Tola Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Nie spodobała się:-( Wybrali juz inną Quote
Dorothy Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 nie wiem jak moze sie nie podobac. Jest przesliczna.... to pewnie ten stopien zapsienia u dogomaniaczek....:shake: czy wiadomo cos o niej? jaka duza? jak sie zachowuje? Quote
Tola Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Sunia jest nieduża, zagubiona. Pracownik schronu mówi, ze spokojna i łagodna. Trudno nawet zrobić jej zdjęcie, bo "przemyka" pod ścianą i chowa się do boksu. Nie podchodzi do siatki, jak inne psy, chyba nie ma juz w niej nadziei... Quote
agusiazet Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ja po obejrzeniu tylko zdjęć jestem pewna, że sunia jest tak wylękniona, że boi się nawet przysłowiowego własnego cienia. Hop malutka na początek kolejki po domek!!! Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Bianeczko, Twojej koleżance Jetce się poszczęściło - pojedzie do super domku do Niemiec, może i dla Ciebie coś się uda znaleźć. Jeśli uda się przekonać moją rodzinkę wziełabym Cię na tymczas, ale cienko to widzą, ja chcę - oni nie chcą, ale będę Cię ogłaszać, gdzie się tylko da, na pewno się komuś spodobasz i chwycisz za serce tą swoją wystraszoną postawą do życia. Psy powinny być szczęśliwe i to my musimy tego dokonać, my ludzie! Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Szkoda, że niewiele Dogomaniaczek tu zagląda - w kupie siła! A tak ja i Marta niewiele zdziałamy, bo nasze możliwości są ograniczone!!! Pissss kto pomoże w szukaniu domku małej, białej, bardzo wystraszonej suni!!!??? Quote
Tola Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Rzeczywiście smutno i pusto u Bidulki:-( Ale trzeba miec nadzieję, ze i ona znajdzie swojego człowieka Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Poprosiłam supergogę o pomoc w adopcji tej suni, żeby choć zajrzała na wątek, może się zakocha tak jak my i coś pomoże, ta dziewczyna ma naprawdę talent w szukaniu domków. Bianeczko trzymaj się!!! Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Z tym talentem to przesada, sporo jest domków które się zapowiadaja i milkną. Ale sunia boska i będę do niej zaglądać i ja pokazywać. Napiszcie mi proszę, dokąd sięga grzbietem no i gdzie ma swoje ogłoszenia, żeby nie dublować. Szkoda że tak daleko od Poznania - po załatwieniu spraw z Perełką wzięłabym ją na tymczas a młoda by ja przekonała że ludzie sa super. Ale to niestety niewykonalne z uwagi na odległość. Tak więc szukamy domu na już. Czekam na wieści o suni: wielkośc i gdzie jest wystawiona. Quote
jo_joanna Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 jaka ślicznota ....... Też myślę, że Supergodze świetnie idzie wyszukiwanie domków :-) Czytając dogo zauwązyłam, że bardzo skuteczna jest też Pajunia, może pomogłaby? Niedawno śledziłam wątek ślicznej sunieczki, która już mieszka w nowym domku w Niemczech - dzięki pajuni własnie. Gdyby potrzebne było allegro - mogę wystawić, ale potrzebny jakiś ładny tekst No i trzymam kciuki za malutką Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Tak, Dorota czyli pajunia też ma talent w tym względzie, ale nie mam śmiałości znów ją prosić, dopiero co mi pomogła znaleźć domek dla mojej tymczasowej Jetusi. Martuś, może ty jej podeślij wątek Bianeczki! Ale moja jedzie do Niemiec! BIANKA POTRZEBUJE DOMKU NA JUż!!! Quote
Tola Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Sunia ma ok 40 - 45 cm wysokości, jest skulonym, przestraszonym stworzonkiem Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Myślę, że odległość dałoby się jakoś pokonać, nawet zrzutką na paliwo dla jakiejś dobrej duszy lub w ostateczności pociągiem! Tylko kto mógły się tego podjąć? Ja odpadam, małe dziecko i praca, nie pozwalają. Może Cathedral pomogłaby. Ona przywiozła Jetkę do Mielca. Wiem, że to dużo dalej i koszty, ale to można pokonać bez większego wysiłku, tylko chętny kierowca potrzebmy! Supergoga jeśli możesz Biance ofiarować tymczas, na przewóz ofiaruję 100 zł do skarpety na AFN. Czy ktoś ew. dołożyłby się? Quote
malagos Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 supergoga napisał(a):Z tym talentem to przesada, sporo jest domków które się zapowiadaja i milkną. Ale sunia boska i będę do niej zaglądać i ja pokazywać. Napiszcie mi proszę, dokąd sięga grzbietem no i gdzie ma swoje ogłoszenia, żeby nie dublować. Szkoda że tak daleko od Poznania - po załatwieniu spraw z Perełką wzięłabym ją na tymczas a młoda by ja przekonała że ludzie sa super. Ale to niestety niewykonalne z uwagi na odległość. Tak więc szukamy domu na już. Czekam na wieści o suni: wielkośc i gdzie jest wystawiona. Odległość, powiadasz? 8) Supergoga, co to dla dogomaniaka te kilka marnych kilometrów? Quote
jo_joanna Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 dołożę się, ale niestety znacznie mniej :oops: Tylko numer konta i decyzja Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 tak jak pisałam, najpierw muszę wyjaśnić co z Perełką. Postaram się poszukać domku - a Pajunia też może pomóc. Może by ją zabrała na ranczo Quote
agusiazet Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Zatem czekamy na rozwój sytuacji, ale oferty finansowe są aktualne! Dzięki piękne w imieniu Bianki!:loveu: Quote
agusiazet Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Na dzień dobry - sunia na pierwszą stronkę! Quote
pajunia Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ale nie mam śmiałości znów ją prosić, :mad: :lol: Agusia, nawet czegos takiego nie pisz, blagam. Jesli tylko jakas szansa jest, zawsze staram sie pomoc. Tu widze jeden problem, zdjecia. Nie sa zbyt dobre. Czy istnialaby mozliwosc zrobienia lepszych. Czytalam, ze sunia jest bardzo przestraszona i wylekniona. Ale moze by sie jakos udalo jakies lepsze zrobic, takie z bliska. Na rancho nie ma co brac, zbyt duzo psiakow tam jest. Nie mialaby spokoju. Zreszta bylby jeszcze gorszy problem z transportem, niz do Gogi. Czy moglabym jakis numer telefonu dostac ( stacjonarny), aby sie kontaktowac? Quote
supergoga Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Pajuniu, pomożesz znaleźć super domek dla ślicznotki - wiem to. Wsobotę rozwiąże sie u mnie problem, ale nie wiem, czy ja przewozić z miejsca na miejsce? Czy możecie sprawdzić czy daje się dotknąć, pogłaskać, czy mruszy lub warczy w obronie siebie, - jakie są jej relacje z człowiekiem. Quote
pajunia Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Bede probowala, ale wiesz dobrze, ze nie zawsze sie udaje. Te pytania Gogi sa wazne, czy mozna to sprawdzic? Quote
Tola Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Wszystko będzie - i zdjecia i więcej informacji, ale w piątek - dzisiaj i jutro nie mogę, bo mam rady po lekcjach (koniec semestru):placz: Dziewczyny - dziekuję:loveu: Quote
malagos Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 No to i ja jestm dobrej mysli - jeśli za szukanie domu zabrały się Pajunia i Supergoga, to OK!!:loveu: Quote
agusiazet Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Martuś, to ja czekam na nowe zdjęcia Bianki do wklejania! Quote
Tola Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Wyślę, jak tylko będe miała. Tymczasem podnoszę bidulkę na dobranoc Quote
Recommended Posts