Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ty$ka napisał(a):
No niby też prawda :)

O, to jesteś szybko uczącą się osobą :D

My mieliśmy w ub. roku mapę polityczną Europy, w tym roku Polski i pewnie jeszcze jakąś nam zada - byśmy w liceum ładnie wszystko umieli :D

Myśmy mieli z kartkówki (niezapowiedziane, zawsze w najmniej spodziewanym momencie...) z map fizycznych (wszystkie te góry, wyżyny, niziny, rzeki, jeziora, zatoki itd) z każdego kontynentu...A te mapy takie niewyraźne, że ledwo coś było widać i do tego o same szczegóły się pytała...

Posted

maryg22 napisał(a):
Myśmy mieli z kartkówki (niezapowiedziane, zawsze w najmniej spodziewanym momencie...) z map fizycznych (wszystkie te góry, wyżyny, niziny, rzeki, jeziora, zatoki itd) z każdego kontynentu...A te mapy takie niewyraźne, że ledwo coś było widać i do tego o same szczegóły się pytała...

U nas wyglądało to inaczej... z racji, że pan nie lubi robić niezapowiadanych kartkówek (chyba, że jest zima, bo nie libi śniegu i wiadomo, że jak pada to będzie kartkówka ^^) to nas odpytywał. Jedynie z państw, stolic, mórz i kto z kim sąsiaduje, gdzie leży (koło jakiego morza, oceanu) i pytał pojedynczo. Tzn. brał dwie osoby do tablicy i pytał się dość nietypowo np. "jak dojechać z Islandii to Czarnogóry" i należało mówić kierunki, państwa i ich stolice itd. :D

Posted

maryg22 napisał(a):

Mapa fizyczna to Masakra....

W zeszłym roku miałam Europę.....a w tym na szczęście będą tylko polityczne:multi:

Posted

Haha , szkoła mnie przeraża :)
Zwłaszcza że ambitnie postanowiłam nie tylko się uczyć , chodzić na korepetycje z matmy,angielskiego i chemii to jeszcze zapisać się na kółko filmowe i biologiczne....

A dzisiaj Lejdi była na spacerze bardzo grzeczna , zapoznała się z drogą suczką z pełną tolerancją i jesteśmy już dużo dalej w nauce samotnego zostawania :multi:
A poza tym przychodziła na zawołanie bez ociągania:multi:

Marika w sobotę idę do schroniska!

Posted

Mada95 napisał(a):

A dzisiaj Lejdi była na spacerze bardzo grzeczna , zapoznała się z drogą suczką z pełną tolerancją i jesteśmy już dużo dalej w nauce samotnego zostawania :multi:
A poza tym przychodziła na zawołanie bez ociągania:multi:

Brawo Lejdi ! :):)

Posted

Cześć:)

Nie wchodziłam tu ,bo oprócz nauki i zajmowania się Lejdi i Dżoli ,starałam się walczyć bez powodzenia z moją utratą "bycia sobą" na czas lekcji i związanym z tym samotnym trybem i stresem przez pół dnia 5 dni w tygodniu.....

Ale pstanowiłam się już z tym nie kryć i wrócić do symatycznych ludzi i oczywiście pochwalić się postępami mojej suni Oraz problem z nią....

Więc Lejdi już jest grzeczniejsza i mniej problemowa w autobusie;)
Ale mam problem z obcinaniem pazurów...po prostu wtedy jest furia i nic się nie da zrobić:-(

No i jakieś foto:

Posted

Mada95 napisał(a):

Ale mam problem z obcinaniem pazurów...po prostu wtedy jest furia i nic się nie da zrobić:-(

Rozumiem Cię, u mnie z Żabą mam problem taki, gdy chcę, a właściwie chciałam oczyścić jej zęby.