Talucha Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='Mada95']Były ,ale kto by się przejmował sinicami :cool3: ja bym się przejmowała :lol: nie chcę uczulenia :d kilka fotek jest w spacerowym folderze na moim photobucket jak byś chciała :) Edited July 29, 2012 by Talucha Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 (edited) Dzięki:) I mój ukochany filmik ,Lejdi and Dzoli [video=youtube;1zRWPG2mqFk]http://www.youtube.com/watch?v=1zRWPG2mqFk&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=2&feature=plcp[/video] Edited July 29, 2012 by Mada95 Quote
Baton Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Mada95 napisał(a):Były ,ale kto by się przejmował sinicami :cool3: Zwariowałaś ?! :crazyeye: Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 maryg22 napisał(a):Zwariowałaś ?! :crazyeye: dopiero zauważyłaś:cool3: Byłyśmy dalej gdzie chyba nie było sinic bo nic nam nie jest ;) Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Zrobiłam blooga... Głownie o Lejdi ale nie tylko ;) http://lovepetmylive.bloog.pl/ Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Wow, fenomenalny filmik :loveu: Morus tylko się oblizywał na widok gryzoni. Co innego Berta, moja kochana kotka przyjaźniła się jeszcze z moim poprzednim-poprzednim chomikiem. Ale zrobiłaś mi smaka na gryzonia, niedobra Ty :( Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Ty$ka napisał(a):Wow, fenomenalny filmik :loveu: Morus tylko się oblizywał na widok gryzoni. Co innego Berta, moja kochana kotka przyjaźniła się jeszcze z moim poprzednim-poprzednim chomikiem. Ale zrobiłaś mi smaka na gryzonia, niedobra Ty :( A nie masz teraz żadnego? Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Mada95 napisał(a):A nie masz teraz żadnego? Własnego nie... Obiecałam sobie, że Farih i Jakuza zakończą mój klan gryzoni, ale chyba nie dam rady żyć bez maleństw :diabloti: Mieszka ze mną szynszyla, ale... to nie to samo co malutki chomiczek :loveu: Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 (edited) Ty$ka napisał(a):Własnego nie... Obiecałam sobie, że Farih i Jakuza zakończą mój klan gryzoni, ale chyba nie dam rady żyć bez maleństw :diabloti: Mieszka ze mną szynszyla, ale... to nie to samo co malutki chomiczek :loveu: Ale chomiki strasznie krótko żyją...ja szczerze mówiąc kupiłam Dżoli w zoologu jako taką "zabawkę" i nie sądziłam że się do niej przywiążę.... Mam nadzieje że będzie jeszcze długo żyła.... Znaczy pisząc zabawka nie miałam na mysli takiego traktowania [video=youtube;QbUOdh40VwI]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=QbUOdh40VwI[/video] Tylko że sie nie przywiążę .... Edited July 29, 2012 by Mada95 Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Mada95 napisał(a):Ale chomiki strasznie krótko żyją...ja szczerze mówiąc kupiłam Dżoli w zoologu jako taką "zabawkę" i nie sądziłam że się do niej przywiążę.... Mam nadzieje że będzie jeszcze długo żyła.... Ale mnie to nie musisz mówić. :( Od maleńkości mam chomiki i jakoś mi teraz jest tak... pusto. Akurat kupowanie zwierząt w zoologu nie popieram, ale to już po wszystkim. Chomiki są małe, ale mają wielkie serduszka i same kradną nasze uczucia :). Ach, kochane są. Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 dlaczego nie popierasz? Zaczełam oglądać filmiki z chomsiami na YT ...i co oni robią z tymi zwierzakami! [video=youtube;wWzGRqqUkc0]http://www.youtube.com/watch?v=wWzGRqqUkc0[/video] Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Nie popieram, bo one są tak samo złe jak pseudo. Rozmnażane na potęgę, byleby jak najwięcej sprzedać... Zresztą popatrz ile zwierząt jest w jednej klatce :( Na gryzonia z rodowodem mnie nie stać, więc zawsze rozglądam się za tymi, co szukają nowego domu. Matko Boska, film jest straszny. Chomiki tak naprawdę nie powinny pływać, dla nich to wręcz śmiercią grozi. Zresztą popatrz na to jak te chomiki są w silnym stresie i panice. Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Ty$ka napisał(a):Nie popieram, bo one są tak samo złe jak pseudo. Rozmnażane na potęgę, byleby jak najwięcej sprzedać... Zresztą popatrz ile zwierząt jest w jednej klatce :( Na gryzonia z rodowodem mnie nie stać, więc zawsze rozglądam się za tymi, co szukają nowego domu. Matko Boska, film jest straszny. Chomiki tak naprawdę nie powinny pływać, dla nich to wręcz śmiercią grozi. Zresztą popatrz na to jak te chomiki są w silnym stresie i panice. W sumie racja.... Dżoli była ostatnia już prawie całkiem dorosła...siedziala w klatce bez niczego do biegania i bez domku i wrzeszczała i próbowała gryźć jak się do niej wyciągneło ręke:roll: Na szczęście udałosię ją się oswoić i jest bardzo pewna siebie ! i nawet przychodzi na zawołanie:loveu: Tak ja kiedyś próbowalam z wodą ale jej nie wkładałam wbrew jej woli...nalałam mało wody do wanny sam weszłam i położyłam ją na moim suchym ciele...i wtedy już zaczeła panikować i szybko ją zabrałam z łazienki żeby się uspokoiła :roll: Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Mada95 napisał(a):W sumie racja.... Dżoli była ostatnia już prawie całkiem dorosła...siedziala w klatce bez niczego do biegania i bez domku i wrzeszczała i próbowała gryźć jak się do niej wyciągneło ręke:roll: Na szczęście udałosię ją się oswoić i jest bardzo pewna siebie ! i nawet przychodzi na zawołanie:loveu: Tak ja kiedyś próbowalam z wodą ale jej nie wkładałam wbrew jej woli...nalałam mało wody do wanny sam weszłam i położyłam ją na moim suchym ciele...i wtedy już zaczeła panikować i szybko ją zabrałam z łazienki żeby się uspokoiła :roll: Oj tak, czasem niektóre ciężko oswoić. Z tymże takie najbardziej przylegają do naszego serca :). Przychodzi na zawołanie? a jak ją wołasz? Moje przychodziły na mój głos i "żarełko" :D Ja nigdy z moimi nie próbowałam. Zawsze mnie przestrzegano, że woda poza poidełkiem i chomik to nie najlepszy pomysł. Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Wołam milusio "Dżolinka ,chodź tu maleńka" i stukam w to miejsce gdzie ma przyjść i... idzie ;) Quote
Dzikie nieporadne Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Tutaj masz nawet prezentacje w "kąpieli" na sucho [video=youtube;qYc5lMV1TNs]http://www.youtube.com/watch?v=qYc5lMV1TNs&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=3&feature=plcp[/video] Quote
Talucha Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Ty$ka napisał(a):Nie popieram, bo one są tak samo złe jak pseudo. Rozmnażane na potęgę, byleby jak najwięcej sprzedać... Zresztą popatrz ile zwierząt jest w jednej klatce :( Na gryzonia z rodowodem mnie nie stać, więc zawsze rozglądam się za tymi, co szukają nowego domu. Dokładnie, nawet nie są w klatce a w akwarium, a wiadomo, że dla gryzoni lepsze klatki, bo te czubki np. kochają się wspinać :) Ostatnio koleżanka pytała gdzie w zoologu dostanie tanio królika, to jej wytłumaczyłam wszystko co i jak i że lepiej adoptować. Co zrobiła? Kupiła królika w zoologu :placz: tępa masa Quote
Dzikie nieporadne Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 (edited) Edited July 30, 2012 by Mada95 Quote
Ty$ka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery%20dogomaniacke%202/spacerdogo270712r051.jpg podoba mi się :) Lejdi jest przeurocza :loveu: Talucha, to u mnie odradzanie koleżance hasiora skończyło się na tym, że najpierw kupiła sobie "cockera" - ale jej zwiał i nawet nie raczyła go szukać, a na Dzień Dziecka dostała 3tygodniowego "hasiora", który wyrósł na malamuta. Nie dość, że nie chodzi z nim na spacery i daje do jedzenia odpadki, to jeszcze pies mieszka non stop, od 2,5roku w ciasnym kojcu... Quote
Dzikie nieporadne Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [quote name='Ty$ka']http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r051.jpg podoba mi się :) Lejdi jest przeurocza :loveu: Talucha, to u mnie odradzanie koleżance hasiora skończyło się na tym, że najpierw kupiła sobie "cockera" - ale jej zwiał i nawet nie raczyła go szukać, a na Dzień Dziecka dostała 3tygodniowego "hasiora", który wyrósł na malamuta. Nie dość, że nie chodzi z nim na spacery i daje do jedzenia odpadki, to jeszcze pies mieszka non stop, od 2,5roku w ciasnym kojcu... Kompletnie tego nie rozumiem..Straszne!:-( Quote
*Magda* Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ty$ka napisał(a):Talucha, to u mnie odradzanie koleżance hasiora skończyło się na tym, że najpierw kupiła sobie "cockera" - ale jej zwiał i nawet nie raczyła go szukać, a na Dzień Dziecka dostała 3tygodniowego "hasiora", który wyrósł na malamuta. Nie dość, że nie chodzi z nim na spacery i daje do jedzenia odpadki, to jeszcze pies mieszka non stop, od 2,5roku w ciasnym kojcu... Takich historii jest dużo :( Ja mam koleżankę ( w moim wieku, więc dorosła kobieta, a głupia jak but :angryy:), która kupiła kundelka, bo syn chciał psa. Mieli go niespełna rok i wychodziła z nim na spacery tylko jak jej się chciało (czyli prawie wogóle). Miesiąc temu dowiedziałam się, że zrobił podkop w ogródku i uciekł... prosto pod koła samochodu :( Quote
Talucha Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ty$ka napisał(a):Talucha, to u mnie odradzanie koleżance hasiora skończyło się na tym, że najpierw kupiła sobie "cockera" - ale jej zwiał i nawet nie raczyła go szukać, a na Dzień Dziecka dostała 3tygodniowego "hasiora", który wyrósł na malamuta. Nie dość, że nie chodzi z nim na spacery i daje do jedzenia odpadki, to jeszcze pies mieszka non stop, od 2,5roku w ciasnym kojcu... Nie mam słów na to :/ Quote
Ty$ka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 magdabroy napisał(a):Takich historii jest dużo :( Ja mam koleżankę ( w moim wieku, więc dorosła kobieta, a głupia jak but :angryy:), która kupiła kundelka, bo syn chciał psa. Mieli go niespełna rok i wychodziła z nim na spacery tylko jak jej się chciało (czyli prawie wogóle). Miesiąc temu dowiedziałam się, że zrobił podkop w ogródku i uciekł... prosto pod koła samochodu :( No niestety :( A jeszcze wcześniej jej odradzałam, rodzice się nie zgodzili na husky, więc kupili suczkę w typie spaniela. Też była w kojcu, ale pręty były za szerokie, więc im zwiała... a teraz malamutka :( Ja naprawdę nie wiem jak mogę tej suczce pomóc. Tym bardziej, że ojcem córki jest policjant :( Quote
Talucha Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ty$ka napisał(a):Tym bardziej, że ojcem córki jest policjant :( :-o ja dziękuję za taką policję w PL :/ Quote
Recommended Posts