Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nowy tekst do ogłoszeń:
Mieszko jest piękny i puszysty. Ma rude, gęste futro, inteligentne spojrzenie i ogromne pokłady miłości. Kocha ludzi, przytula się, patrzy w oczy, domaga się zainteresowania. Jest łagodny do psów i kotów. To prawdziwy psi ideał, którego jak się pozna, nie można nie pokochać. Niestety, 5-letni Mieszko jest otoczony ludźmi, którzy mają psy i nie mogą dać mu prawdziwego domu. Jest przechowywany u osoby, która musi go izolowac od własnych psów, które go nie akceptują. To bardzo trudne, żeby nie dopuścić do spotkania w jednym domu nie lubiących się zwierząt i bardzo przykre, kiedy tymczasowa opiekunka musi na noc zamykać Mieszka w pustym, oddzielnym pokoju. Mieszko bardzo chciałby sie przytulić, mieć kogoś blisko a zostaje sam, zwinięty na posłaniu, pogrążony w mroku i smutku. Mieszko stracił dom po wypadku, kiedy zaczął poruszać się inaczej niż zdrowe psy. Właściciele wstydzili się psa, który biegnąc lekko się zatacza, czasem traci równowagę. W momencie podrywa się na cztery łapy i pokazuje, że jest taki jak inne psy, sprawny i zdrowy. Mieszko samodzielnie chodzi, normalnie funkcjonuje, jednak dla jego bezpieczeństwa po schodach jest noszony. Nie jest ciężki, waży około 11 kg. Pies tak uczuciowy i miły powinien być blisko osoby, która go pokocha, otoczony opieką. Przechowywanie go w odzielnym pokoju jest lepsze od schroniska ale nigdy nie zastąpi prawdziwego domu. Jeśli ktoś chciałby mieć czworonożnego przyjaciela, proszę o kontakt:510278239

Posted

tamb napisał(a):
Mam nowy tekst do ogłoszeń:
Mieszko jest piękny i puszysty. Ma rude, gęste futro, inteligentne spojrzenie i ogromne pokłady miłości. Kocha ludzi, przytula się, patrzy w oczy, domaga się zainteresowania. Jest łagodny do psów i kotów. To prawdziwy psi ideał, którego jak się pozna, nie można nie pokochać. Niestety, 5-letni Mieszko jest otoczony ludźmi, którzy mają psy i nie mogą dać mu prawdziwego domu. Jest przechowywany u osoby, która musi go izolowac od własnych psów, które go nie akceptują. To bardzo trudne, żeby nie dopuścić do spotkania w jednym domu nie lubiących się zwierząt i bardzo przykre, kiedy tymczasowa opiekunka musi na noc zamykać Mieszka w pustym, oddzielnym pokoju. Mieszko bardzo chciałby sie przytulić, mieć kogoś blisko a zostaje sam, zwinięty na posłaniu, pogrążony w mroku i smutku. Mieszko stracił dom po wypadku, kiedy zaczął poruszać się inaczej niż zdrowe psy. Właściciele wstydzili się psa, który biegnąc lekko się zatacza, czasem traci równowagę. W momencie podrywa się na cztery łapy i pokazuje, że jest taki jak inne psy, sprawny i zdrowy. Mieszko samodzielnie chodzi, normalnie funkcjonuje, jednak dla jego bezpieczeństwa po schodach jest noszony. Nie jest ciężki, waży około 11 kg. Pies tak uczuciowy i miły powinien być blisko osoby, która go pokocha, otoczony opieką. Przechowywanie go w odzielnym pokoju jest lepsze od schroniska ale nigdy nie zastąpi prawdziwego domu. Jeśli ktoś chciałby mieć czworonożnego przyjaciela, proszę o kontakt:510278239

Tamarko bardzo wzruszający tekst i widac jak bardzo kochasz tego slicznego puszystego psiaka .

Posted

Bardzo go pokochałam. Wczoraj leżał koło mnie jak malowałam, Gerda i Ozzy były za płotkiem, bo spały zmęczone, Timon i Titka były koło Mieszka. Kajtek szalał na podwórku bo bardzo to lubi. Po ostatnim wyjściu na zewnątrz zaniosłam Mieszka na górę razem z Kajtkiem i było to przykre. Mieszko leżał na swoim "górnym posłaniu", wiedział, ze do rana się nie zobaczymy i patrzył ....... Nie biegł za mną do drzwi, nie wymuszał, tylko patrzył w taki sposób, że wymiękłam.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Mieszko zadowolony żyje sobie u mnie. Nikt z ogłoszeń nie dzwoni. Przybyły 3 kociaki, którym samochód zabił matkę. Nie jedzą samodzielnie, trzeba je karmić butelką. Mieszko jest nimi zachwycony.

• 2 weeks later...
Posted

Jest na pewno silniejszy, dużo biega, ma mniej ruchów mimowolnych. Ale porusza się "inaczej". Na zmianę pogody ma zwylke pogorszenie.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='tamb']http://www.dziennikpolski24.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1234635-mieszko-stracil-dom-bo-wlasciciele-sie-go-wstydzili.html
Nikt nie dzwonił .....

Nikt nie dzwonił,nikt nie chce Mieszka ,a w schronisku jest suczka szczeniak z niedowładem tylnich nózek ,ma problemy spastyczne i tylko codzienna rechabilitacja i masaże moga jej pomóc. Na razie moja kolezanka jeżdzi do niej ale juz od wrzesnia nie da rady . Jednak schronisko to nie miejsce dla takiej malutkiej kruszynki dotego niepełnosprawnej. Każdy ruch sparwia jej ból.A ja nie mogę jej wziąsc do hotelu bo to tez nie miejsce i jest tam sporo psiaków wiec nie ma warunków na taka sunie ,a Mieszko siedzi i nikt go nie chce . Jak by on poszedł wzieła bym do Tamary tak jak Mieszka z odpłatnościa .Tamarka napeno by ja masowała.:-(

• 3 weeks later...
Posted

Mieszko jako tymczasowicz w rozliczeniu za karmę jest sponsorem części psiej bandy. Niestety, serce nie sługa i pod koniec września oficjalnie go adoptuję.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...