Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Trwa walka o życie dwóch pozostałych przy życiu szczeniaków. Każdego dnia kroplówki, sprzątanie kup i wymiocin, - ale żyją.

:-(widac walczą maluchy...dzielne psie dzieciaczki.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Porządkuję wątki. Ze szczeniaków, które zabraliśmy przeżyła Wiki i Mat. Wiki po krótkim pobycie u nas, znalazła dom.Mat jest nadal na moim podwórku. Jakoś nie ma szczęścia. Jest niezwykle uczuciowym psem - domaga się głaskania głośno skowycząc.

a to jest Mat właśnie

Posted

No Marleji mam dwóch. Jeden ten,który jest w Łodzi. Na razie mam prawie trzydzieści psów - nie zapewnię mu bezpieczeństwa na podwórku. Drugi Marlej jest u mnie już chyba od roku. To terier walijski całą gębą. Własnie przechodzi badania. strasznie dużo pije i sika i chudnie. Do każdego badania musimy go obezwładniać bo bestia mimo całej miłości do mnie nie poddaje się łatwo.

Posted

No to jest u mnie i właśnie staramy się ustalić dlaczego tyle wypija wody. Na razie nic nie wykryto, może więc nic mu nie jest. A na oko faktycznie nie widzi.

Posted

MAT ma około roku, jest średniej wielkości i chyba już taki zostanie. Bardzo uległy w stosunku do innych psów, został zdominowany przez resztę stada i służy im jako "chłopiec do bicia". Mat bardzo lubi przebywać z człowiekiem. Domaga się głaskania, wręcz jest naratczyw, wpycha sie na kolana prosząc o zainteresowanie. Jest bardzo uległy na naukę. Chodzi na smyczy. Nie wiem jak jest z zachowaniem czystości w domu, bo mimo, że przez jakiś czas mieszkał w mieszkaniu, teraz przebywa na podwórku. Mógł zapomnieć, że nie siusia sie na salonach.
To bardzo kochany psiak i może gdyby nie żył w stadzie byłby odważniejsz, bo lubi poszczekać na intruzów za płotem. Niestety banda szybko przypomina mu kto ma prawo bronić terenu i Mat obrywa.

Posted

Mat to taki zdominowany przez podwórkową bandę szczeniak. Psiak niby już dorosły a sika jak dziewczyna. Bawi się z grandą ale zawsze od nich obrywa. Czeka go chyba operacja torebek stawowych. Ciągle zbiera mu się płyn, który trzeba usuwać. Może go to nie boli, ale jest nieestetyczne - jak powiedziała pewna pani, któa przyjechała go obejrzeć. Przytulak straszny, aż do znudzenia.

Rita, kontakt ten sam co zawsze: 502 156 186 lub fundacjanero@gmail.com

• 2 weeks later...
Posted

Wielkie dzięki za ogłoszenia - linki aktywacyjne, aktywuję. Było już jedno zapytanie w sprawie Mata. pani deklarowała przyjazd w piątek lub sobotę ale nie wyszło - nie przyjechała. Czekamy na chętne domki.