS dla szczeniorka. Jedna sunia ma 4 szczeniorki (jeden umarł, bo było pięć), i jedna sunia z jednym maluchem.

Posted

Gosiapk napisał(a):
No dogociotki, żarty się skończyły! :mad:

Teraz raus jak jeden mąż na mój wątek! :cool3: Podnosić, kombinować, myśleć jak pomóc aż się mózgi zagotują i para pójdzie uszami:shock:! :evil_lol:

Maleńkie sunieczki na dworze przy -30C!!!

I żadnego mi tu :scared: bo zaraz będzie :lmaa:

I ja przyszłam bo się Gosi przestraszyłam.:eviltong:
Biedactwa małe:-( W tym mrozie:-(
Chociaż podniosę.

Posted

Havanka napisał(a):
dziewczyny, może zrobić im na cito wydarzenie na fb z prośbą chociażby o DT. Czy ktoś umie to zrobić? Ja niestety nie potrafię.

No właśnie ja też nie potrafię. Zrobi ktoś?

Posted

Wiem...ale może i Jej się uda...musi!
myślałam o szczeniaczkach

Gosia napisała:

Mama Angeli wyciągnęła mamusię i czwórkę która przeżyła. Kochana Ola ma je przetransportować do mojego zaprzyjaźnionego śląskiego veta, a my jutro zabieramy je do Wawy.
Miały trafić do mnie, ale chyba rozejdą się jak ciepłe bułeczki :)
bardzo mnie to cieszy, bo mój małżyk jeszcze o niczym nie wie :))
mamusia oczywiście też jedzie - kochane Mikropsiaki zaproponowały że w razie czego będzie dla nie DT
Dziękuję Aleksandrze Grynczewskiej za propozycję DT - odezwę się jutro

Posted

Maluchy przetransportowane na miejsce noclegu - białasek jest słaby, dostał leki rozkurczowe i wzmacniające. Będą pod obserwacją.
Mamusia podobno rozkoszna :)

Dziękuję jeszcze raz Mamie Misieek za wyciągnięcie maluchów i oczywiście Oli za transport1!

Posted

Zostały nam jeszcze:
1) sunia z chorą łapką, która jest na awaryjnym DT, tzn. nie wiemy jak długo może w nim zostać;
2) sunia czarna z jednym szczeniorkiem, z tego co zrozumiałam także jedzie do awaryjnego DT i także nie wiemy ile może tam zostać;
3) sunia podpalana, która nadal jest w ex-schronie vel mordowni;

Jeszcze nie zacierajmy rąk, nasza praca nie jest skończona :)

Posted

Jezu:-(
Te dwie pierwsze, serce mnie boli, takie maleństwa, a ta pierwsza, jej oczy, jeśli trafi do domu, wygląda na wspaniałą przekochaną istotkę.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Zostały nam jeszcze:
1) sunia z chorą łapką, która jest na awaryjnym DT, tzn. nie wiemy jak długo może w nim zostać;
2) sunia czarna z jednym szczeniorkiem, z tego co zrozumiałam także jedzie do awaryjnego DT i także nie wiemy ile może tam zostać;
3) sunia podpalana, która nadal jest w ex-schronie vel mordowni;

Jeszcze nie zacierajmy rąk, nasza praca nie jest skończona :)

Awaryjny, tzn. na jak długo? Ile mamy czasu?
W tych awaryjnych domach można zrobić maluchom foty do ogłoszeń i ruszyć z ogłoszeniami. W międzyczasie upewnić się, czy są zdrowe. Może trzeba je odrobaczyć i zaszczepić?

Posted

ja również jestem, tak jak pisałam Gosi na PW nie wiem czy jutro mi się uda do schronu iść, kończe lekcje po 14, i nie wiem czy zanim się tam doturlam to czy mnie wpuszczą. W sobote jeśli będą mieli otwarte to pójde, jak nie to jedynie poniedziałek, tylko znowu tyle czekać! :roll:

Posted

no pewnie, roboty zawsze pełno :(

na razie podziękowania dla wszystkich którzy pomogli mi w rozwiązaniu pierwszego etapu podróży maluchów :)

Posted

Havanka napisał(a):
Awaryjny, tzn. na jak długo? Ile mamy czasu?
W tych awaryjnych domach można zrobić maluchom foty do ogłoszeń i ruszyć z ogłoszeniami. W międzyczasie upewnić się, czy są zdrowe. Może trzeba je odrobaczyć i zaszczepić?

Jeszcze nie wiemy na jak długo mogą zostać w DT awaryjnym. Także liczę na zdjęcia i więcej informacji o suniach, co pozwoliłoby na zrobienie ogłoszeń i szukanie DT.
Odrobaczanie, szczepienie i sterylki będa potrzebne na pewno, no i diagnostyka/leczenie łapki tej pierwszej biduleńki.

Posted

Figu napisał(a):
no pewnie, roboty zawsze pełno :(

na razie podziękowania dla wszystkich którzy pomogli mi w rozwiązaniu pierwszego etapu podróży maluchów :)

I dla Ciebie Figu :Rose: za 'wzięcie sprawy w swoje ręce' :)

Posted

Awit napisał(a):
Jezu:-(
Te dwie pierwsze, serce mnie boli, takie maleństwa, a ta pierwsza, jej oczy, jeśli trafi do domu, wygląda na wspaniałą przekochaną istotkę.

Też mnie ujęły jej oczy. Ona jest wystraszona bardzo i ma chorą łapkę. :/

Posted

no i sie troche pozmienialo

1. starsza jest u mamy, potrzebne DT

4. czarna matka jesli nic nie pomieszalam to z maluchem pojechala na dt w Skale

potrzebne pilnie dt dla podpalanego, malego pieska z dluzsza sierscia