basiunia131 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Moje słodziaki :loveu: A teraz Rudolf, kierowca bombowca :-) A już jutro postaram się wstawić zdjęcia z szaleństwa dnia wczorajszego, czyli niedzielny spacer nad polskim morzem :-) Quote
dagg Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Świetne to zdjęcie, szkoda, że jeszcze nie ma łap na kierownicy :) Quote
magdyska25 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 daguerrotype napisał(a):Świetne to zdjęcie, szkoda, że jeszcze nie ma łap na kierownicy :) kierowca pewnie w gigantycznym korku stał to i łapy opadły ;) Quote
basiunia131 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 [quote name='magdyska25']kierowca pewnie w gigantycznym korku stał to i łapy opadły ;) Łapy faktycznie opadły, ale od czekania na rodzinkę, która zaginęła w hipermarkecie :-D A teraz zapowiedziane wcześniej zdjęcia z niedzielnego spaceru ;-) Pokaż co tam masz?! Smile :-) No i hop na wydmę... Quote
basiunia131 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Powiem Ci coś na ucho... I pokręcimy się trochę pmiędzy nogami... Ale fajnie jest na plaży... I tak Cię dogonię! Koniec spaceru, czas wracać do domu :-( Quote
dagg Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Cudne są u Was te plaże!! ale chyba musicie trochę dojeżdżać? Kurczę, aż zatęskniłam za domem... Quote
basiunia131 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Najbliżej mamy do Ustki ok. 20 km, nie tak strasznie daleko więc raz na jakiś czas jeździmy. To jest tzw. plaża zachodnia w Ustce, trochę bardziej dzika niż ta główna z deptakiem, o tej porze roku jest idealna na spacery, a latem jest na niej zdecydowanie mniej ludzi niż na głównej, dlatego bardzo lubimy na nią jeździć, ma swój urok. Teraz jeszcze można wprowadzać psy, zaraz zacznie się sezon i zakaz wprowadzania psów więc korzystamy :-( Quote
basiunia131 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 W sobotę była tak piękna pogoda, że grzechem by było z niej nie skorzystać. W związku z tym cały dzień spędziliśmy na świeżym powietrzy :-) Quote
basiunia131 Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 (edited) Aria zaskakuje mnie kazdego dnia. Wczoraj wybralysmy sie na spacer do parku, przez park przeplywa rzeka, obok jest laka i zawsze ja tam puszczam. Wczoraj biegala i nagle na drugim brzegu rzeki zobaczyla biegnaca fretke. Wskoczyla do wody, przeplynela na drugi brzeg, zaczepila sie o jakies konary i nie mogla plynac dalej, na szczescie udalo jej sie wrocic do mnie. Nie wiem co by bylo jakby sie zaczepila obroza albo pobiegla za tym zwierzem... W tej sytuacji najbardziej zaskoczylo mnie to , ze ona plywa :-) jest z nami od roku i jeszcze jej sie to nie zdarzylo, a wielokrotnie miala okazje, ani patyczki nie pomagaly, ani inne plywajace psy, ani prosby, nic, a wystarczyla jedna mala fretka :-) Edited March 28, 2012 by basiunia131 Quote
basiunia131 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Dogomania zrobiła nam psikusa, niezbyt miłego niestety, bo o ile wpisy na fotoblogach czy też innych tematach przepadły i w jakimś stopniu da się je odtworzyć, a nawet jeżeli nie to tragedii nie ma, o tyle gorzej już jest w przypadku "Psów w potrzebie", czy też bazarków. Mi samej przepadł cały bazarek, który robiłam dla bardzo potrzebującej suni, mało tego, wątek suni też przepadł, bo został założony akurat w ciągu tych straconych dni. Nie wiem czy został założony ponownie, ale nie moge go odnaleźć :-( U mnie w galerii w tym czasie niewiele się działo, więc dużo nie przepadło. Wklejam zdjęcie ze świątecznego lenistwa Quote
basiunia131 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Jakiś czas temu pisałam, że Aria bardzo lubi nas zaskakiwać, zaskoczyła nas po raz kolejny, a właściwie mnie, bo tylko mi dane było to zobaczyć. Spałam sobie w najlepsze, aż w pewnym momencie usłyszałam że coś dzieje się na parapecie, pomyślałam, że to na pewno Gagarin, jednak po chwili pomyślałam, że przecież Gagarin nie ma tyle siły żeby przesuwać duże, ciężkie donice, on zazwyczaj je omija. Spojrzałam w stronę okna i zobaczyłam..., no właśnie kogo? Oczywiścię Arię! Szybko złapałam za telefon i oto jest Aria na parapecie! Pies? Kot? A może Koza Marokańska? Kilka miesięcy temu Aria goniąc kota przebiegła po stole, dokładnie tak jak kot. Normalny pies ominął by stół, ale nie ona :cool3: Dla porównania- kozy marokańskie. Widzicie podobieństwo? Quote
Poker Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Trafiłam tu z podpisu basiunia 131.Zwierza i ich zdjęci + opisy GENIALNE. A kozy na drzewie całkowicie mnie rozbroiły. Quote
basiunia131 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Witamy serdecznie :-) Poker napisał(a):A kozy na drzewie całkowicie mnie rozbroiły. A w Maroku takie widoki podobno można zobaczyć na własne oczy :-) Quote
basiunia131 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Wyjechało mi się na kilka dni, ale obiecuję poprawę! Teraz tak pięknie i cieplutko, będzie więcej okazji do spacerowania i pstrykania fotek :-) Quote
basiunia131 Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 No i słowa nie dotrzymałam, nie poprawiłam się :-( U nas wiele zmian, zarówno w naszym jak i psim życiu. Zmieniałam pracę, w poprzedniej mogłam sobie od czasu do czasu wejść na dogo, poczytać, wkleić zdjęcia, teraz nie mam czasu żeby się po głowie podrapać. Obiecywałam, że w majówkę narobie zdjęć, terefere, całą majówkę się przeprowadzaliśmy, spacery oczywiście były ale aparaty zaginęły w akcji. Zdecydowaliśmy się na kennel dla Arii, szkoliliśmy się, jednak okazało się to wielkim niewypałem. Nie wiem czy to błąd w szkoleniu czy to nasz pies jest taki "wyjątkowy" :-D Aria teraz czas kiedy jesteśmy w pracy spędza u rodziców TZ wraz z dwoma innymi psami, bokserkiem teściów i sunią przygarniętą przez siostrę TZ. Ja rano ją zawożę, po pracy odbieram, jak z dzieckiem :-) To tylko tymczasowe zmiany, ale myślę, że Aria nie miałaby nic przeciwko żeby cały dzień hasać, a nie siedzieć w mieszkaniu ;-) Próbowałam dziś zrobić im zdjęcia telefonem, z myślą że wstawię je dziś na bloga, ale towarzystwo było tak rozbrykane, że żadne nie wyszło. To zdjęcie dostałam mms-em od TZ jak byłam na wyjeździe. Wstałam rano i pierwsze co zobaczyłam to moja Ariuszka na porannym siku :-) Od razu dzień stał się piękniejszy! [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/801/20120414j.jpg/"][IMG]http://img801.imageshack.us/img801/9831/20120414j.jpg[/IMG][/URL] Quote
basiunia131 Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Witamy po długiej nieobecności, jestem w szoku, ostatni post napisałam 10.05, gdzie się podziało te 1,5 miesiąca?! U nas wszystko w porządku, a na dowód tego wklejam zdjęcia mojej trójcy w pełnym składzie. Kolejność oczywiście musiała zostać zachowana :) Quote
basiunia131 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 (edited) Eh... nie mam dobrych wieści :( Dziś byliśmy z psami u weterynarza, na szczepieniu i ogólnym przeglądzie. Rudziaczek ma zmiany nowotworowe na śledzionie, coraz ciężej mu się poruszać, słabo słyszy, słabo widzi :( Wiem, że to już dziadziuś jest, ale smutno mi :( na szczęście serduszko, nerki, wątróbka w porządku. Wcześniej nie napisałam, ale Ariuszka niedawno została wysterylizowana. Tu dzień po sterylizacji, piękna pogoda, inne zwierzaki szaleją, a ja muszę leżeć i w dodatku pani ubrała mnie w coś dziwnego! Schowałam się za drzewem żeby inni mnie nie widzieli i żeby się ze mnie nie śmiali, tu na wsi nikt się tak nie ubiera :D Edited June 26, 2012 by basiunia131 Quote
basiunia131 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 I zniknęło kolejne 1,5 miesiąca. Źle mi z tym, że nie mam czasu na dogomanię, nie udzielam się w wątkach, nie pomagam. Wicie może gdzie rozdają jakieś dodatkowe godziny, dni? U nas jakoś leci, Gagarin właśnie wrócił do domu z wieczornej wspinaczki po drzewach, poza tym dużo śpi i na okrągło się myje, aaa jeszcze łapie muchy. Rudolf wiedzie swój spokojny, starczy żywot i na okrągło domaga się pieszczot. Z Arią natomiast mamy sporo problemów. Czasami mam ochotę stanąć, krzyczeć, ryczeć, ale wiem że nic to nie da! Ja cały czas wierzę, że ten pies się zmieni, że w końcu będzie choć jeden spokojny dzień. Wiem, mam dziś gorszy dzień, ale tak mi się zbiera od jakiegoś czasu. Nasiliły się ucieczki, coraz bardziej boję się spuszczać ją na spacerach, bo o ile nic ją nie zainteresuje to pilnuje się, słucha, wystarczy, że zobaczy kota, psa, sarnę, dzika, cokolwiek, psa nie ma :( Wydaje się, że nasze podwórko jest odpowiednio zabezpieczone, ale Aria zawsze znajdzie miejsce żeby się wydostać. Kolejnym problemem jest tarzanie się w g..., wszystkich innych smrodach i zjadanie tychże samych. A na zdjęciu ci którzy (jak widać) nie sprawiają problemów ;) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/444/20120428231002.jpg/][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/779/20120428231002.jpg[/IMG][/URL] Quote
basiunia131 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Kochani, taka piękna i przeurocza sunia znajduje się w słupskim schronisku :( Większa wersja mojej krowy (Arii znaczy się ;)) "Magnolia w typie wyzla niemieckiego do adopcji Magnolia to suczka w typie wyżła niemieckiego. Ma około 1,5 roku. Została znaleziona ponad dwa tygodnie temu na terenie gminy Ustka. Magnolia to bardzo towarzyska suczka - uwielbia czlowieka, głaskanie i przytulanie. Toleruje inne psy. Jak każdy wyżeł, potrzebuje sporej dawki ruchu i codziennych dluzszych spacerow. Magnolia jest bardzo mlodziutka, wiec ma jeszcze w sobie ogrom szczeniecej radosci i zaciekawienia swiatem :) Suczka zostanie wydana do adopcji wysterylizowana. Jej numer identyfikacyjny to 288/12, prosimy podawać go podczas rozmowy o adopcji. Kontakt w sprawie adopcji: OTOZ Animals Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt, ul. Portowa 11 Słupsk" Quote
basiunia131 Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 U nas wszystko dobrze. Do naszego grona kilka dni temu dołączył Kuba, cudowny psiak. Przygarnęłam go z ulicy. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że Rudolf go kompletnie nie akceptuje. Mamy więc problem i pilnie szukamy domku! Oto Kuba: I jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232098-S%C5%82upsk-W%C4%99gielek-z-ulicy-pilnie-szuka-domu%21 Quote
Recommended Posts