Oscar Patric Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 świetny banerek:) Ja też jak moja świnka Puszek(R.I.P.) chodziłam z nią na szeleczkach i smyczy,aby mnieć go pod kontrolą,Puszek uwielbiał jeść a potem pod drzewkiem się wylegiwać:) pozdrawiamy Quote
Dzikie nieporadne Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Miałam dwie świnki morskie , jedną jak chodziłam do przedszkola a potem jak miałam 9 lat to drugą , bo pierwsza po 3 latach zmarła na raka.....:-( I Pyzuś (pierwsza) nie miał smyczy ale Mikuś chadzał na spacery na smyczce :) Miałam też Fretkę, która też miała smycz i szelki ;) Ale ze wszystkich powyższych Dżoli najbardziej lubi łazić na smyczy ;) Nawet byłam dziś z moimi skarbami na spacerze w parku i chodziłam z psem i chomikiem na smyczy i do tego obie miały czerwoną smycz i szelki:razz: Quote
xyzxyz Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 No to musiał być dla przechodniów świetni widok :D Miałaś fretkę? To może powiesz mi co nieco o opiece i tej ich słynnej "złośliwości"? :cool3: Quote
Dzikie nieporadne Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 No to Fretki są ruchliwe , lubią biegać i się bawić. oswojone można spuszczać ze smyczy , są inteligętne i kontaktowe ale trudno je czegoś nauczyć.... potrzebują codziennie dużo ruchu i kontaktu z człowiekiem. Radzi się trzymać więcej niż jedną. jedzą wszystko...są karmy dla Fretek które można zastępować karmą dla kotów :) Quote
Baton Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Moja świnka morska Pestka też była zabierana na spacery na smyczce :) A czy ja dobrze pamiętam, że Lejdi ma dzisiaj urodzinki? :razz: :new-bday:Wszystkiego najlepszego! Wygłaszcz ją ode mnie :BIG: Quote
Patik Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ja miałam 2 chomiki dżungarskie, świnkę którą po 6 latach zagryzł pies,bo nie chcący uciekła z klatki(była u babci) ;/, żółwia który pod naszą nieobecność (karmiła go ciocia) też nie przeżył, rybki (2 bojowniki ) jeden pożył jakieś2-3 lata drugi niedawno odszedł, jakaś choroba,jeszcze miałam chomika roborowskiego, a teraz mam dwie koszatniczki,dwa psy i kota. :D Ale szczęścia do zwierząt to my nie za bardzo mamy;/ i tak Kuba to jest najdłużej u nas żyjący pies 12 lat :D (jeden miał paraliż,drugi wpadł pod auto... itp (ale mnie jeszcze wtedy nie było):shake: Quote
Onomato-Peja Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Hej Magda, byłabyś chętna na spacer z sukami w pt rano? Ale tak rano, rano. koło 8-9. Quote
*Magda* Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Hej Magda, byłabyś chętna na spacer z sukami w pt rano? Ale tak rano, rano. koło 8-9. 8-9 :crazyeye: To już środek dnia, a nie rano :eviltong: Quote
Onomato-Peja Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 magdabroy napisał(a):8-9 :crazyeye: To już środek dnia, a nie rano :eviltong: No w moim mniemaniu podobnie ale wiem, że czas wakacyjny przesuwa wieczór do 3 w nocy a poranek do 12 :lol: przynajmniej moi znajomi tak się przestawiają. Quote
Baton Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 magdabroy napisał(a):8-9 :crazyeye: To już środek dnia, a nie rano :eviltong: Zgadzam się :) Tym bardziej nie rano, rano :evil_lol: Quote
Dzikie nieporadne Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Hej Magda, byłabyś chętna na spacer z sukami w pt rano? Ale tak rano, rano. koło 8-9. Pewnie :) ale muszę być w domu o 10 ..... więc raczej 8 nawet 7:30 ;) Quote
Dzikie nieporadne Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 maryg22 napisał(a):Moja świnka morska Pestka też była zabierana na spacery na smyczce :) A czy ja dobrze pamiętam, że Lejdi ma dzisiaj urodzinki? :razz: :new-bday:Wszystkiego najlepszego! Wygłaszcz ją ode mnie :BIG: Dziękujem :) Moje maleństwo się starzeje....:-(Pomyśleć że to już 6 rok jest ze mną..... Quote
Ty$ka Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ooo :) To wszystkiego najlepszego :loveu: Przestań, tak myśleć. Lejdi jest właśnie w kwiecie wieku, teraz jest to najlepszy okres jej życia :loveu: Uwielbiam psy po 4. roku życia, dla mnie idealnym jest 5-6latek :) Quote
Onomato-Peja Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 No dobra to może o 7 przy początku ścieżki na Babie Doły? Quote
Dzikie nieporadne Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Onomato-Peja']No dobra to może o 7 przy początku ścieżki na Babie Doły? Okej ;) No to urodzinowe foty :cool3: Zaraz na Babie doły? Czyli droga rowerowa? Quote
Dzikie nieporadne Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Onomato-Peja']jop, dokładnie tak. No to fajnie :D Zrobiłam notatkę o kolczatkach na moim blogu ;) http://lovepetmylive.bloog.pl/ Quote
Ptysiak Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Spóźnione ale szczere sto lat sto lat .... :BIG::tort::new-bday::BIG: http://i1065.photobucket.com/albums/u384/Mada951/DSCF0026.jpg bosko :loveu: Quote
Dzikie nieporadne Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Dzisiaj zrobiłam z Lejdi rajd rowerowy , to znaczy...ja rower a on jogging przez 7 km , tylko nie rozumiem czemu Lejdi się zmęczyła:roll: W końcu mój ułom opanował aż 2 komendy które ćwiczymy od paru miesięcy.... -cofaj się -turlaj się no nie jest jeszcze perfect ale wreszcie skumała:razz: A ja zaraz biorę chomika i jade do koleżanki która weźmie swoja świnkę morska i zrobimy Gryzoniowy spacer :cool3: Quote
Patik Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 http://i1065.photobucket.com/albums/u384/Mada951/DSCF0052.jpg Świetne :loveu: I jeszcze bardziej spóźnione StO LAT:BIG::BIG: Quote
wikikoniki Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Magda, 7km biegiem to dla psa bardzo dużo, a szczególnie dla psa, który pierwszy raz biegał :shake: Quote
Dzikie nieporadne Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 wikikoniki napisał(a):Magda, 7km biegiem to dla psa bardzo dużo, a szczególnie dla psa, który pierwszy raz biegał :shake: No nie w zeszłym roku biegała tą samą trasą . A teraz biegła bez smyczy swoim tempem ,czasem nawet się na minutkę zatrzymywała a później mnie doganiała i w połowie trasy był postój;) Quote
Recommended Posts