Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

flashka-g napisał(a):
tak 3.. a moze i 4;) suki mlodziez, otwarta, championy

Dzięki za odpowiedź.
Może się spotkamy :p. z tego co piszesz to nie na ringu :razz:.
CZekam jeszcze na potwierdzenie.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

simbik napisał(a):
To coprawda nie dotyczy wystawy w Ostravie, ale pozwolę się jeszcze Ciebie podpytać o taką treść:
Vážená pani, pes na speciélni výstavu stoji 500,- Kč a nesmi být kupirovaný.
Vondrouš
Chodzi mi o to na czerwono. Przepraszam za kłopot i bardzo dziękuję za wytłumaczenie moich ostatnich wątpliwości :lol: .
Vážená pan

O jaka rase chodzi? bo,jeśli dobrze rozumiem...to pies nie może być kopiowany ...

Posted

cockermanka napisał(a):
O jaka rase chodzi? bo,jeśli dobrze rozumiem...to pies nie może być kopiowany ...

Chodzi o doga niemieckiego, więc wszystko jasne :lol: ...choć nie do końca, bo ja pisałam z zapytaniem czy nas przyjeli (mam już opłacone i wysłałam potwierdzenie przelewu razem ze zgłoszeniem) a dostałam taką odpowiedź :roll: . No cóż chyba jeszcze raz napiszę i wyślę skan przelewu :lol: . Dziękuję za pomoc :lol: .

Posted

[quote name='flashka-g']Ja jade na niedziele:) Bede przy husky i grzywaczach:)
flashka-g my też jedziemy - w niedzielę :)

[quote name='simbik']Chodzi o doga niemieckiego, więc wszystko jasne :lol: ...choć nie do końca, bo ja pisałam z zapytaniem czy nas przyjeli (mam już opłacone i wysłałam potwierdzenie przelewu razem ze zgłoszeniem) a dostałam taką odpowiedź :roll: . No cóż chyba jeszcze raz napiszę i wyślę skan przelewu :lol: . Dziękuję za pomoc :lol: .
simbik - ja ostatnio cały czas na wystawy w Czechach i Słowacji jak zgłaszam to piszę na zgłoszeniu, że zapłacę na wystawie (poplatku na vystavku, czy jakoś tak) i zawsze jest OK :)
Skoro już zapłaciłaś (wyślij jesio raz mailem - jak napisałaś) i standardowo zabierz dowód wpłaty ze sobą - powinno być OK :)
To co Ci napisali z Mlady o uszkach, to przez to, że w Czechach jest zakaz wystawiania psów z kopiowanymi uszkami ;)
No którą wystawę jedziesz do Czech? może się spotkamy :):multi:

Pozdr.

Posted

[quote name='anovi'] flashka-g my też jedziemy - w niedzielę :)
simbik - ja ostatnio cały czas na wystawy w Czechach i Słowacji jak zgłaszam to piszę na zgłoszeniu, że zapłacę na wystawie (poplatku na vystavku, czy jakoś tak) i zawsze jest OK :)
Skoro już zapłaciłaś (wyślij jesio raz mailem - jak napisałaś) i standardowo zabierz dowód wpłaty ze sobą - powinno być OK :)
To co Ci napisali z Mlady o uszkach, to przez to, że w Czechach jest zakaz wystawiania psów z kopiowanymi uszkami ;)
No którą wystawę jedziesz do Czech? może się spotkamy :):multi:
Pozdr.

Właśnie tak zrobię i wyślę jesio raz ;) .
My wybieramy się na specjalistyczną w Mlade Boleslav w kwietniu, oczywiście do Ostravy :lol: i napewno w czerwcu do Brno...a potem pewnie jeszcze się wybierzemy, ale to już w zalezności od wyników. Mam nadzieję, że się gdzieś spotkamy :lol: . Myślę nad Klubową, ale mam dylemat. Byłaś w zeszłym roku ?

Posted

Nie, w zeszłym roku nie byłam, bo nie miałam z kim ;) (Olga ma kopiowane uchi i z nią nie mogiem do Czech).
Teraz jedziemy do Nitry na jakąś specjalistyczną :evil_lol: ale nie mam pojęcia z czym to się jee :lol:

Czy klubowa a specjalistyczna to to samo :) ? :cool1: Wydaje mi się, że tak, ale pewności nie mam..

Posted

[quote name='anovi']Nie, w zeszłym roku nie byłam, bo nie miałam z kim ;) (Olga ma kopiowane uchi i z nią nie mogiem do Czech).
Teraz jedziemy do Nitry na jakąś specjalistyczną :evil_lol: ale nie mam pojęcia z czym to się jee :lol:

Czy klubowa a specjalistyczna to to samo :) ? :cool1: Wydaje mi się, że tak, ale pewności nie mam..

To napewno nie to samo :lol: , przynajmniej w Czechach, bo są w różnych terminach, no i tytuły przyznają inne. Wybierasz się w tym roku na Klubówkę czeską?

Posted

simbik napisał(a):
To napewno nie to samo :lol: , przynajmniej w Czechach, bo są w różnych terminach, no i tytuły przyznają inne. Wybierasz się w tym roku na Klubówkę czeską?

Raczej nie - z Olgiszonem nie mogiem, a z Noblicą potrzebujemy bardziej krajówek :razz:

• 3 weeks later...
Posted

ja jestem w sobote bo przy okazji krajowej w Ostravie jest specjalistyczna Lhasa Apso, w niedziele też bym się chętnie przejechała jak ktoś jedzie przez Gliwice i ma miejsce niech da znać :)

Posted

Ja też już mam potwierdzenie i jest nas 3 w klasie.
Mam pytanie czy oprócz paszportu, w którym jest wbite szczepienie na wściekliznę coś jeszcze potrzeba na granicy i przy wejściu na wystawę ?

Posted

maga18 - dzieki za info :)

simbik napisał(a):
Ja już też mam potwierdzenie :lol: i 2 konkurentów w klasie :cool3: .

My też już mamy potwierdzenie :multi:
simbik to się jednak spotkamy :multi: Czy Wy idziecie w młodzieży??? (bo ja nie do końca w temacie :oops:)
My w klasie jesteśmy sami - SZOK! (co oczywiście jeszcze niss nie znaczy-już nam się zebrało kiedyś za brak możliwości porównania z innym psem... ).
W każdym razie cieszę się, że nie będziemy tacy sami... ufff choć raz :D:multi:

Ludiana napisał(a):
Mam pytanie czy oprócz paszportu, w którym jest wbite szczepienie na wściekliznę coś jeszcze potrzeba na granicy i przy wejściu na wystawę ?

Ludiana - my jadąc do Czech czy na Słowację zabieramy sam paszport z wbitymi szczepieniami (ale zawsze mam ze sąbą psie książeczki zdrowia - tak na wszelki wypadek).
i chyba już niss nie trzeba..
aaa.. może jeszcze pieniążki na parking (jeśli chcesz parkować na terenie wystawy-na niektórych kasują przy WYJEźDZIE, a nie przy wjeździe :evil_lol: - w związku z czym dobrze zostawić sobie jakieś 100k jeśli nie zapłaciliśmy przy wjeździe :evil_lol:)

Posted

dorotal napisał(a):
W ostrawie mozna bylo placic za parking zlotowkami, chyba 10 zl

Ooo! jaki dobrobyt :lol: tego to nie wiedziałam :lol: - ale może to przez to, że Ostrava jest b. blisko granicy :)

Posted

anovi napisał(a):

simbik to się jednak spotkamy :multi: Czy Wy idziecie w młodzieży??? (bo ja nie do końca w temacie :oops:)
My w klasie jesteśmy sami - SZOK! (co oczywiście jeszcze niss nie znaczy-już nam się zebrało kiedyś za brak możliwości porównania z innym psem... ).
W każdym razie cieszę się, że nie będziemy tacy sami... ufff choć raz :D:multi:

My cały czas w młodzieży (11 miesiąc nam przed Ostravą stuknie :lol: ). Też się cieszę, że nie będziemy sami :lol: . Skubańcy sędziego zmienili...liczyłam na Słowaka, ale trudno. Pocieszam się, że tylko dwóch konkurentów mamy, co jak na aktualne normy w naszym kraju to prawie pustki w klasie ;) .

Posted

simbik napisał(a):
My cały czas w młodzieży (11 miesiąc nam przed Ostravą stuknie :lol: ). Też się cieszę, że nie będziemy sami :lol: . Skubańcy sędziego zmienili...liczyłam na Słowaka, ale trudno. Pocieszam się, że tylko dwóch konkurentów mamy, co jak na aktualne normy w naszym kraju to prawie pustki w klasie ;) .

Noooo!.. ta zmiana sędziego też mi się nie podoba - też liczyłam na Słowaka :mad: A tak mamy Czecha w Czechach - ciekawe co z tego wyniknie :cool3:
ale faktycznie widząc co się dzieje u nas na ringach to tam jest niewiele ;)

simbiku - skąd Wy jedziecie ?
Spotykamy się na miejscu czy może gdzieś po drodze ??

Posted

anovi napisał(a):
Noooo!.. ta zmiana sędziego też mi się nie podoba - też liczyłam na Słowaka :mad: A tak mamy Czecha w Czechach - ciekawe co z tego wyniknie :cool3:
ale faktycznie widząc co się dzieje u nas na ringach to tam jest niewiele ;)

simbiku - skąd Wy jedziecie ?
Spotykamy się na miejscu czy może gdzieś po drodze ??

Ja wyjeżdżam z Łodzi :lol: i możemy się spotkać gdzieś po drodze. Z tego co widzę to Ty nie masz tam daleko :cool3: .

Posted

Ludiana napisał(a):
Dzięki za obszerne rady i informacje :lol: anovi

a nie za ma co Ludiana :lol:

simbik napisał(a):
Ja wyjeżdżam z Łodzi :lol: i możemy się spotkać gdzieś po drodze. Z tego co widzę to Ty nie masz tam daleko :cool3: .

simbik, no ja mam bardzo bliziutko - od nas to jakieś 1,5 do 2 h.. zależy jak sobie będziemy jechać :lol:
A Wy jedziecie przez Katowice? Którędy przechodzicie granicę? Bo możemy się na granicy spotkać...
no i kwestia o której wyjeżdżacie ? :)
Albo może wymieńmy się fonami? tak w razie draki.. :roll: by mieć :p