rita60 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jestem i ja...co ci ludzie wyprawiają z psami,to woła o pomstę:shake:ona to chyba malutka jest ? Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Masz na myśli tubkę frontline, czy płyn? Z tubką to może i bym zaryzykowała ale ze płynem na pewno nie. A... (no wiem, wiem, że marudzę, zabij, sponiewieraj ale to napiszę) dałabyś radę założyć osobny wątek tamtemu psiakowi? Plizzz... niech go ludzie też zobaczą... :-( Quote
eliza_sk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Viris, DT pewny ? Bo coś mi do głowy przyszło - nie wiem z jakim skutkiem, ale nie wiem czy próbować ? Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 eliza_sk napisał(a):Viris, DT pewny ? Bo coś mi do głowy przyszło - nie wiem z jakim skutkiem, ale nie wiem czy próbować ? A jeśli nie dla tego kudełkowego cuda nie trzeba by było (oczywiście poczekajmy na Viris), czy ta próba mogłaby się rozciągnąć na tego potrąconego chłopaka? Tak? Nie? Hm? Quote
eliza_sk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 majqa napisał(a):A jeśli nie dla tego kudełkowego cuda nie trzeba by było (oczywiście poczekajmy na Viris), czy ta próba mogłaby się rozciągnąć na tego potrąconego chłopaka? Tak? Nie? Hm? Nie sądzę, bo ten DT miał być na mojego szczeniaka 12 tyg, któremu znalazłam inne msce - w domu jest ONek, więc raczej gabarytowo niekoniecznie :( Nie wiem czy w ogóle dorosły pies wchodzi w grę, czy tylko szczenię, ale warto zapytać. Quote
iwonamaj Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Udostępniłam FB...Mróz taki, jak ona tę noc przeżyła... Quote
Sara2011 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Piękna psinka. Taka maleńka na takim mrozie:-(. Quote
Anula Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ja też jestem u malucha i będę kibicować jemu.Oby jak najszybciej trafił do ciepełka bo mrozy nie odpuszczają,a w nocy to w ogóle jakiś koszmar! Quote
Sara2011 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Czy jest DT dla tej psiny? Bo jakoś nie mogę z wątku wywnioskować? Quote
farmerka63 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Majaa się zgłosiła na ochotnika - nie dziwię się, bo mnie też już paluszki swędziały ...chociaż byłoby to czynem irracjonalnym ;) Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 eliza_sk napisał(a):(...) ale warto zapytać. Mhm... to jakby można było to pytanie przemycić... ;-) to gorąco proszę. Sara2011 napisał(a):Piękna psinka. Taka maleńka na takim mrozie:-(. Fakt, takie śliczne maleństwa budzą najgłębsze nasze uczucia ale jest też i inny fakt, że mały czy duży - jeden czort, każdy z nich marznie i musi sobie poradzić. :-( Quote
Lili8522 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Cioteczki macie dla tego maleństwa DT czy nie? Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Majaa napisał(a):Viris, tak jak rozmawiałyśmy - wet, strzyżenie i do mnie na bardzo szybki DT biorę bidulę. Mam również pomysł na trochę dłuższy DT, ale to na razie pomysł, jutro postaram się wyjaśnić szczegóły Powyżej jest post, który wyjaśnia, jak sprawa wygląda, czyli czekamy na te szczegóły dłuższego DT, o którym pisze Majaa. Quote
eliza_sk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Mój pomysł niestety odpada, jak przypuszczałam, to tylko szczenięcy DT. Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Aha... no ale mamy jasność. Dziękuję. :-) Quote
kaszanka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 wyciać kołtuny - wyczesać i wprost Miss'ka się z niej zrobi:) Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Na fejsie jest sporo ofert pomocy, w tym, odnośnie towarzysza Dredzi oferta odwiezienia go do schroniska. Quote
Anula Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Viris napisał(a):Jestem! Dzisiaj małą będę oswajać, żebym mogła ją capnąć. Fryzjera mamy za darmo :) Ja zrobię też na transporty itp bazarek - tylko pewnie od jutra zacznę, bo za dużo na głowie, najwyżej znowu wpadnę w długi. Jak tylko uda się Niunię złapać to pojedzie do majaa (mamy blisko do siebie bardzo). Oczywiście potrzebujemy każdej pomocy - sama obecność w temacie i wsparcie duchowe to dużo. Poza tym wiadomo - nic o małej nie wiemy - dopóki jej nie pomacam nie mam nawet pewności, że to suka. Może być tak, że jak zdejmiemy to paskudztwo z ciałka, to wyjdzie niefajny charakter i trzeba będzie na przykład szukać innego DT! Ja zawsze staram się mieć nadzieję, ale jestem też realistką. Wilczura zdjęcia dzisiaj wstawię, fajny psiak - ale tu nie ma sensu ładować się w "duety" i pakiety - a oddzielnie mają szansę. Psiak jest miziasty bardzo, też wszystko go swędzi. Pytanie - czy na takich mrozach można podać sensownie frontline? Żeby na skórze nie zamarzło itp??? Dzisiaj na pewno jej nie odłowimy, ale może udałoby się jutro. Na razie muszę naszykować jakieś pyszności, żeby dredek poznał się na ciotce. Sunia na pewno została wywalona wcześniej - pamiętam jakieś dwa miesiące temu goniłam coś podobnego w tych okolicach, ale kulawa ciotka ma słabą kondycję i malizna się skitrała. Na 99% to ona. Tak ale sunia i nie wiem czy jej kolega będą chyba jutro odławiane. Quote
eliza_sk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 majqa napisał(a):Na fejsie jest sporo ofert pomocy, w tym, odnośnie towarzysza Dredzi oferta odwiezienia go do schroniska. Izuś, ale do jakiego schroniska, w całym świętokrzyskim jest tylko jedno - wyłącznie dla miasta Kielce. Quote
majqa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 eliza_sk napisał(a):Izuś, ale do jakiego schroniska, w całym świętokrzyskim jest tylko jedno - wyłącznie dla miasta Kielce. Zadałam pytanie, jaką opinią cieszy się wspomniany na fejsie schron, spodziewając się i takiego info i podania, jaki konkretnie schron ta osoba ma na myśli. Odpowiedź wskazuje na Kielce, zacytuję ją: "Sprawa na temat tego schroniska była głośna , był program w uwadze i po naprawdę kilku długich latach źli ludzie stracili kontrolę nad schronem . Znam pewne osoby, które tam pracują i wiem, ze naprawdę kochają te zwierzaki . Jest dobrze choć moglo by byc lepiej iedno wiem ci ludzie sie tam naprawdę staraja ;)" Quote
eliza_sk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Święte słowa, tyle, że Dyminy otwarte na nowo, to nie Dyminy sprzed 2 lat, to WYŁĄCZNIE schronisko dla Kielc. Jedyne schronisko w województwie, ale tylko dla Kielc. Żadnego innego niet. Quote
Sara2011 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Tzn. ze sunia nie ma zapewnionego DT? Wcześniej wyczytałam, ze ktoś zdecydował się dać suni awaryjny DT. Quote
Onaa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ktoś chyba może dać tylko awaryjnie dt, ale może ktoś da dt na czas znalezienia domu ? Ona taka malutka, biedna, w schronisku będzie zagubiona :(. Quote
Recommended Posts