Ramzes_888 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Witam mam pytanie odnosnie "treningów" mojej suczki. Jest to 10miesieczna Malamucica. Dostala wlasnie pierwsza cieczke. Wyczytalem w internecie zeby nie spuszczac jej ze smyczy aby pobiegala, bo moze zwiac:P mam tez 10letniego kundelka z ktorym wspolnie biegaja. Od pewnego czasu zaczelismy treningi z opona. jest to wprawdzie mala opona lecz nie wiem czy podczas cieczki organizm pieska nie jest na tyle oslabiony zeby juz jej nie meczyc z ta opona, czy wstrzymac sie az cieczka sie skonczy? Quote
gryf80 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 co do treningu na oponie,a cieczki-nie ma raczej żadnych przeciwskazań.co do kundelka-uważaj żebyś nie miał przychówku mieszanego.co do spuszczania ze smyczy-nie radzę.prawdopodobnie wróci już "po fakcie" Quote
Ramzes_888 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 kundelek jeest od wrzesnia wykastrowany. Nie wykazuje zadnego zainteresowania ... co innego kundle na dworze... 5 psow wysiaduje pod klatka:P Quote
Klaudia M. Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 To uważaj, mojego szwagra powalił ostatnio labrador i chciał się z nim "przytulać". :D Chyba szwagier miał na sobie zapach suczki z cieczką:D Quote
Navarette Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Hmm... U kobiet zalecany jest ruch podczas miesiączki, więc myślę, że u suczek podczas cieczki jest podobnie. :) Możesz spróbować, jeśli suczka nie będzie czuła się na siłach, to nie przeskoczy... Quote
Guest TTB Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 pilnuj suczydła przed amantami! a z oponą może śmiało biegać:) choć w okresie okołocieczkowym mogą występować zmiany w zachowaniu spowodowane hormonami - moja suka w tym czasie zwykle miała mniejszą chęć do treningów.. ale ze względu na nawracające urojone ciąże już od cieczki miałą wzmożoną ilość ruchu a zaraz po niej dodatkowo obcięte żarcie żeby nie dopuścić do produkcji mleka.. Quote
Pinesk@ Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ineger napisał(a):A co to jest "malamucica"??? suka malamuta ;) moim zdaniem przeciwwskazań do treningu z suką w cieczce nie ma ale czy aby 10 miesięczny szczeniak nie jest za młody na takie zabawy z oponą? Quote
Recommended Posts