gosia2313 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) Poker aktualnie w DT - szukamy mu Domku Stałego :razz: Poker ma ok. 4 lata. W schronisku przebywał rok ( od stycznia 2011 do stycznia 2012r) . Został oddany przez właściciela z powodu alergii dziecka. Jest wesołym i przyjacielskim psiakiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, w ogóle nie ciągnie. Zna komendy takie jak "siad" i "daj łapę". Nadaje się do życia w mieszkaniu. Potrafi zachowywać czystość, załatwia się tylko na dworze :cool3: Powinien sprawdzić się w domu osób średnio lub mało aktywnych. Toleruje inne zwierzaki (psy na pewno, co do kotów to nie na 100%, ale możliwe, że też by się nadawał do zakocionego domu) Jest wykastrowany, odrobaczony i posiada(ć będzie :lol:) aktualne szczepienia przeciwko wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Od 30-01 przebywa w DT. W schronisku prawdopodobnie zawiesił się na kracie zębami, które mu się wyłamały :shake: ! Do tego został pogryziony przez inne psy. Ma ranę koło ogona, jedną na grzbiecie od zęba i coś chyba też na ogonie. W poniedziałek przeszedł zabieg usunięcia wyłamanych zębów. Do tego jest strasznie wychudzony ! Z daleka znać mu kości miednicy, nie mówiąc o kręgosłupie, żebrach czy nawet kościach na głowie i policzkach :roll: Musi dostawać małe porcje jedzenia, bo zaraz się rzuca i po kilku sekundach micha jest pusta. Pokerek mimo to jest cuudownym psiakiem :loveu: i uwielbia się bawić :) Ale... nie mogę nie napisać o jego złodziejskich zapędach :mad:. Jak byliśmy na wizycie u p. Eweliny to wyszperał pod krzesłem jakąś zabawkę, wziął do dzióba i UKRADŁ ! :evil_lol::crazyeye::evil_lol: Przez całą drogę nie wypuszczał jej z mordki, a w domu chętnie się nią bawi ;) Na zdjęciach Poker może wydawać się duży, ale w rzeczywistości sięga mniej więcej do kolana. Jako jeden z niewielu psów NIE tarabani się na łóżko tylko śpi na swoim kocyku :wink: Prawdopodobnie będzie siedział u mnie, aż nie znajdzie DS. Bo nie wyobrażam sobie oddania go z powrotem do schroniska ! :roll: Gdyby coś, kontakt w sprawie Pokerka : tel. 721-035-215 ( po 15) lub e-mail: igemelli@o2.pl Edited August 7, 2012 by gosia2313 Quote
gosia2313 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Dzisiaj jeszcze byliśmy się z Pokerem kąpać, bo cuchnął niemiłosiernie ! :shake: Prawie cały szampon został na niego zużyty :crazyeye:, ale teraz przynajmniej już jakoś normalnie, psio pachnie :lol: Zrobię mu ogłoszenie na tablicy, a inne chyba dorobi Dominika :razz: Mam nadzieję, że ktoś go zechce, przydałby mu się taki super-fajny domek :loveu::loveu: W piątek kontrola ran, po niedzieli szczepienia. A później może będą jakieś domowe fotki ;) Quote
wilczy zew Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Może szybko przejdzie mu to spanie na własnym kocyku :) Quote
gosia2313 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Poker dzisiaj odbył podróż do p. Eweliny, a raczej nie on odbył, bo go musiałam nieść na rękach . On się panicznie boi tam chodzić, na miejscu nie ma najmniejszej możliwości, żeby założyć mu kaganiec bo gryzie wszystko dookoła. Jak udało się założyć w domu, to mówię "Idziemy" No i tak zaszliśmy do połowy drogi, aż nie wyczuł, że idziemy do weterynarza, potem strzelił focha i jedynie była opcja pójścia ale w przeciwną stronę. Resztę drogi spędził siedzą mi na rękach (mimo tego, że jest chudy to wcale nie jest lekki). Poza tym zauważyłam, że Poker boi się różnych rzeczy, np szelek (psich) czy suszarki do włosów. Albo jak coś zrobi źle i mu się powie podniesionym głosem to jest wystraszony, jak go się woła to idzie, ale tak, jakby był pewny, że zaraz dostanie:roll:, a ze strachu nawet pod siebie nasika. :-( Ciekawe, co to był za dom.... albo co się działo wcześniej ...., że tak się zachowuje biedak :placz: Quote
gosia2313 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Tu jeszcze Pokerek na swoim posłanku :D I taki, a za nim ukradziona zabawka ; ) [FONT=Century Gothic]Jakby ktoś go zobaczył, to sobie pomyśli, że taki tam zwykły kundel, ale on nie jest zwykły! Jest cudowny i k o c h a n y !!:loveu::loveu:[/FONT]:loveu: [FONT=Century Gothic]I bardzo ładnie pilnuje domu :cool3: jak tylko usłyszy, że ktoś idzie to w mig jest pod drzwiami i obszczekuje włamywacza (albo kogoś kto wraca do domu :evil_lol:). [/FONT] Quote
wilczy zew Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 widać,że chudy,mało psów chętnie idzie do weta Quote
gosia2313 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Dzisiejsze odkrycie ;-) "Poker kocha się bawić i biegać za piłką" :lol: Poszliśmy na spacer, wzięliśmy linkę 10 metrową i piłkę i... Poker jak tylko zobaczył piłkę oszalał :evil_lol:. Jak ją wezmę i nie chcę mu dać to zaczyna szczekać, potem leciiiiiii, na końcu się trochę potarza, pokopie, powarczy na nią, potem przyjdzie (albo i nie:diabloti:). Reaguje na "zostaw" i wtedy zostawia piłkę na ziemi i czeka aż wezmę i dalej rzucę :loveu: Jak już wracaliśmy to zabrałam mu piłkę (myślę, sobie "żeby nie zgubił"). Ale jak się okazało (bo jednak mu oddałam :eviltong:) przez całą drogę do domu trzymał piłkę w pycholu i ani myślał jej porzucać na pastwę ciemności :look3: i tego co się w nich kryje :vamp: A! No i on jednak ma chyba ten ogon złamany :( Na zdjęciach ze schroniska ma ogon w górze, zawinięty, a teraz cały czas na dół i jak merda to tak jakby kawałkiem i lekko, nie mówiąc już o tym, że go boi i jak tylko go ktoś dotknie (nawet przez przypadek) to najchętniej by go zjadł :roll: Quote
Guest AnetaR Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Zjadłby oczywiście osobę, która go dotyka, a nie ogon xD On jest przekochanym psiaczkiem <3 Quote
gosia2313 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 [quote name='wilczy zew']wet widział ten ogon? Tak raczej widział podczas zabiegu zębów. Ale nic nie kazali robić z ogonem. Ale jeszcze dopytam w środę :) Poker je już normalnie ! Nie łyka jak szalony, tylko bierze po trochu i.. gryzie ! ;) Zaraz wrzucę kilka zdjęć ze spaceru i gonienia za piłką ;] Quote
gosia2313 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Tutaj chyba się przygotowywał do roli w Egzorcyście :diabloti: Quote
gosia2313 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 (edited) A tu wypina tyłek :crazyeye: I z kijem :D Dziób :loveu::loveu: Edited February 12, 2012 by gosia2313 Quote
gosia2313 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 A tutaj sfrustrowany Poker, bo nie dostał piłki/patyka :evil_lol: i znów się wypina :shake: Quote
wilczy zew Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 wcale się nie wypina tylko zachęca do gonitwy :) (tak psa szkalować ) https://lh4.googleusercontent.com/-OmEr_7hVYFc/TzfEgjn6oQI/AAAAAAAADIw/Trrp0BKzdlY/s512/DSCN9994.JPG Quote
gosia2313 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 [quote name='wilczy zew']wcale się nie wypina tylko zachęca do gonitwy :) (tak psa szkalować ) https://lh4.googleusercontent.com/-OmEr_7hVYFc/TzfEgjn6oQI/AAAAAAAADIw/Trrp0BKzdlY/s512/DSCN9994.JPG Zachęcać to on sobie może :D Ja go gonić nie będę :evil_lol: Ale chętnie mu piłkę porzucam :cool3: Quote
gosia2313 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Poker jest szalony :evil_lol: Kocha się bawić dosłownie wszystkim : psimi zabawkami, śniegiem, piłką, pluszakiem :razz: W czwartek został zaszczepiony. Oczywiście musiałam go nieść na rękach :mad:, wyczuł, że idziemy do weterynarza i w pewnym momencie zaczął stawiać opór :-o. Ale już wszystko załatwione, dostał jeszcze odrobaczenie i się byczy teraz :cool3: I on chyba na prawdę miał na imię Sonia :crazyeye: Bo jak na nic innego reaguje, jak się do niego powie "Sonia!" :roll: Quote
gosia2313 Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Zapraszam na bazarek z wieeeeloma fajnymi rzeczami na psiaki ze schroniska w Sosnowcu i utrzymanie w hotelach i DT (Pokerka też :D ) http://www.dogomania.pl/threads/223290-Co%C5%9B-dla-psa-domu-kosmetyki-ksi%C4%85%C5%BCki-bi%C5%BCuteria-na-psie-konto-NND-do-29-II-do-19-00?p=18660536#post18660536 Quote
Recommended Posts