Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Havanka napisał(a):
Chciałam zapytać, czy te maluszki mają ogłoszenia? jeżeli nie mogę odstąpić im jeden pakiecik ogłoszeniowy, wykupiony na bazarku. Prosiłabym tylko o krótki tekst, zdjęcia (jeżeli nie ma lepszych, wezmę te z wątku) i kontakt- nr tel., adres mailowy i imię osoby do kontaktu.
Na jaki region ogłoszenia?

Havanko, narazie nie maja ogłoszeń...ja też czekam na tekst itd. :(

Gosia, znalazłaś kogoś z Olkusza ? Kogoś, kto może nam coś napisać o suniach, zrobic więcej fotek ?

Posted

Havanka napisał(a):
Chciałam zapytać, czy te maluszki mają ogłoszenia? jeżeli nie mogę odstąpić im jeden pakiecik ogłoszeniowy, wykupiony na bazarku. Prosiłabym tylko o krótki tekst, zdjęcia (jeżeli nie ma lepszych, wezmę te z wątku) i kontakt- nr tel., adres mailowy i imię osoby do kontaktu.
Na jaki region ogłoszenia?

Byłoby super. Niestety w chwili obecnej nic nie wiem o tych bidach oprócz tego, że są w byłym schronisku w Olkuszu (jeśli przetrwały dzisiejszą i wczorajszą noc :-( ). Zdjęcia zrobiła kochana i niezastąpiona missieek. Npisałam do niej PW wczoraj. Czekam na odpowiedź. Mieszkam 300km od schroniska, nie mam jak tam się udać. Znacie kogoś z Olkusza lub okolic?

Posted

Ziutka napisał(a):
Havanko, narazie nie maja ogłoszeń...ja też czekam na tekst itd. :(

Gosia, znalazłaś kogoś z Olkusza ? Kogoś, kto może nam coś napisać o suniach, zrobic więcej fotek ?

Tylko missieek jest z okolic Olkusza. O ona przecież anioł od bidulek psich i ma ich pod opieką wraz z mamą kilkadziesiąt swoich. Nie wiem czy będzie mogła jechać znowu do byłego schroniska i robić nowe foty. Liczę bardziej na to, że może pamięta coś z pobytu tam o tych psiaczkach np. ich wielkość, choroby, reakcje na człowieka.

Ta starsza suńka w budce ma problem z łapką. Ale nie wiem z którą i jakiego typu problem tj. rana, złamnie świeże lub stare.

Posted

Ziutko, Isadorko, Havanko dziękuję, za to że nie jestescie obojętne i chcecie jeszcze pomóc pomimo, że tyle już widziałyście złego.

Kerio, Malagosko, Kasiu Jessy dzięki za to, że jesteście.

Posted

Ziutka napisał(a):

Dzięki za namiary na stronę dogopomocy. Nie wiedziałam, że taka istnieje. Zaraz napiszę do dwóch osób z Olkusza, które są na tej liście. Może choć odwiedzą były schron i dostarczą więcej informacji.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Dzięki za namiary na stronę dogopomocy. Nie wiedziałam, że taka istnieje. Zaraz napiszę do dwóch osób z Olkusza, które są na tej liście. Może choć odwiedzą były schron i dostarczą więcej informacji.

istnieje, istnieje :) zapisz sobie tą stronkę, napewno się przyda :)

Posted

Ziutka napisał(a):
istnieje, istnieje :) zapisz sobie tą stronkę, napewno się przyda :)

Jest super!
Napisałam do dogomanki_ i nanami z Olkusza. Może któraś będzie mogła iść do byłego schronu zrobić nowe zdjęcia i trochę info dostarczyć o tych bidulkach.

Dziś w nocy tam było -30C!!! :crazyeye: Czy one w ogóle przeżyły? :roll:

Posted

__Lara napisał(a):
Boże :( czy one w ogóle mają jakieś wejście do wew.? Czy mozna do nich wejść w tym Olkuszu - przecież to ta mordownia!

patrząc na zdjęcia, to wątpię, zeby były wew. ciepłego pomieszczenia. Ale może sie mylę...
Dobrze byłoby, gdyby dało się nawiazać kontakt z dogomanka_ i nanami . Inaczej będzie bardzo trudno pomóc maluszkom. Nie wiemy nawet czy jeszcze żyją.

Posted

Havanka napisał(a):
patrząc na zdjęcia, to wątpię, zeby były wew. ciepłego pomieszczenia. Ale może sie mylę...
Dobrze byłoby, gdyby dało się nawiazać kontakt z dogomanka_ i nanami . Inaczej będzie bardzo trudno pomóc maluszkom. Nie wiemy nawet czy jeszcze żyją.

Właśnie jest jeszcze dogomanka_! Czy ktoś do niej pisał??? (wiem, że to aż tak dużo nie da, ale może jakieś ciepłe termofory do bud?)

Posted

__Lara napisał(a):
Właśnie jest jeszcze dogomanka_! Czy ktoś do niej pisał??? (wiem, że to aż tak dużo nie da, ale może jakieś ciepłe termofory do bud?)

Tak, Gosia już jej wysłała PW

Posted

1. starsza brazowa suczka wazy ok 5kg, jest przestraszona mocno, ma cos z lapa, ale nie wiem co, mama zawiezie ja dzis na awaryjny tymczas do Chrzanowa

2. biala laciatka jest malutka, 4kg, przestraszona, szczeniaki tez beda male, czarny juz nie zyje, czyli zostaly 4, mama je przed chwila z olkusza zabrala, ale u mamy nie moga zostac

3. podpalana nie ma szczeniakow, ale ma bardzo wyciagniete sutki, przestraszona schroniskiem, mala, wazy ok 6kg, PILNIE DT dla niej potrzebne
wyglada na mlodziutka

4. czarna z jednym maluszkiem pojedzie takze dzis do Chrzanowa na awaryjny dt
jest mala, ok 6-7kg

dzis trafily NOWE SUKI!!!! male, zdjec brak

w wielkiej potrzebie sa tez malutkie samce
maly piesek w dredach, okolo 7kg

wystraszony, trzesacy sie niedzwiadek, ok 9kg

Posted

Przeklejam z kieleckiego

erka napisał(a):
Miałam jakies telefony ze Śląska o szczeniaki, komu przekazać namiary, może by były dla tych bidulków z Olkusza. Tylko takie sobie, więc do sprawdzenia.

Sprawdzam też dom w Zabrzu dla Marianki /tej z białym/.

Posted

__Lara napisał(a):
Boże :( czy one w ogóle mają jakieś wejście do wew.? Czy mozna do nich wejść w tym Olkuszu - przecież to ta mordownia!

Niestety masz rację, to 'ta' mordownia. :(
NIe mają żadnego wejścia do pomieszczenia. Są w klatkach metalowych, niektóre nawet mają metalową podłogę (łapki przymarzają). Tam jest -30C!:crazyeye:

Posted

__Lara napisał(a):

Już pisałam do dogomanki_ , jeszcze nie odpowiedziała. Tam nie ma kto włożyć tych termoforów. Właściciel dostaje kasę za wyłapanie psa, jednorazowo, a potem tylko czeka aż same umrą, żeby nie ponosić kosztów utrzymania. Olkusz to mordownia znana od lat ( http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-Żywe-trupy-błagają-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!?p=18532224#post18532224)

Posted (edited)

missieek napisał(a):
1. starsza brazowa suczka wazy ok 5kg, jest przestraszona mocno, ma cos z lapa, ale nie wiem co, mama zawiezie ja dzis na awaryjny tymczas do Chrzanowa

Missieek i Twoja Mama jesteście niesamowite! Jak długo będzie mogła tam zostać ta bidula? Może uda się uzskać nowe zdjęcia i więcej informacji o niej, to zrobimy ogłoszenia? Starsze suczynki trudniej znajdują domy, ale czasami się udaje. Gdybym nie była zapsiona po dach, sama bym ją wzięła.

missieek napisał(a):
2. biala laciatka jest malutka, 4kg, przestraszona, szczeniaki tez beda male, czarny juz nie zyje, czyli zostaly 4, mama je przed chwila z olkusza zabrala, ale u mamy nie moga zostac

Nie mogą, Mama ma za dużo na głowie psiaków, nie można jej obciążać dodatkowo. Może uda się uzyskac od Mamy więcej info i zdjęć, to zrobimy ogłoszenia ok?

missieek napisał(a):
3. podpalana nie ma szczeniakow, ale ma bardzo wyciagniete sutki, przestraszona schroniskiem, mala, wazy ok 6kg, PILNIE DT dla niej potrzebne wyglada na mlodziutka

Czy ktoś może wziąć tą maliznę na DT? Będziemy robić ogłoszenia i dla niej, gdy zdobędziemy więcej zdjęć i wiadomości o niej. Bez zdjęć nie ma szans na powodzenie ogłoszeń.

missieek napisał(a):
4. czarna z jednym maluszkiem pojedzie takze dzis do Chrzanowa na awaryjny dt jest mala, ok 6-7kg

Dziękuję Missieek za informację i organizowanie pomocy dla nich. Przynajmniej wiemy, że przeżyły noc.

missieek napisał(a):
dzis trafily NOWE SUKI!!!! male, zdjec brak

skąd oni do licha biorą te zwierzęta??? kradną z okolicznych wsi, aby dostać kasę z gminy? :roll:

Edited by Gosiapk
rozszerzenie
Posted (edited)

Kurde i to też Olkusz :angryy:

szukam osób z Olkusza i okolic (jestem w stanie pojechać do Katowic lub Krakowa), które byłyby chętne zaopiekować się szczeniakiem. psu znajomej w niedzielę urodziło się 7 mieszańców beagle'a z kundlem, jeśli nikt się nimi nie zainteresuje zostaną w tym tygodniu uśpione... jeśli sami nie jesteście zainteresowani, a znacie kogoś z w/w miast, proszę, przekażcie informacje. i bez moralizatorstwa, nie mam z tą sprawą nic wspólnego, chcę po prostu pomóc.

Szlak by to....
Czy na dogo jest sekcja beagli ?

Edited by elik