Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tam Bianka? Tak tu rozmawialismy o tym gronkowcu; sunie były badane i niby nic takiego nie wykryto. Moze zrobic badanie, zeby sie upewnić? Czy będą zdjęcia suni u Natalii? Trzymamy kciuki za kolejną spokojną noc i dobry dzień...

Posted

Obie sunie mają na bank choroby skóry, tylko mój wet wybadał świerzbowca drążącego. U Bianki wetka stwierdziła gronkowca, ale może to też świerzbowiec.
W każdym razie skóra do leczenia.
Fotki wysyła mi Natalia stale - ale telefonem, nie umiem ich przegrac na kompa.
Wstawię jutro te moje - bo przez chorobe i pełno pracy nie zrobiłam tego.

Posted

Wczoraj po raz pierwszy wieczorem p. Natalia nie dzwoniła. Ja też nie - dałam odetchnąć. Nie wiem, czy to dobry znak, czy nie - dziś zadzwonię. Na razie jestem totalnie rozłozona i ledwo w pracy na oczy patrzę.
Fotki z telefonu postaram się wkleić.

Posted

agusiazet napisał(a):
Goga, dziewczyno, wykuruj się, raz a dobrze, świat sie nie zawali, jak odpoczniesz, bedziemy pilnować na 100 %!!!!

Popieram!!!!!!!!!

Posted

:mad: Wy to się nawet wyleczyć nie dacie, egoisty takie, egocentryki i tak dalej. Normalna psia banda i tyle.

:evil_lol: Ulzyłam sobie, a teraz newsy.
Dobrze nie jest, nawet w kagańcu ma apetyt krwiożerczy cobu skonsumować króliczka. Podobnie reaguje na koty - zeżreć gada...
Z Orsikiem tak sobie - oba zazdrosne, ale Bianka sie nauczyła od niego bawić, lizac panią rano, włazić do wyrka i tam spać. Mądra dziewczynka.

A teraz najważniejsze - 2 dni spędziła w ...Kaliningradzie, gdzie pojechała z p. Natalią i zwierzakami.
Czyli robi karierę. Była tam osoba która się w suni zakochała i chciała koniecznie aby z nią została. Natalia nie oddała - cały czas wierzy, że da rade, że się uda. Ona po prostu kocha Bianke i tyle.

Postaram się wkleic obiecane fotki, ale nie wiem czy tylko mnie tak słabo idzie.

Acha, dziewczynka wybrzydza przy jedzeniu, suchej karmy nie je (a dostała leczniczego Royal canin - trzeba rosołkiem podlać) tylko takie specjały. Mówię Wam - panienka z dobrego domu z niej wyłazi.

Dwaj TZ-ci się spotkali i o psach porozmawiali

Później anstepne, bo mi nie chcą wejść, boję się że wszystko diav
bli wezmą.
Acha i ponoć sunia troche przybiera na wadze. To super.

Posted

Milusińska sunia od niedawna w schronie, na razie w dobrej kondycji, ale to kwestia czasu. Jest króciutka i niska. Bardzo miła, już na drugi dzień nas poznała i bardzo się garnęła, musiała mieć dobry dom, historia suni nie znana wiek ok. roku
Biała malutka sunia o fikuśnej sierści, na wakacje stała się zbędnym balastem dla "miłego małżeństwa" dlatego trafiła do schronu. Przez długi czas czekała, ale teraz odizolowała się i jest zdruzgotana, co widać na zdjęciach. Wiek 8-12 miesięcy.
Ten czarny diabełek (wiek ok. 8 miesięcy) to przyjaciel lub przyjaciółka tej białaski, cały czas próbuje z nią nawiązać kontakt, ale bez skutku - bardzo przyjazny piesek.

Posted

Romek to białe jest śliczne, załóż jej wątek, a na pewno znajdzie dom. Sama bym ją wzięła na tymczas, tylko on jeszcze zajęty i mąż, niestety, jest przeciw, ale muszę nad nim popracować.

Posted

A ja wrócę do Bianki; nie dziwię się ze z niej taka dama, niby taka bidulka a juz za granica była:lol: Nawet kartki nie przyśle z bratniego kraju. Ale my tu i tak pamietamy o suni i cieszymy się z kazdego jej sukcesu. A to wchodzenie do łóżka to przeciez przywilej domowego psa:cool3:

Posted

Ale jego nie ma w Polsce, on pracuje za granicą i przez telefon bądź Internet nawet nie chce gadać o kolejnym psiaczku, cały czas powtarza, jak bedziemy mieć tę szeregówke, możesz mieć nawet 3 psy. Ale to wcale nie jest nierealne, moze nawet już całkiem blisko, jeśli jakiś bank da nam przystępny kredyt!!! A wtedy nie popuszczę!!!

Posted

No nie wiem, ona bardzo zaborcza się zrobiła i może byc zazdrosna. To już nie jest nieśmiała Bianeczka - to zadziora, zazdrośnica, idgryza Orsika od Pańci, bo tak jej w zyciu mało miała.
A p. Natalia sumienia nie ma ustawić dziewczynki - no cóż. Zobaczymy jak będzie dalej. Najgorzej s królikiem, no trzymam kciuki. Takiego domku super szybko mieć nie będzie.
Jesli trafi do ciotki Gogi nie ma zmiłuj sie - psy spią na swoich miejscach, panuje hierarchia w stadzie, a psy nie przodują w tej hierarchii. A z psów na czele nasza suka, więc Bianka, uszy po sobie i grzecznie.

A to Orsik

Już w domku - Bianka wysłu****e ostatnich uwag zakochanej w niej cioteczki Gogi (a cioteczka łzy ma w ślepiach i naiwnie sądziła, że nikt nie widział - p. Natalia widziała). A Bianka niby słucha, ale w zycie nie wciela słusznych zyciowych porad.

Bliższe poznanie z nową Pańcią

Bianka rozgląda się w swoich nowych włościach - hm - jak tu inaczej

A to wysyłane przez p. Natalię fotki Bianeczki

Tak bym chciała, żeby została w tym domku.