Tines Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 [quote name='agaga21']zgadza się :) wiedziałam że się ze mną zgodzisz :loveu: To teraz pora na dzisiejsze foto :cool3: Roxana vel Balbina (zwana również "Smutne Oczy") oraz Przecinek (zwany "Kocik Procik") I pierwszy uśmiech mojej Balbinki malinki :multi: Quote
Donvitow Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Fajne. Pysio coraz weselszy. Jeszcze trochę a i "diabliki" zobaczysz. Pokazywała nam je na spacerkach. Drobne szkolenie już zdecydowanie by się przydało. Przestała już zupełnie utykać? Quote
Tines Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Donvitow napisał(a):Fajne. Pysio coraz weselszy. Jeszcze trochę a i "diabliki" zobaczysz. Pokazywała nam je na spacerkach. Ojjj jak ją spuszczę ze smyczy u teścia to będzie szałlłł Donvitow napisał(a):Drobne szkolenie już zdecydowanie by się przydało. co byś na początek zaproponował ??? Donvitow napisał(a):Przestała już zupełnie utykać? Obserwuje ją cały czas i zdarza jej się odciążać lewą stronę ale nie przewraca się jak wcześniej... Quote
Donvitow Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 W zabawie, przy wyjściu na spacer uczenie ją pewnych poleceń a w zasadzie tego że ma zwracać uwagę na to co mówisz i co robisz. 1 Dopracowanie reakcji na imię/ w domu i na dworze- na lince/ 2 Do mnie w domu i na lince na dworze. 3 Siad / najpierw w domu do perfekcji a potem w terenie gdy jest rozpraszana boźcami. 4 Na miejsce/ w domu- na posłanie/ 5 Nie rusz/ nie lubię fuj i fe/. Te ż najpier w domu a potem na dworze. 6 No i obowiązkowo stój/ na dworze na lince/ Ta komenda jest b. ważna i musi być wykonywana bezwzględnie/ Osadza psa gdy zbliży się do ulicy, zobaczy innego psa,kota , rowerzystę, ludzi na spacerze. Może uratować życie Twemu psu lub innemu zwierzakowi a Ciebie ratuje przed nieprzyjemnościami na spacerach. Oczywiście nic Cię nie goni. Spokojnie i na luzie. No i czekam na kolejną porcję fajnych fotek. Założyłem osobny folder w dokumentach. O kolejnym psiaku np na DT możesz pomyśleć ale dopiero za pół roku. Ważne są pierwsze dwa tygodnie. Wtedy wychodzi najwięcej niespodzianek/ często nienajfajniejszych/ ale wbrew temu co piszą w mądrych książkach że pies żyje chwilą to niestety negatywy dłużej pamięta i by w domu powstały pełne więzi emocjonalne i wyciszenie wszystkich negatywnych wrażeń jakich Balbina doznała potrzeba więcej czasu. Wprowadzenie kolejnego członka stada teraz/ czy psa czy kota/ mogło by rozregulować stan emocjonalnej równowagi i u kota , psa i u Was który starasz się stworzyć. Quote
Tines Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Donvitow napisał(a):W zabawie, przy wyjściu na spacer uczenie ją pewnych poleceń a w zasadzie tego że ma zwracać uwagę na to co mówisz i co robisz. 1 Dopracowanie reakcji na imię/ w domu i na dworze- na lince/ 2 Do mnie w domu i na lince na dworze. 3 Siad / najpierw w domu do perfekcji a potem w terenie gdy jest rozpraszana boźcami. 4 Na miejsce/ w domu- na posłanie/ 5 Nie rusz/ nie lubię fuj i fe/. Te ż najpier w domu a potem na dworze. 6 No i obowiązkowo stój/ na dworze na lince/ Ta komenda jest b. ważna i musi być wykonywana bezwzględnie/ Osadza psa gdy zbliży się do ulicy, zobaczy innego psa,kota , rowerzystę, ludzi na spacerze. Może uratować życie Twemu psu lub innemu zwierzakowi a Ciebie ratuje przed nieprzyjemnościami na spacerach. Oczywiście nic Cię nie goni. Spokojnie i na luzie. Łooo rany :oops: a ze mnie taki trener jak z koziej doopy trąba :mdleje: Donvitow napisał(a):No i czekam na kolejną porcję fajnych fotek. Jak miło:loveu: Donvitow napisał(a):Założyłem osobny folder w dokumentach. Nie wiem czy się cieszyć z tego faktu czy wstydzić że Cie zasypuję taką ilością fotek :oops::diabloti: Donvitow napisał(a):O kolejnym psiaku np na DT możesz pomyśleć ale dopiero za pół roku. Ważne są pierwsze dwa tygodnie. Wtedy wychodzi najwięcej niespodzianek/ często nienajfajniejszych/ ale wbrew temu co piszą w mądrych książkach że pies żyje chwilą to niestety negatywy dłużej pamięta i by w domu powstały pełne więzi emocjonalne i wyciszenie wszystkich negatywnych wrażeń jakich Balbina doznała potrzeba więcej czasu. Wprowadzenie kolejnego członka stada teraz/ czy psa czy kota/ mogło by rozregulować stan emocjonalnej równowagi i u kota , psa i u Was który starasz się stworzyć. Wiesz że ja tylko kombinuję jak tu pomóc... coś zrobić... Muszę coś innego wymyślić... czuję duchową potrzebę żeby coś czynić dla braci mniejszych... ale jeszcze nie bardzo wiem co... Oczywiście masz 100% racji i zdaję sobie z tego sprawę :modla: Quote
Donvitow Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 (edited) Najważniejsze dla bezdomniaków są świadome ich problemów Domy skłone wiele wybaczyć i nad psiakami pracować. Dać im coś od siebie a nie tylko oczekiwać cudów. Zrobiaś najważniejsze czego psiaki potrzebują. Skup się na balbinie i prociku. Zorientujesz się na Dogo jak jeszcze możesz pomagać. Każdy " swą działkę" znajdzie. I zdążysz. Starania o byt bezdomniaków to niestety jeszcze pokolenia. Edited February 9, 2012 by Donvitow Quote
Tines Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Donvitow napisał(a):Najważniejsze dla bezdomniaków są świadome ich problemów Domy skłone wiele wybaczyć i nad psiakami pracować. Dać im coś od siebie a nie tylko oczekiwać cudów.Zrobiaś najważniejsze czego psiaki potrzebują. Skup się na balbinie i prociku. Zorientujesz się na Dogo jak jeszcze możesz pomagać. Każdy " swą działkę" znajdzie. I zdążysz. Starania o byt bezdomniaków to niestety jeszcze poolenia. I tak właśnie zrobię ;) Balbina właśnie zasnęła po kradzieży skarpetek i moich spodni :lol: Quote
Tines Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Balbina dziś pierwszy raz (odkąd u mnie jest) biegała luzem :multi: Oczywiście na zamkniętym wybiegu dla psów :razz: Ależ to był szałłłłł :diabloti: Poszła jak dzik i w sumie wracała na zawołanie ale nikogo nie było więc;) Jak wrócę do domu wstawię fotki na dowód :razz: (niestety kiepskiej jakości bo z telefonu :roll:) Jeszcze w drodze powrotnej od weta mi się zbełciła :-? ale tak walnęła ze cały tył auta do prania... to co się dało to przetarłam :roll: Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jak zamarznie zeskrobiesz.:eviltong: Quote
agaga21 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 pokazałam mężowi to zdjęcie: https://lh3.googleusercontent.com/--0xcD9IhZHw/TzF4JTgsmxI/AAAAAAAAAG0/5Qu5KpqskRg/w456-h399-k/DSC_1313.JPG zapytał czy to etna:evil_lol::evil_lol: ależ one podobne!:loveu: Quote
Tines Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 (edited) Witam się po długiej przerwie. U nas ok Balbinka jak zawsze cudna i poczyniła ogromne postępy Czasami jeszcze się czegoś boi ale pracujemy nad strachami Pokazujemy się Sarnie oczy to jej specjalność do dziś :cool3: i stąd ksywa sarna Pozbyliśmy się problemów z łapką oraz z pryszczami :loveu: Reaguje na swoje imię, ładnie chodzi na smyczy, wraca na zawołanie (zazwyczaj:diabloti:), siada na komendę i zostaje (przeważnie ;)) i jest wielkim łakomczuchem :evil_lol: Aaaa no i z kotem już się dogadują.... no dobra może nie ma wielkiej miłości ale do łapoczynów i obszczekiwań dochodzi bardzo rzadko :bigcool: Edited May 3, 2012 by Tines Quote
agaga21 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 super, że u was wszystko gra :) BALBINA PIĘKNA! również pozdrawiam. Quote
Donvitow Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Fajnie że się odezwałaś. Małe rękoczyny na " goliznę" Cię nie miną. :) Quote
Tines Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 (edited) Donvitow napisał(a):Małe rękoczyny na " goliznę" Cię nie miną. :) A masz zamiar dziś wpaść??? :cool3: Coby rękoczyny nie były zbyt bolesne:mad: w ramach ułaskawienia wstawię zaraz (jak się tylko bateria do aparatu naładuje) foty z dzisiejszego spacerku :modla: Wczoraj już nie dałam rady wstawić foto ale dziś nadciągam z nowinkami No to zaczynamy "tak się już kumplujemy" "no daj tego szmakosa" "idziesz czy nie???" "eee ale że o co Wam chodzi???" Edited May 5, 2012 by Tines Quote
Donvitow Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Foty kapitalne. Balbina ma na fb album:). Wykręciłaś się od kary.:))))) Quote
Tines Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 (edited) Donvitow napisał(a):Foty kapitalne. jak i modelka :loveu: Donvitow napisał(a):Balbina ma na fb album:smile:. a ja nie mogę wejść i podpatrzyć bo nie mam profilu :mdleje: chyba już pora to zmienić :cool3: Donvitow napisał(a):Wykręciłaś się od kary.:smile:)))) ufff :evil_lol: ale jeżeli jedynym sposobem na Twoją wizytę "po adopcyjną" jest ukaranie mnie to muszę ponownie nabroić :diabloti: No dobra... zarejestrowałam się na fb (a obiecałam sobie że nigdy nie dołączę ale...- dla Roxi i bidek wszystko) :look3: jakem rasowa blondyna... nie wiem o co kaman :grab: zanim ja to ogarnę to chyba z rok minie :WTF: Edited May 5, 2012 by Tines Quote
agaga21 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 jaka uśmiechnięta! i jaka błyszcząca :) jest piękna. kajetan, czy ja mam być zazdrosna? do mnie na po adopcyjną coś się wybrać nie możesz:mad: Quote
Tines Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 agaga21 napisał(a):jaka uśmiechnięta! i jaka błyszcząca :) jest piękna. Balbinka przesyła soczystego buziaka w podziękowaniu za komplementa :dog: agaga21 napisał(a):kajetan, czy ja mam być zazdrosna? do mnie na po adopcyjną coś się wybrać nie możesz:mad: ooo to jest nas dwie :mdleje: ojjj się będzie działo:roflt: Quote
Donvitow Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Che che. Też nie ciągnęło mnie na fb czy naszą klasę. Ale na fb tyle się dzieje w sprawie naszych psiaków że tam wlazłem. Wpisz w wyszukiwarkę Kajetan Konrad to Ci się wyświetlę i zaproś mnie do znajomych. Możesz wejść w moje zdjęciaa. Albumy i tam jest album Roksi.:) Quote
ceris Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-wfNkvNC9n1I/T6UhZm3q4yI/AAAAAAAAAH8/k8WrG7yGWrI/s577/DSC_1434.JPG Jak żołnierze po walce :evil_lol: Pozdrawiamy piękną Roxi :loveu: Quote
Tines Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 ceris napisał(a):https://lh5.googleusercontent.com/-wfNkvNC9n1I/T6UhZm3q4yI/AAAAAAAAAH8/k8WrG7yGWrI/s577/DSC_1434.JPG Jak żołnierze po walce :evil_lol: Faktycznie hehe :lol: jak Cinek w przejściu zasiądzie to Roxo sarnę robi żebyśmy go pogonili bo nie przejdzie hehe :razz: ceris napisał(a):Pozdrawiamy piękną Roxi :loveu: Dziękujemy i również pozdrawiamy :buzi: Quote
Tines Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Donvitow napisał(a):Che che. Też nie ciągnęło mnie na fb czy naszą klasę. Ale na fb tyle się dzieje w sprawie naszych psiaków że tam wlazłem. Wpisz w wyszukiwarkę Kajetan Konrad to Ci się wyświetlę i zaproś mnie do znajomych. Możesz wejść w moje zdjęciaa. Albumy i tam jest album Roksi.:) Czego się nie robi dla psiaków :loveu: i nie tylko ;) Już Cie mam :multi: Już troszku Ci poszperałam na fb ale nadal nie bardzo wiem o co kaman :look3: Quote
Tines Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Kolejna porcja zdjęć Loli :loveu: Taka jestem poważna (lub znudzona :diabloti:) Tutaj eksponuje me piękne oczy :cool3: Oooo a co to??? Małe, śmierdzące i lata jak szalone??? (dla nie wtajemniczonych Balbina odwiedziła sklep zoologiczny i próbowała się zaprzyjaźnić ze świnkami morskimi :evil_lol:) Pies tropiąco-pociągowy w swym transie :razz: No to odpoczywamy Quote
Recommended Posts