Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wellington napisał(a):
A jaki piesek jeszcze pojechal razem z Kajtkiem ?

Wiem, że mieli chyba 4 zabrać, jedną suczkę wilczurkowatą i nie wiem, jakie inne, bo nie byłam do końca ich pobytu. Może na ich stronie zamieszczą później jakieś informacje.

Posted

Szczęścia Kajtuś... niech Ci się dobrze wiedzie!
To cudownie, że z takiego psiego "slamsu" trafi pod skrzydła ludzi, którzy dadzą mu wszystkiego, czego potrzebuje!

Fundacja Tiere Suchen Freunde naprawdę działa cuda :)
Bardzo często biorą psy bez szans na adopcję, stare, schorowane, agresywne...
i potem dostajemy zdjęcia albo filmiki tych psiaków już po metamorfozie i nadziwić się nie można! Mają swój kanał na youtube i jest tam sporo wideo z udziałem naszych już nie bezdomniaków ;)

Posted

Milka__ napisał(a):
(...) Fundacja Tiere Suchen Freunde naprawdę działa cuda :)
Bardzo często biorą psy bez szans na adopcję, stare, schorowane, agresywne...
i potem dostajemy zdjęcia albo filmiki tych psiaków już po metamorfozie i nadziwić się nie można! Mają swój kanał na youtube i jest tam sporo wideo z udziałem naszych już nie bezdomniaków ;)

Qrczę... nie mogę się doczekać tych relacji. Tak bym chciała żeby biedulinek szybciutko trafił w docelowe, ostateczne ramiona i to takie, które nigdy go z objęć nie wypuszczą.

Posted

Na dowód kilka zdjęć psiaków od nas, które zabrali:
http://www.tieresuchenfreunde.com/html/zuhausehunde_7.html
http://www.tieresuchenfreunde.com/html/mehrbilder-24.html - Buddy, sfrustrowany pitbull przejawiający (ponoć, bo tak wynikało z relacji adoptujących go) agresję w stosunku do ludzi, a także do innych zwierząt. Miał chorobę skóry, nie potrafił też zostawać sam - demolował wszystko. A w linku, proszę bardzo, zdrowy, odkarmiony, szczęśliwy i przyjaźnie nastawiony do innych psów!
http://www.tieresuchenfreunde.com/html/mehrbilder-34.html - Tola, teraz już Linda, była w ciąży, urodziła w Niemczech 8 szczeniaków :)
http://www.tieresuchenfreunde.com/html/dringend.html Benno - kiedyś Misiek, staruszek który był pogryziony przez psa, stary, schorowany i niechciany...
Takich przykładów mogę podać mnóstwo, bo często dostaję zdjęcia na prywatnego maila :) Zwykle najpierw robią psom zdjęcia, potem szukają DT/DS, a w przypadkach pilnych zabierają od razu. I zawsze kontrolują domki jeszcze przez długi czas.

Posted

Radość z tego, że sunia ma nowy domek w Niemczech i dobrą opiekę.
Ona była w zaawansowanej ciąży.
Zresztą, wszystko jest na ich stronie opisane, wystarczy poszukać...
Sterylkę zawsze robią, chipują i szczepią.
Ja tam się cieszę i jestem im bardzo wdzięczna, bo zrobili dla nas bardzo dużo.

Posted

Będziecie mieć jakieś wieści w ciągu najbliższych dni, jak Kajtuś zniósł pewno niełatwą podróż? Jak się odnalazł na miejscu?
Piszesz Milko, że fundacja szuka psiakom DT/ DS. Gdzie one przebywają do tego momentu? To jest jakieś ichniejsze schronisko? Czy też te psiaki nim wyjadą już mają zaklepane DT tam, na miejscu?

Posted

Nie wiem dokładnie kiedy będą wieści. Obiecali koelce kontakt, więc pewnie się odezwą.
Do momentu kiedy fundacja szuka psiakom domów w Niemczech, psy są w schronisku u nas. Jak już je zabiorą, to jadą albo do DS albo do DT do osób prywatnych - niemieckich miłośników psów albo do pensjonatu. Tak, zanim wyjadą mają zaklepane DT. Nie biorą tyle psów w ciemno, zawsze jest pewność, że mają się gdzie podziać. A te psiaki, które są w najgorszej sytuacji to zabierają od razu i też umieszczają w pensjonacie, ewentualnie któryś z ich wolontariuszy ma zwierzaka u siebie.

Posted

Mam pierwsze info o Kajtusiu - nie z podróży, ale już z DT, który miał "zaklepany" już przed wyjazdem, bo tak ta fundacja robi.
Mieszka z 2 innymi pieskami, które obwąchuje jak śpią;) Pewno w ten sposób je poznaje nie widząc. Jest na razie bardzo spokojny i grzeczny. Załączam 2 zdjęcia z tego DT - Kajtuś przytulony do dziewczynki - córki właścicieli (tylko takie małe zdjęcia dostałam).

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Kajtuś był w Niemczech u okulisty i ma jakąś niewyleczoną infekcję oka, która najpierw musi zostać wyleczona, więc żaden zabieg oczek w tej chwili nie wchodzi w grę. Poza tym Kajtuś (tam Kalle;) ma się dobrze, jest bardzo wesoły i ma towarzystwo do zabaw:)

Tutaj jest więcej informacji i fotek Kajtusia vel Kalle:)
http://www.tieresuchenfreunde.com/html/mehrbilder-12.html#neu

Edited by koelka
uzupełnienie
  • 4 weeks later...
Posted

Nie wiem ja nigdy bym nie dała psa do Niemiec , niby są zdjęcia ale przez jak długo .....Niemcy biorą setki psów od nas nie wierzę że wszystkie idą do super domków :shake:..........

Posted (edited)

[quote name='paulina02']Nie wiem ja nigdy bym nie dała psa do Niemiec , niby są zdjęcia ale przez jak długo .....Niemcy biorą setki psów od nas nie wierzę że wszystkie idą do super domków :shake:..........

Pewno tak jak i u nas, nie wszystkie idą do super domków.

Zdjęcie Kajtusia z DT z grudnia 2012

Edited by koelka
dodanie zdjęcia