Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie odnosnie "treningów" mojej suczki. Jest to 10miesieczna Malamucica. Dostala wlasnie pierwsza cieczke. Wyczytalem w internecie zeby nie spuszczac jej ze smyczy aby pobiegala, bo moze zwiac:P mam tez 10letniego kundelka z ktorym wspolnie biegaja. Od pewnego czasu zaczelismy treningi z opona. jest to wprawdzie mala opona lecz nie wiem czy podczas cieczki organizm pieska nie jest na tyle oslabiony zeby juz jej nie meczyc z ta opona, czy wstrzymac sie az cieczka sie skonczy?

Posted

co do treningu na oponie,a cieczki-nie ma raczej żadnych przeciwskazań.co do kundelka-uważaj żebyś nie miał przychówku mieszanego.co do spuszczania ze smyczy-nie radzę.prawdopodobnie wróci już "po fakcie"

Posted

Hmm... U kobiet zalecany jest ruch podczas miesiączki, więc myślę, że u suczek podczas cieczki jest podobnie. :) Możesz spróbować, jeśli suczka nie będzie czuła się na siłach, to nie przeskoczy...

Posted

pilnuj suczydła przed amantami! a z oponą może śmiało biegać:) choć w okresie okołocieczkowym mogą występować zmiany w zachowaniu spowodowane hormonami - moja suka w tym czasie zwykle miała mniejszą chęć do treningów.. ale ze względu na nawracające urojone ciąże już od cieczki miałą wzmożoną ilość ruchu a zaraz po niej dodatkowo obcięte żarcie żeby nie dopuścić do produkcji mleka..

Posted

Ineger napisał(a):
A co to jest "malamucica"???

suka malamuta ;)

moim zdaniem przeciwwskazań do treningu z suką w cieczce nie ma ale czy aby 10 miesięczny szczeniak nie jest za młody na takie zabawy z oponą?