ukrainka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 (edited) Imię: Żaba Wiek: ??? 3 m-ce płeć: sunia rasa: uuu, dużo tego Miasto: Kijów sterylizacja: jeszcze nie, ale są fundusze szczepienia: jeszcze nie Kontakt w sprawie adopcji: przez forum Nie wiem od czego zacząć, to może zacznę od początku. 25.12 znalazłam w Kijowie szczeniaka - sunię. Mieszkam i pracuję w Kijowie, w PL bywam raz na parę miesięcy. Akurat wtedy 27. już jechałam do Krakowa, dlatego na gwałt szukałam dla niej hoteliku czy DT. Coś znalazłam, 2€ za dobę. Może nie będę się wdawać w szczegóły jak wygląda na Ukrainie tak przechowalnia. W PL to do takich miejsc przyjeżdża policja i zabiera psy, a tam jeszcze za to kasę biorą :( przyjechałam w styczniu znowu. Nie mogę jej wziąć do siebie, bo mieszkam w akademiku. Tzn jest u mnie teraz, bo nakłamałam komendantce, że to pies koleżanki i tylko na parę tyg. ZAbrałam ją, bo jak zobaczyłam, że tu temp w nocy może spaść do -30, to wiedziałam, że ona tego nie przeżyje. Nie wiem co robić. Muszę znaleźć dla niej dom, ale ja tu nikomu nie ufam, a poza tym nikt z moich znajomych nie może jej wziąć. Macie jakieś pomysły? Wieczorem wrzucę fotki. Edited February 3, 2012 by ukrainka Quote
ukrainka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Zapomniałam dodać, że sunia jest mała, duża nie będzie. na razie próbuję ją odkarmić, bo odebrałam ją o połowę chudszą, niż oddałam. W tej chwili pomaga mi serum, kobita o złotym sercu, która całkiem niedawno przygarnęła huskiego ;) bo ja po prostu nie wiem co robić. Mam nóż na gardle. Nie macie jakiś znajomych na Ukrainie? Może ktoś współpracuje tu z jakąś organizacją? Quote
serum Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Witam ukrainka :) Z Żabę i za wspaniały domek dla niej :) Prosimy o sugestie i pomysły jak by to zrobić ,aby sunię ściągnąć do Polski i tu szukać jej domku . Quote
ukrainka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 czy może mi ktoś podpowiedzieć, jak wy tu fotki wrzucacie? :oops: bo ja taki trochę analfabeta jestem Quote
serum Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ojjjj coś frekwencja tu słaba :( nikt nic nie wie ?! czy nikt nic nie pomoże:( Ja zdjęcia wrzucam na fotosika i wklejam linki ,tak chyba najłatwiej. Quote
ukrainka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 dzięki serum za podpowiedź :) jak już wiesz, prawie tydzień mnie nie było, bo młoda przegryzła kabel od neta ;) ale teraz już jestem i będę dalej szukać Quote
Recommended Posts