malagos Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 No Wariatki kochane, z Was, jak dobrze, ze są takie wsród tylu "normalnych".......... :) Quote
doris66 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 A z tą policjantką to było tak, że ona tez jest psiara i ma dwa własne psy. Jak w Nowy Rok ratowałyśmy z Buniaagą te onkę w cieczce ( co ją policja zabrała z ulicy i woziła w radiowozie i chceli wypuścić za miastem ) to ta dziewczyna wtedy w tym radiowozie jeździła z kolegą. Wtedy żal jej było Sary ale nie wiedziałą co zrobić. Ostatecznie Sarę wzięła do siebie na noc Buniaaga a później znalazł się własciciel. Ale ta policjantka zapadła mi w pamieć a ja dla niej. W niedzielę jak nas z Pipi ( ze Stefką w aucie ) zatrzymałą policja to ta sama dziewczyna znów byłą na patrolu z innym kolegą. No i poprosiłąm ją o pomoc, powiedziałąm że wtedy my z Buniaagą ją wybawiłyśmy od trudnej decyzji wywalenia Sary gdzies pod miastem to teraz może ona zechciaąłby nam pomóc. No i zaczęłam pleść, że ratowałyśmy Stefcie, ze jedziemy na pomoc innej suce że pomagamy bezdomnym zwierzetom i takie tam teksty. Dziewczyna okazała sie wyrozumiała i ugadała swojego kolegę żeby nas nie karał za wykroczenie. I takim to sposobem nam się udało. Czyli jakiś psi anioł stał wtedy na tej drodze i nam pomógł. Nie wiem jak wy ale ja w dobre anioły wierze. To był napewno anioł Stefki. Quote
joi Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 doris66 napisał(a):To był napewno anioł Stefki. i czuwa ;) Quote
Moli@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 U mnie jest chyba przeciwnie, aniołek stoi przy zwierzaku i aby nie było tak sielsko anielsko u mego boku pojawia się diabełek i tak namiesza, że… lepiej nie wierzyć w przesądy. Coś się z pompą porobiło i wodę musiałam odciąć. Ale mam jazdę… :cool3: Quote
Moli@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Stefcia bez smyczy biega, reaguje na wołanie :multi:. Z domu wynoszę - boi się wyjść, ale potem już dobrze. Asystowała przy zbieraniu gówienek, musiałam uważać aby nie skaleczyć grabkami - wybijałam z lód. Z wchodzeniem jest różnie, zależy od pory dnia i temperatury, ale wchodzi...:lol: Quote
doris66 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Tulę do snu Stefanię i jej tymczasową psią rodzinkę. Dobranocka. Quote
kaszanka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Moli@ napisał(a):Stefcia bez smyczy biega, reaguje na wołanie :multi:.lol: czyli szcześliwa bestia jest Quote
Guest monia3a Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Podczytuję Was systematycznie i trzymam kciuki za domek dla Stefci, bo będziecie jej szukać DS ?? Quote
Moli@ Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 monia3a napisał(a):Podczytuję Was systematycznie i trzymam kciuki za domek dla Stefci, bo będziecie jej szukać DS ?? Stefcia stara się nawiązać kontakt z człowiekiem, jest przestraszona, niepewna, ale tak jak pisałam wcześniej chęć posiadania domu jest silniejsza. Jest młoda. Nie jest dzika. Bardzo się stara. To odważna, zrównoważona, pogodna, przyjacielsko nastawiona do ludzi i zwierzą dziewczynka. Zaczyna reagować na polecenia, obserwuje zachowania i reakcje naszych psiaków. Koty lubi pogonić, ale nie ma w tym agresji – biegnie to ona za nim, leży – ona też. Stefcia potrzebuje czasu, spokoju, opieki i zainteresowania. Los sprawił, że dostała szansę, zrobię wszystko, aby ją wykorzystała, żeby nie musiała już spać na ulicy. Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Łatka się załapała do zdjęć :) Stefcia przepraszam, że robię OFF ale pilnie jest potrzebna pomoc dla tego pieska: http://www.dogomania.pl/threads/222326-Niewidomy-zmarzni%C4%99ty-bezpanski-piesek-pilnie-potrzebuje-pomocy%21%21%21?p=18550076#post18550076 on nie może trafić do schroniska bo już będzie po nim ... Quote
doris66 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 monia3a napisał(a):Podczytuję Was systematycznie i trzymam kciuki za domek dla Stefci, bo będziecie jej szukać DS ?? Juz szukamy jej ds. Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Będę kupować pakiet ogłoszeń dla Fidżi więc jakbyście napisały tekst do ogłoszeń to wykupię i dla Stefci :) Quote
doris66 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 monia3a napisał(a):Będę kupować pakiet ogłoszeń dla Fidżi więc jakbyście napisały tekst do ogłoszeń to wykupię i dla Stefci :) Dzieki, chetnie skorzystam. Też mam wykupiony pakiet ale czekam na dobre fotki do ogłoszeń. Ale im wiecej ogłoszeń tym lepiej. Możemy zrobic jej ogłoszenia na rózne wojewodztwa to bedzie wiekszy rozgłos. Nad tekstem pracuję, zbieram inf. od Moli o Stefci, tak aby stworzyć jej rzeczywisty portret, bo Stefcia teraz własnie sie otwiera na człowieka i pokazuje swój prawdziwy charakter i co potrafi. Poczekajmy jeszcze ze dwa dni z tymi ogłoszeniami. Podesle ci tekst na pw ok?. Quote
elinaa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Zaglądam do Stefci :) . Zabawna jest,niech szybko znajdzie się ten wymarzony domek. Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 doris66 napisał(a):Dzieki, chetnie skorzystam. Też mam wykupiony pakiet ale czekam na dobre fotki do ogłoszeń. Ale im wiecej ogłoszeń tym lepiej. Możemy zrobic jej ogłoszenia na rózne wojewodztwa to bedzie wiekszy rozgłos. Nad tekstem pracuję, zbieram inf. od Moli o Stefci, tak aby stworzyć jej rzeczywisty portret, bo Stefcia teraz własnie sie otwiera na człowieka i pokazuje swój prawdziwy charakter i co potrafi. Poczekajmy jeszcze ze dwa dni z tymi ogłoszeniami. Podesle ci tekst na pw ok?. OK, nie ma problemu poczekamy :) Quote
stokrotka.af Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 meldujemy się na wątku, fajna mała ;) Quote
buniaaga Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 stokrotka.af napisał(a):meldujemy się na wątku, fajna mała ;) Witamy,zapraszamy :) Quote
joi Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 stokrotka.af napisał(a):meldujemy się na wątku, fajna mała ;) Zapraszamy do pisani i ogłaszania :) Quote
buniaaga Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 joi napisał(a): Stefcia coraz weselsza :multi: a tak pisze Moil@ o Stefci: Ze Stefci to taka duża/mała przylepa, za człowiekiem chodzi krok w krok. Prosi wyjść, puka jak chce wejść – dziś chyba z tysiąc razy to zrobiła, jakby nie mogła się nacieszyć, że może wyjść i wejść do domu. Wesoła, skora do zabawy…, śliczna, pięknieje w oczach. Nie mogę uwierzyć, że to prawie dzika sunia. Bardzo nas to cieszy :) Quote
doris66 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Dla mnie to miód na serce, jak tak Moli o Stefanii pisze. To jakby cud. Quote
Moli@ Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 doris66 napisał(a):Dla mnie to miód na serce, jak tak Moli o Stefanii pisze. To jakby cud. Nie przesadzam, Stefcia to sunia z tych psów, które jak już pokochają to pójdą w ogień za swoim opiekunem. Twierdzę, że ona nas jeszcze zaskoczy..., pozytywnie Quote
Moli@ Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Witamy wieczorem podzieliłam kto śpi na dole kto na górze, zablokowałam wejście na górkę..., rano sięgam do zegarka - na stoliku przy łóżku i co widzę - wpatrzony wzrok Stefci:-o. Jak się dostała pozostanie tajemnicą... nauczyła się radzić sobie sama w życiu Quote
Recommended Posts