Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dzisiaj zrobiłam u siebie w pokoju bibliotekę...podzieliłam książki na działy i poukładałam i...nawet nie wiedziałam że mam tyle książek ;)

Ostatnio lubię słuchać Anny Rusowicz...
"ślepa miłość" aż mnie pociąga jej głos:diabloti:

A Lejdi dziś chciała ze mną i moją koleżanką słuchać muzyki na mp3 i wkładała między nas głowę i dawała nam całusy:lol: a potem szła baba z Yorkami która była przekona że Lejdi zje jej psiaki:angryy:

A to jeszcze zdjęcie niezależnego kudłacza ze schronu ,Ułana....

Posted

Przed chwilą bawiłam się z moją księżniczką w przeciąganie i...
Nie dawno nauczyłam ją puszczać na komendę starczy (w innych sytuacjach ciągnie dalej dziko...) a jak bawimy się fair to ona zawsze wygrywa...a tym razem w środku zabawy powiedziałam do Dusi "Daj mi wygrać,proszę" i..puściła chwilę potem :)Moja kochana "córeczka":loveu:

Posted

Mada95 napisał(a):
Przed chwilą bawiłam się z moją księżniczką w przeciąganie i...
Nie dawno nauczyłam ją puszczać na komendę starczy (w innych sytuacjach ciągnie dalej dziko...) a jak bawimy się fair to ona zawsze wygrywa...a tym razem w środku zabawy powiedziałam do Dusi "Daj mi wygrać,proszę" i..puściła chwilę potem :)Moja kochana "córeczka":loveu:

W jaki sposób tego uczyłas? :cool3:

Ja się witam u Was, bo chyba nigdy się nie odzywalam :-o

Posted

dziękujemy:)

Pestka
dawałam jej przysmak w zamian , a potem jak już kojarzyła to wypowiedziałam komendę i nie pokazywałam że mam smaka i wtedy jej wyciągalam z pyska siłą i sprytem a po wyciągnięciu , powtórzyłam szybko komendę i dawałam ciasteczko

:lol:
Zamówiłam kaganiec fizjologiczny dla Lejdi
z Chopo ,owczarek niemiecki suka SPORT ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Tutaj nie mam takiego wymogu :)

Moim zdaniem mądrze. U nas, jak pies duży, to od razu robi się z niego maszynę do zabijania, tymczasem znam niejedną miniaturkę, która stanowi większe niebezpieczeństwo dla spacerowiczów niż te nasze "'''''krowy"' :roll:

Posted

biscuit napisał(a):
Moim zdaniem mądrze. U nas, jak pies duży, to od razu robi się z niego maszynę do zabijania, tymczasem znam niejedną miniaturkę, która stanowi większe niebezpieczeństwo dla spacerowiczów niż te nasze "'''''krowy"' :roll:

Tak..to mnie wkurza na maksa:angryy:
Na pocieszenie moja krowa z jednym z najmniejszych psów świata ;)

[video=youtube;UfPRgl4Vob4]http://www.youtube.com/watch?v=UfPRgl4Vob4&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=8&feature=plcp[/video]

Posted

biscuit napisał(a):

Jest jednak coś innego ;) Jeśli się nie miało wcześniej psa minimum 3 lata (powyżej 20kg) to trzeba iść na obowiązkowe szkolenie :) Ja już miałam styczność z dużym psem i to dłużej niż 3 lata, więc mnie szkolenie ominęło ;) Tak jest przynajmniej w tym regionie co ja mieszkam :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Jest jednak coś innego ;) Jeśli się nie miało wcześniej psa minimum 3 lata (powyżej 20kg) to trzeba iść na obowiązkowe szkolenie :) Ja już miałam styczność z dużym psem i to dłużej niż 3 lata, więc mnie szkolenie ominęło ;) Tak jest przynajmniej w tym regionie co ja mieszkam :)

To bardzo mądrze ...lepiej oduczać niż zniewalać....

Posted

magdabroy napisał(a):

A takie coś to akurat nie jest najgorszym rozwiązaniem. Tylko jak oni sprawdzają, czy się miało psa przez te trzy lata, czy nie... :hmmmm: Dajmy na to, u mnie są psy od zawsze, a wyjadę na studia, potem - załóżmy - do Niemiec i kupię sobie owczarka, to przecież już teraz mam trzyletnie doświadczenie z Atosem..

Posted

[quote name='Ty$ka']Rewelacyjny filmik :loveu: Tylko troszkę trzęsie :P
Super, że Lejdi ma takie towarzystwo... nie boisz się, że zgniecie Joy? :lol:

Lejdi jest dość ostrożna w stosunku do Joy ;)tylko ją przeskakuje czasem co Joyce się już mniej podoba:lol:

biscuit ,pewnie pies ten musi być gdzieś zarejestrowany...a poza tym kurs taki chyba nikomu by nie zaszkodził ,co nie?

Lejdi w łóżeczku:loveu:

Posted

Tak mnie jakoś na wspomnienia o zimie i..początku "dogomaniakowania"' naszły...

I dlatego podkradłam stare zdjęcia z galerii Taluchy i oto Lejdi z Lastim tej zimy...

nie sadzicie że Natalia (Talucha) robi cudne zdjęcia ?:loveu: