anna2012 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Znalazłam błąkającego się w okolicy Łomży psa rasy amstaf. Jest to suczka w stanie skrajnego wycieńczenia. Prawdopodobnie pies zaginął, być może został wyrzucony. Jego stan wskazuje na to , że od kilku tygodni nic nie jadał. Pies jest bardzo przyjazny, łagodny, łasi się, pomimo stanu w jakim się znajduje jest bardzo ładny. Nie mogę go zatrzymać ponieważ mam trzy psy. Jeśli komuś zginął amstaf lub ktoś chciałby mieć śliczną i wierną suczkę bardzo proszę o kontakt - 694 240 019 . Jeżeli nikt się nie zgłosi będę musiała zawieźć ją do schroniska. Edited March 11, 2012 by anna2012 Quote
elinaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Widziałam Twój temat na 4lomza.Wklej zdjęcia.Jeśli nie potrafisz wyślij do mnie na maila.Trzeba ją zgłosić do amstaffów. Quote
anna2012 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 elinaa napisał(a):Widziałam Twój temat na 4lomza.Wklej zdjęcia.Jeśli nie potrafisz wyślij do mnie na maila.Trzeba ją zgłosić do amstaffów. rzeczywiście nie mam pojęcia jak zamieścić zdjęcia. Chętnie je prześlę , ale nie znam Twojego maila , mój to gr69@op.pl Quote
pędzelopka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wygląda źle. Potrzebuje odkarmienia. Coś tam z TTB ma , ale naprawdę niedużo. Jeśli ma fajny charakter , tzn nie jest jakoś super agresywna do zwierząt - ogłaszałabym ją jako kundelka, to nawiązanie do asta narobi jej tylko kłopotu. Ale to tylko moje zdanie. Quote
elinaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Ups,ja też fotki wkleiłam :) Piękna jest,ale to rzeczywiście kundelek.Ona śpi na zewnątrz ? Edited January 31, 2012 by elinaa Quote
pędzelopka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ale to dobrze, że to kundelek. Znaleźć naprawdę dobry dom dla TTB jest bardzo ciężko. Dobre fotki trzeba porobić najlepiej w dzień przy dobrym świetle i co ważne - nie z góry tylko z poziomu psa. Do tego trzeba sklecić jakiś sensowny opis, co do tej pory możecie o suczce powiedzieć i ogłaszać. A najważniejsza kwestia to sterylizacja. Nie wiem jak schronisko w Łomży wygląda, ale jeśli u was nie może zostać i nie może zostać wysterylizowana to może lepsze takie wyjście. Zamiast puszczać dalej w świat gdzie może nadziać się na rozmnażacza, który będzie ją rozmnażał dla zysku bo jest płowa z białymi znaczeniami i szczeniaki będzie można opchnąć jako asty. Quote
elinaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Schronisko w Łomży jest ok.Sunia zostałaby wysterylizowana.Zgłaszałam psy w gorszym stanie.Jeden z nich jeszcze w schronisku i wygląda na prawde ładnie.Tylko,że ona spoza Łomży.A to już Radysy,a tam to chyba lepiej,żeby nie trafiła. Quote
pędzelopka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Rozumiem sytuację jeśli ktoś naprawdę nie może przetrzymać psa. Trzeba wybrać mniejsze zło. Jeśli schron ok to wysterylizują, będzie miała jedzenie i kąt. Może ktoś jej szuka (w co wątpię) może ktoś ją wypatrzy. Tylko nie Radysy. Elinaa poradź coś, przecież nie muszą wiedzieć, że pies z poza Łomży. Ja nie mam doświadczenia w tej kwestii , nigdy nie zawiozłam psa do schronu i nie wiem jak wygląda zgłoszenie. Quote
anna2012 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Dziękuję za pomoc . Moje psy to kundelki ( jeden -pól labrador , drugi- pół border collie, trzeci " wyżeł norweski " ) , ta suczka wyglądała w porównaniu ze zdjęciami z internetu na psa typu amstaf. Pies ma super charakter , jest żywa, wdzięczna , ciekawska i bardzo łagodna. Zrobić jej zdjęcie z jej poziomu - dość trudne . Większość ujęć obejmowało końcówkę ogona, jest bardzo żywa i ruchliwa. Śpi w garażu. Quote
elinaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ciepło jest w tym garażu ? Tak się pytam,bo ona wychudzona z krótką sierścią.Może masz jakiś stary koc,kołderkę lub sweter,żeby jej dorzucić. Quote
Vicky62 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 elinaa napisał(a):Ciepło jest w tym garażu ? Tak się pytam,bo ona wychudzona z krótką sierścią.Może masz jakiś stary koc,kołderkę lub sweter,żeby jej dorzucić. Słusznie zapytałaś idą straszne mrozy, jesli nie ocieplany garaż to coś ciepłego włóż jej do legowiska...musi byc jej strasznie zimno.Ale i tak super,że trafiła do Ciebie w ten sybir. Quote
gawronka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Super ,że trafiła do Ciebie bo w te mrozy to jeszcze by i zamarzła. A Schronisko w łomży jest O.K. Zgłoś do straży miejskiej,że się błąkała po Łomży i straż zawiezie do Schroniska. A Radysy to wiadomo :( Quote
kaszanka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 suczka nie jest amstaffem i nie jest w stanie skrajengo wycieńczenia - wal z ogłoszeniami i będzie dobrze. Trzymam kciuki Quote
anna2012 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 W garażu jest temperatura dodatnia. Suczka śpi w koszyku wiklinowym , ma dodatkowe koce i nadal czeka na nowego właściciela. Quote
feluska997 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Aniu jeśli dostarczysz informacji o psiaku, takich ogłoszeniowych to wykupię na bazarku pakiet ogłoszeń dla suni. Inaczej na tą chwilę nie mogę pomóc, ale będę myślała. Ola. Quote
doris66 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zajrzyjcie chociaż do Stefci. Proszę. http://www.dogomania.pl/threads/2221...9#post18522699 Quote
kaszanka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 feluska997 napisał(a):Aniu jeśli dostarczysz informacji o psiaku, takich ogłoszeniowych to wykupię na bazarku pakiet ogłoszeń dla suni. Inaczej na tą chwilę nie mogę pomóc, ale będę myślała. Ola. trzeba skorzystać- zróbteksćik i fotki Quote
feluska997 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Tak wygląda bazarek ogłoszeniowy, zarezerwowałam jeden pakiet dla ... no właśnie, po pierwsze trzeba będzie dać jej imię. http://www.dogomania.pl/threads/222664-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-50-og%C5%82osze%C5%84-10-z%C5%82-do-01.03.2012?daysprune=-1 Quote
Vicky62 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 kaszanka napisał(a):może Sara? Sara bardzo ładnie i pasuje do jej :lol: Quote
feluska997 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Z bazarkiem ogłoszeniowym troszkę nam się skomplikowała sprawa, ponieważ został zamknięty. Czekam na odpowiedź jego założycielki, a w międzyczasie bardzo proszę o jak najwięcej konkretnych informacji na temat suczki - szczepienia, odrobaczenia, przypuszczalny wiek, imię i cokolwiek jeszcze przyjdzie Państwu na myśl. Bazarek z ogłoszeniami jak nie ten to inny, myślę, że strasznego problemu to nie sprawi. Tymczasem pozwolę sobie dorzucić zdjęcia, które dostałam :) Quote
kaszanka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 naprawdę piękny pies - prezentuje się pierwszorzędnie. Quote
anna2012 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Imię pieski nieznane, mam nadzieję, że nada je jej nowy właściciel. Tymczasowo nazwę ją "Bordeaux", bo cóż lepszego można znaleźć w piwnicy - (z powodu mrozów suczka zamieszkała w ogrzewanej piwnicy). W poniedziałek zostanie zbadana przez lekarza i otrzyma wszelkie zalecone leki (szczepienie, odrobaczenie). Ciągle liczę, że znajdzie dom. Quote
Recommended Posts