agusiazet Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Na dobranoc Bianka na pierwszą stronę!!! Martuś a ty może zmień tytuł wątku, że szukamy transportu może, albo skontaktuj się z Cathedral!!! Quote
jo_joanna Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Śledzę wątek, cudne wieści! Teraz to będzie początek jej nowego, lepszego życia, własciwie to nowe życie! Quote
agusiazet Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Tylko jak to wszystko zorganizować!!!??? ktoś ma dobry pomysł? Quote
Tola Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Jutro jadę do schroniska; jeśli dostanę pozwolenie - zabiorę sunię do weta, dostanie lek na odpchlenie i przeciw robakom. Poproszę, aby została umieszczona do czasu wyjazdu w osobnym boksie. Nie wiem co ze zmianą tytułu wątku - moze nie zmieniać, bo przeciez sunia nadal szuka domu? Zamiast tego moze dac ogłoszenie na wątek transportowy? Możemy podwieżć sunię do Piotrowa. Może znajdzie się ktoś, kto odbierze od nas sunię np w Piotrkowie, lub w innej miejscowości na drodze do Poznania? Nie wiem czy to doby pomysł Do Cathedral nie mam śmiałości dzwonić, nie zagląda ostatnio Quote
agusiazet Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 E, tam. Ja do niej napiszę, spokojnie może odmówić, a to ważna sprawa!!! Quote
supergoga Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 http://www.allegro.pl/item164143764_bianka_zabiedzona_pieknosc_z_zamoscia_zobacz_.html Wystawiłam sunię na allegro, może ktos jakoś nam pomoże w czyms, może domek się znajdzie. Dałam póki co moje namiary, bo nie wiem, jak sprawa sie ułozy. prosze napiszcie mi w razie czegos jakis namiar do was w sprawie Bianki, gdyby ktoś się odezwał. Ja też myslę o transporcie i szukam kombinacji. Każdy dzień ważny dla suni. Quote
jo_joanna Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Jeśli byłoby tak, ze sunia podróżowałaby przez Górny Śląsk - jestem z Bytomia, to w weekend 17-18 luty mogę jej zaoferować tymczasowy domek jako przystanek w dalszej drodze. Niestety inaczej nie da rady (w tygodniu) bo pracujemy długo :( Quote
Tola Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Na razie to nie wiemy jak będzie wygladała podróz suni, teraz szukamy kogoś kto moze odebrac ją z Krakowa, Piotrkowa lub Czestochowy, bo tam mamy transport Aga - dzwoniłam do Pani - Bianka jest dla nich za duża, szukają małej suni i na pewno pojadą do schroniska w niedzielę. Mają domek, sunia bedzie mieszkac w domu. Wysłałam jej zdjęcia tej miniaturki Jetki Quote
agusiazet Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Napisałam do Cathedral, może się zgodzi u uprosi męża!!! Quote
Tola Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Tak sobie myslę z samego rana, ze moze faktycznie zmienic tytuł? Jak będzie napisane, ze jest na tymczasie, moze prędzej ktos się nia zainteresuje...Ale zeby nie zapeszyć zrobię to po wyjeżdzie suni z Zamościa Quote
supergoga Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Czekam na wieści o mojej ślicznotce - jak się czuje, co u niej. Niby ten nasz kraj nie duży a te odlegości swoje robią. Quote
Cathedral Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 agusiazet napisał(a):Napisałam do Cathedral, może się zgodzi i uprosi męża!!! Dziewczyny, tu nie chodzi o uproszenie męża, tylko o fakt, że z Zamościa do Poznania jest z 800 (?!) km w jedną stronę. Pomijając koszty paliwa (bo zbieracie na to z tego co się zorientowałam), to jest to dwudniowa wyprawa z noclegiem. Ja Was bardzo przepraszam, ale to jest po prostu nierealne. Quote
agusiazet Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Szkoda, mówi się trudno, ale to jest całkowicie realne, tylko długotrwałe. Może transport na raty faktycznie prędzej się uda! Quote
supergoga Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 A może do Warszawy i z Warszawy ktoś by podwiózł PKP - ja tak jechałam z psem. Zapłacę za przejazd. A w razie czego nocleg oferuję. :lol: Quote
Cathedral Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 agusiazet napisał(a):Szkoda, mówi się trudno, ale to jest całkowicie realne, tylko długotrwałe. Może transport na raty faktycznie prędzej się uda! Cóż, widać powinnam była dodać, że taka podróż jest nierealna DLA MNIE, podobnie jak dla większości z Was. Życzę Wam znalezienia dogomaniaka, który pokusi się na taka wycieczkę, ale raczej obstawiałabym na transport na raty i szukała kogoś, kto będzie mógł podwieźć po drodze. Możecie spytać Magik - jest z Zamościa i czasami jeździ na wystawy ze swoim psem. Nie wiem, czy się gdzieś wybiera w najbliżyszym czasie, czy by się zgodziła zabrać sunię - ale nie zaszkodzi spytać. Quote
Tola Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 :multi: [SIZE=2]Mam dobre wieści. Dzisiaj nasi TZ byli w schronisku i zabrali Biankę i sunię z wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31963 do weta. Oprócz ogólnego zabiedzenia obie sunie są zdrowe; Bianka ma troche tylko chore ucho - dostała lek, mój mąż będzie jezdził i podawał jej kolejne dawki. Była tez pobrana zeskrobina, było ważenie - Bianka waży 13 kg. Jest łagodną(mimo łapczywości dała sobie zabrać miskę spod pyska w czasie jedzenia), bardzo zalęknioną sunią. Cały czas próbowała przytulić się do kropkowanej, chociaz przebywały w innych boksach.Dziewczyny dostały książeczki zdrowia i lek na odrobaczenie. Przeniesiono je do odzielnego boksu i będa teraz razem tylko obie. Jutro bądą odpchlane. Moze bidulka dojdzie chociaz trochę do siebie i przestanie sie bać. Quote
agusiazet Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sunia bedzie pięknym psem jak ośmieli się podnieść ogonek do góry!!! Quote
Recommended Posts