Magda79 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Fidel jako 6 miesięczny szczeniak został adoptowany ze schroniska. Psiak trafił do domu, w którym miał być kochany. Jednak ta sielanka szybko się zakończyła. Psiak zaczął przeszkadzać bo: prosił na dwór kiedy chciało mu się siusiu, bo gubił sierść, bo chciał tylko uwagi człowieka. Każdy powód był dobry aby tylko pozbyć się psiaka. Fidel szybko zamienił dom, na kojec postawiony z dala od domu. Tam widział swojego człowieka tylko raz dziennie przez kilka chwil :-( Z biegiem czasu i w budzie dla psiaka zabrakło miejsca. Więc jego Państwo wpadli na świetny pomysł, że poszukają mu dobrego domu, takiego w którym nie zabraknie mu niczego prócz: miłości człowieka,codziennego posiłku, własnego miejsca, spacerów. Egzystencja psiaka zakończyła się przy budzie na łańcuchu, bez dostępu do wody i pożywienia. Fidel trafił do ubogiej rodziny, której nie było stać na to aby należycie zająć się psem, na dodatek mieli już swojego psiaka :-( Nie potrafiłam przejść obojętnie, mimo że mam swoje 4 psiaki zabrałam Fidelka do siebie. Psiak ma ok 4 lat, jest wykastrowany. Szukam mu kochającego domu, z którego już nikt go nie wyrzuci i w którym będzie mógł zostać do końca swoich dni!!! Quote
Magda79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 (edited) Fidel to kochany psiak, powoli dochodzi do siebie. Jest już wykąpany, wyczesany i odrobaczony. Jest dość chudziutki czuć mu wszystkie kosteczki :( teraz nadrabia wszystkie dni, w których brakowało mu jedzonka. Zna podstawowe komendy typu: daj łapkę, siad, daj głos :) Mam nadzieję, że ktoś go pokocha bo on naprawdę na to zasługuje. Razem z Fidelkiem zabrałam drugiego psiaka, który był w jeszcze gorszej kondycji jak Fidel :( długa nastroszona sierść, skrywa przerażający widok - kości :( później wstawię link do wątku. Edited January 31, 2012 by Magda79 Quote
martaipieski Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 wspaniały psiak, dobrze że w swoim życiu spotkał chociaż jedną dobrą osobę-Ciebie!!!! dobrze że psiaki zabrałas bo jak wspomnialaś osoba od której były odebrane wyprowadziła się, a psiaki pewnie skazałaby na powolną śmierć glodową:(:( Quote
Magda79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Tak dokładnie babeczka wyprowadziła się, a tam gdzie teraz mieszka niestety nie ma miejsca dla psów, więc pewnie zostałby same. Nie chce nawet o tym myśleć :( Grunt to teraz poszczepić psiaki bo niestety nie są szczepione choć na to potrzebne są fundusze, odkarmić no i przede wszystkim znaleźć im wspaniałe domy. Quote
xxxx52 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Mam nadzieje ze juz w swoim zyciu te biedne psy nie beda widzialy lancuchow.:shake:te psy wsiowe snia mnie sie juz po nocach :-(.jak pomysle czy przezyja te bardzo niskie minusowe tepmperatury:-(.Czy gospodarze zadbaja o wypelnienie bud sloma?czy wezma pod dach psy ,ktore nie maja podszerstka?boje sie pomyslec jak maja teraz psy schroniskowe.:-( Quote
Pola17 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Trzeba pozapraszac ludzi na wontek :) zajme sie tym Quote
Magda79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Podaję linka do wątku Maksia - psiaka, który razem z Fidelkiem został zabrany z wielkiej biedy http://www.dogomania.pl/threads/222147-Chudziutki-Maks-ca%C5%82e-%C5%BCycie-sp%C4%99dzi%C5%82-na-%C5%82a%C5%84cuchu-teraz-szuka-DS?p=18524469#post18524469 Quote
Magda79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 xxxx52 napisał(a):Mam nadzieje ze juz w swoim zyciu te biedne psy nie beda widzialy lancuchow.:shake:te psy wsiowe snia mnie sie juz po nocach :-(.jak pomysle czy przezyja te bardzo niskie minusowe tepmperatury:-(.Czy gospodarze zadbaja o wypelnienie bud sloma?czy wezma pod dach psy ,ktore nie maja podszerstka?boje sie pomyslec jak maja teraz psy schroniskowe.:-( Ja też nigdy nie zrozumiem tych przeklętych łańcuchów :( nie rozumiem też ludzi, którzy groszem nie śmierdzą za przeproszeniem, ale psiaka na podwórku muszą mieć :shake: Bo jak się tłumaczą, taki pies zawsze poszczeka jak ktoś obcy na podwórko zagląda. Tylko nie pomyślą, że taki psiak musi mieć jeszcze siłę szczekać, a bez jedzenia niestety z kąd te siły brać :( Quote
Magda79 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Dzisiaj zrobię kilka fotek Fidelka. Po pierwszym wykąpaniu wygląda o niebo lepiej :) Quote
Gosiapk Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ciekawe jak szybko adoptują kolejnego szczeniaka ze schroniska :( Quote
Magda79 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Na całe nieszczęście dla nich, ja mieszkam niedaleko. U mnie są już na czarnej liście. Będę do nich co jakiś czas zaglądać. Quote
azalia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Fidelek jest prześliczny,urocze ma plamki na pysiu i na łapkach,a jaki czyściutki teraz jest. Quote
Pola17 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 co u fidla ? zaraz porozgłaszam chłopaka bo jest boski:)P Quote
Pola17 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 psiaku do góry Magda ale on czyściutki :P Quote
Rudzia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 widać szczęście w jego brazowych oczyskach Udało mu sie wyrwac z piekła ale jeszcze ile takich psiaków jest w potzrebie a teraz te mrozu Masakra Quote
Magda79 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Ehh.....mam nadzieję, że szybko znajdzie domek, śliczny jest :) Quote
azalia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Magdo,jak Fidelek dogaduje się z Twoimi pieskami i jak one go przyjęły? Quote
Magda79 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 azalia napisał(a):Magdo,jak Fidelek dogaduje się z Twoimi pieskami i jak one go przyjęły? Powiem tak, myślałam że będzie nieciekawie. U mnie 3 chłopców i 1 dziewczynka. Jeden psiak duży mieszka na dworze, reszta maluchów jest w domu. Z psiakami w domu dogaduje się ok, choć miałam różne obawy. Z psiakiem który mieszka na dworku jeszcze go nie poznałam, tylko dlatego, że mój Texas jest niepewny i bardzo zazdrosny. Więc wole nie ryzykować. Ale z całą trójką w domu luzik :) oczywiście przy jedzeniu staram się każdego osobno mieć, bo wiadomo jak psiaki przy misce :) Quote
Recommended Posts