Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Roxi vel Balbina pokazała się w necie... wypatrzyłam, pojechałam i adoptowałam. No dobra nie byłam sama bo mąż i córka też mieli coś do powiedzenia (tak im się tylko wydawało :diabloti:) i nie była to taka szybka decyzja bo już dłuuugo ten temat gościł w naszym domu. Wycieczka do Gaju była owocna. Moje słodkie psisko wróciło z nami i na zawsze już tu zostanie :multi:
A teraz Roxi

Na początku bałam się...nie chciałam wyjść nawet na siii... ale podusia w misie była ok :razz:

troszkę się krępowałam

Edited by Tines
  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Drugiego dnia było już lepiej... ale wychodzenie nadal beee

kolejnego dnia już troszkę wyluzowałam..a mamunia dokupiła mi do podusi kołderkę :eviltong:

Edited by Tines
Posted (edited)

A po tygodniu u mamy pokazałam jak potrafię się bawić i jaka ze mnie wesoła dziewczyna

oczywiście jeszcze nie jestem całkiem pewna czy jest bezpiecznie ale już chętnie wychodzę

a tutaj udaję zajączka

a tu poza prawie wystawowa

Edited by Tines
Posted (edited)

a mamunia ma szmakoski w kieszeni

a tu moja super minka

no dalej...wpuść mnie do domu

mój kolega :cool3:

Edited by Tines
Posted

Zapisuję.!!!

A ja się martwiłem dlaczego wczoraj " raportu" nie dostałem"

Dobrze że Aga znalazła wątek i linka mi podesłała bo byście mieli wizytę poadopcyjną./ chi chi/.
Zaraz poszukam fotek z Gaju by dokumentacja była pełna/ bo o wcześniejszym Balbinki życiu dowiesz się dopiero nieco w wigilię za rok/

Widzicie jakie ma bystre i ciekawskie oczka. To mała zadymiara.
Mamusiu pamiętaj że dziecko nie samą miłością żyje. A pies jest szczęśliwy wtedy gdy zmęczony i u boku przewodnika do którego ma zaufanie i respekt.

No a teraz mniej oficjalnie. Cieszę się że Balbinka jest u Was i bardzo miło było Was poznać.
Fajnie że jesteście na forum a Balbina ma galerię.
W zalewie złych wieści jesteście takim pierwiosnkiem na przedwiośniu/ cha cha poeta się znalazł/

Posted

agaga21 napisał(a):
albo za bardzo pozmniejszałaś zdjęcia albo wybrałaś nie ten link.
balbinka śliczna :)

Coś pokombinowałam i są już trochę większe ;-) dziękuję za pomoc :modla:
Za komplementa dziękujemy :)

Posted

Donvitow napisał(a):
Zapisuję.!!!

Witamy :sweetCyb:

Donvitow napisał(a):
A ja się martwiłem dlaczego wczoraj " raportu" nie dostałem"

psieplasiam :oops: tak się zawzięłam na tą galerię...potem z sygnaturą walczyłam...sprzątanie...i tak dzień zleciał;) przez plery mnie za karę :mad:
Donvitow napisał(a):
Dobrze że Aga znalazła wątek i linka mi podesłała bo byście mieli wizytę poadopcyjną./ chi chi/.

łożesz Ty :crazyeye: aż tak źle wypadliśmy :evil_lol:
Donvitow napisał(a):
Zaraz poszukam fotek z Gaju by dokumentacja była pełna/ bo o wcześniejszym Balbinki życiu dowiesz się dopiero nieco w wigilię za rok/

dziękujemy za uzupełnienie :-)
o ile Balbina będzie chciała mi zdradzić co się działo :razz:
Donvitow napisał(a):
http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1334/105d0e2eb0f3e99emed.jpg
http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/1289/aa4d8281be0da111med.jpg
http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/1345/45583396593328a5med.jpg
http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1353/4c72f11b23f713c5med.jpg
Widzicie jakie ma bystre i ciekawskie oczka. To mała zadymiara.

Ojjj tak :lol: W tych oczkach i opisie się zakochałam...a później na żywo rzecz jasna się potwierdziło :cool:
Donvitow napisał(a):
Mamusiu pamiętaj że dziecko nie samą miłością żyje. A pies jest szczęśliwy wtedy gdy zmęczony i u boku przewodnika do którego ma zaufanie i respekt.

Pamiętam ale co jakiś czas mi przypominaj ;) Mam nadzieję że sprostam... Ludzkie dziecko myślę że z wychowaniem ok... kocie ustawione więc mam nadzieję że psie też będzie :razz:
Donvitow napisał(a):
No a teraz mniej oficjalnie. Cieszę się że Balbinka jest u Was i bardzo miło było Was poznać. Fajnie że jesteście na forum a Balbina ma galerię.

Nam również było ogromnie miło :loveu: jeszcze Cie nawiedzimy :evil_lol: a jak będziesz w naszej okolicy to zapraszam do "małego zoo" :diabloti:
Donvitow napisał(a):
W zalewie złych wieści jesteście takim pierwiosnkiem na przedwiośniu/ cha cha poeta się znalazł/

pięknie :loveu:
Mój mąż rzekłby że jestem jak cierń między palcami :roflt: także miła odmiana hehe :eviltong:

Posted

Tines napisał(a):

Mój mąż rzekłby że jestem jak cierń między palcami :roflt: także miła odmiana hehe :eviltong:

lepszy cierń między palcami niż wrzód na d... jak mawiała moja koleżanka o swoim TZ-cie ;)
czekamy na dalsze zdjęcia balbiny(jakoś to imię bardziej mi do niej pasuje :) )

Posted

agaga21 napisał(a):
lepszy cierń między palcami niż wrzód na d... jak mawiała moja koleżanka o swoim TZ-cie ;)

dobre:evil_lol:
agaga21 napisał(a):
czekamy na dalsze zdjęcia balbiny(jakoś to imię bardziej mi do niej pasuje :smile: )

Jak Balbina będzie chciała współpracować na spacerku to coś pstrykniemy :razz:
muszę smycz dokupić(flexi) bo nie ma jak psica porządnie pobiegać :roll:

Posted

agaga21 napisał(a):
ja ci proponuję kupić 15-20m linkę i doczepić do niej porządny karabińczyk niż kupować flexi. linka pewniejsza, dłuższa a cenowo wyjdzie taniej lub podobnie

Najpierw była opcja z linką ale... Balbina to się nawet w krótkiej smyczce plącze a co dopiero w takiej lince...:mdleje: A jak będzie szybko biec i nie zdążę zwinąć??? ojjj kraksa jak nic :lying: Donvitow mówił mi że taka porządna flexi może być. Zwłaszcza że Roxi jeszcze długo sobie nie pobiega "luzem" bo nie mam tu ogrodzonego terenu... dopiero na wiosnę do Wronek pojedziemy pobiegać.
Wczoraj mi zazdrośnica chciała kota przetrącić :-x Bo chciałam pogłaskać...jak wystartowała to w ostatniej chwili pysk chwyciłam bo by mu tak łupnęła że wylądowałby w kuchni :crazyeye: i już widziałam moje podrapane przeszczepy :diabloti:
Kocham moje smrodki :evil_lol:

Posted

Tines napisał(a):
Najpierw była opcja z linką ale... Balbina to się nawet w krótkiej smyczce plącze a co dopiero w takiej lince...:mdleje: A jak będzie szybko biec i nie zdążę zwinąć??? ojjj kraksa jak nic :lying: Donvitow mówił mi że taka porządna flexi może być. Zwłaszcza że Roxi jeszcze długo sobie nie pobiega "luzem" bo nie mam tu ogrodzonego terenu... dopiero na wiosnę do Wronek pojedziemy pobiegać.
Wczoraj mi zazdrośnica chciała kota przetrącić :-x Bo chciałam pogłaskać...jak wystartowała to w ostatniej chwili pysk chwyciłam bo by mu tak łupnęła że wylądowałby w kuchni :crazyeye: i już widziałam moje podrapane przeszczepy :diabloti:
Kocham moje smrodki :evil_lol:

ale taka linka może się po ziemi ciągać, nie musisz jej zwijać. flexi ma tylko 5m (no chyba że są dłuższe) a donvitow sam używa linki więc niech nie ściemnia:eviltong:

Posted

agaga21 napisał(a):
ale taka linka może się po ziemi ciągać, nie musisz jej zwijać. flexi ma tylko 5m (no chyba że są dłuższe) a donvitow sam używa linki więc niech nie ściemnia:eviltong:

hehe :lol: To najpierw linkę wypróbuję :cool3:
Mówił mi o tej lince ale że ja se wkręciłam że psica mi się wplącze to już przytaknął na tą flexi :lol:

Posted

Linka jest fajna. Mocna, długa/ tylko węzły trzeba nawiązać bo może przypiec/. Ale nie powinna się wlec po ziemi. Potrzeba dwu rąk i zwijania i rozwijania. W schronie super jak chodzi o nowego psa i ocenę jak się zachowa. Czy się pilnuje. Czy można puścić.
I jak puszczamy to z linką/ wlecze się i trochę ogranicza psa, można przydepnąć/. Dopiero jak jest pewny odpina się go.
A flexi jak pies Ci wyrwie to się zwinie, jeszcze podskakując walnie psa w pupę i " szukaj wiatru w polu".
Ale i w schronie jak wychodzę z dwoma ulubieńcami razem to biorę dla wygody flexi.
Domowe też chodzą na flexi. W ZOOplus są Flexi-linki 8 m.

Posted

a właśnie. moja lucynka na flexi chodzi i nie raz zdarzyło się że się wymsknęła z rąk i wystraszyła ją. na szczęście lucynka ze strachu nie ucieka przed siebie tylko leci do mnie.

Posted

Donvitow napisał(a):
Linka jest fajna. Mocna, długa/ tylko węzły trzeba nawiązać bo może przypiec/. Ale nie powinna się wlec po ziemi. Potrzeba dwu rąk i zwijania i rozwijania. W schronie super jak chodzi o nowego psa i ocenę jak się zachowa. Czy się pilnuje. Czy można puścić.
I jak puszczamy to z linką/ wlecze się i trochę ogranicza psa, można przydepnąć/. Dopiero jak jest pewny odpina się go.
A flexi jak pies Ci wyrwie to się zwinie, jeszcze podskakując walnie psa w pupę i " szukaj wiatru w polu".
Ale i w schronie jak wychodzę z dwoma ulubieńcami razem to biorę dla wygody flexi.
Domowe też chodzą na flexi. W ZOOplus są Flexi-linki 8 m.

agaga21 napisał(a):
a właśnie. moja lucynka na flexi chodzi i nie raz zdarzyło się że się wymsknęła z rąk i wystraszyła ją. na szczęście lucynka ze strachu nie ucieka przed siebie tylko leci do mnie.

Czyli są plusy i minusy w obu przypadkach.... Flexi widziałam w zooplusie :-) Cena nawet dobra :-) A na allegro zamawiam adresówkę u gościa który ma też linki... hmmm...
A mój maż dostał właśnie porządny opierdziel:mad: bo stwierdził ze jej nic nie potrzeba bo ona do niego przyjdzie:crazyeye: jasssneeee :shake: normalnie zaklinacz psów :roflt:dowalił jak łysy grzywką :evil_lol:

Posted

Pokazujemy się- 2 tygodnie w domku :-)
Byliśmy dziś na "długim" spacerku w nieznanej okolicy ;-)
Jutro jedziemy z Balbiną do mojej mamy więc pewnie kolejne fotki będą :-)

Posted

Fajne fotki. Pyszczek wesoły.
Sierść chyba zarasta. Możesz jej jeszcze witaminki kupić, z dwa razy w tygodniu żółtko/ bez białka/ na surowo, troszkę oleju jadalnego na granulki suchego.

Myślę że Twój domowy CM ma rację. Balbina grzecznie przybiega na spacerkach. Ale jeszcze może z tydzień zaczekajcie i puszczajcie w bezpiecznym terenie. No i adresówka koniecznie. Na wszelki wypadek polecam Chipa/ no i oczywiście zarejestrowanie go w bazach danych by nie był tylko " ciałem obcym./

Bardzo Ci dziękuję za masę fotek na maila. Przyszywanym Ciotkom i wujkom schroniskowych bidek nic nie może sprawić większej radochy i zrekompensować wymarzniętego w schronie tył.a.

Balbina do schronu została przywieziona przez Straż Miejską. W Śremie w takiej szemranej dzielnicy " menel" wywalił ją na dwór i nie chciał wpuścić. Więc ją zabrali do Gaju.

Posted

agaga21 napisał(a):
teraz dopiero widzę, jak ona jest bardzo podobna do mojej etny z pyszczka!
łaty ułożone inaczej ale nosek(kufa) też taki w plamki :) no bardzo podobna!

Czyli masz najpiękniejszą psicę na świecie :loveu::evil_lol:

Posted

Donvitow napisał(a):
Fajne fotki. Pyszczek wesoły.

Coraz weselsza moja lalunia :multi:
Donvitow napisał(a):
Sierść chyba zarasta. Możesz jej jeszcze witaminki kupić, z dwa razy w tygodniu żółtko/ bez białka/ na surowo, troszkę oleju jadalnego na granulki suchego.

Dawałam Balbinie raz w tygodniu jajko (całe) z jogurtem naturalnym (Danone- jemy razem :razz: )- będę dawać żółtko bez białka, a co do witamin to nie wiem czy nie za dużo by było... bo w Acanie w sumie sporo jest... Oleju kujawskiego troszku dostanie:razz:

Donvitow napisał(a):
Myślę że Twój domowy CM ma rację. Balbina grzecznie przybiega na spacerkach. Ale jeszcze może z tydzień zaczekajcie i puszczajcie w bezpiecznym terenie. No i adresówka koniecznie. Na wszelki wypadek polecam Chipa/ no i oczywiście zarejestrowanie go w bazach danych by nie był tylko " ciałem obcym./

Łożesz Ty :eviltong: miałeś powiedzieć że ja mam racje :diabloti: i masz babo męską solidarność :evil_lol:
Jak tylko będzie trochę cieplej to podjedziemy na wybieg treningowy dla psów do teścia (cały ogrodzony) i sprawdzimy czy będzie wracać (oczywiście szmakosik w kieszeni :cool3: ). Adresówka może do piątku dotrze :-D

Donvitow napisał(a):
Bardzo Ci dziękuję za masę fotek na maila. Przyszywanym Ciotkom i wujkom schroniskowych bidek nic nie może sprawić większej radochy i zrekompensować wymarzniętego w schronie tył.a.

:loveu:

Donvitow napisał(a):
Balbina do schronu została przywieziona przez Straż Miejską. W Śremie w takiej szemranej dzielnicy " menel" wywalił ją na dwór i nie chciał wpuścić. Więc ją zabrali do Gaju.

Bardzo dziękuję za info :modla: Biedna moja niunia :shake: ale w sumie dobrze że ją wywalił (głupi menel) bo ma teraz na pewno o wiele lepiej niż u tego dziada... moja Balbinka kochana :loveu: