Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

początkujące, na wiosnę idziemy do klubu agi, oraz zaczynamy frisbee. znając moją sukę, wszystko pójdzie szybko ;) na dzień dzisiejszy więcej mamy wspólnego z obi niż z bieganiem, ale do sierpnia się to baaardzo zmieni

Posted

Nasz poziom trudno określić.
Obi Korka nienawidzi i choć umie sporo komend to podczas ćwiczeń ma taką minę jakbym ja co najmniej była :roll: I co wie cześć uczestników wandrusa po 10 minutach olewa posłuszeństwo i nie wykonuje komend na mokrym podłożu....(?) Jak ją ucze to tylko na spacerach i bardzo króciutkimi seriami żeby się nie zniechęciła, jest bardzo posłuszna i nigdy w życiu nie olała jak ją wołałam czy kazałam zostać.
Co da agi to zasuwa jak torpeda, ale sama decyduje kiedy jej się chce. Zna wszystkie przeszkody z tym, że slalom pokazywany i wolny.... Ćwiczymy na swoich własnoróbkach i w wakacje na obozach, więc tylko tak od okazji do okazji.
Frisbee, szło nam całkiem fajnie, ale ostatnio się zniechęciła i nie mogę jej ponownie nakręcić. A jak złapie trop to nie ma mowy żeby ją na sobie skupić...

Posted

Ola164 napisał(a):
Nasz poziom trudno określić.
Obi Korka nienawidzi i choć umie sporo komend to podczas ćwiczeń ma taką minę jakbym ja co najmniej była :roll: I co wie cześć uczestników wandrusa po 10 minutach olewa posłuszeństwo i nie wykonuje komend na mokrym podłożu....(?) Jak ją ucze to tylko na spacerach i bardzo króciutkimi seriami żeby się nie zniechęciła, jest bardzo posłuszna i nigdy w życiu nie olała jak ją wołałam czy kazałam zostać.
Co da agi to zasuwa jak torpeda, ale sama decyduje kiedy jej się chce. Zna wszystkie przeszkody z tym, że slalom pokazywany i wolny.... Ćwiczymy na swoich własnoróbkach i w wakacje na obozach, więc tylko tak od okazji do okazji.
Frisbee, szło nam całkiem fajnie, ale ostatnio się zniechęciła i nie mogę jej ponownie nakręcić. A jak złapie trop to nie ma mowy żeby ją na sobie skupić...

Masz jamnika?

Posted (edited)

Mam takie pytanie. Czy mogłabym jechać na obóz z 4-letnią suczką mieszańcem, która jest trochę tchórzliwa, nigdy nie miała do czynienia z żadnym agility itp.
Nie jest agresywna :)

Już tego nie ogarniam... Są jeszcze jakieś miejsca na któryś z turnusów?

Edited by kasia8579
Posted

Uprzedzam osoby z którymi będę w pokoju :evil_lol:

bedzie pełno siersci Dory :diabloti: teraz jest zima, a ta jak wejdzie do łóżka to pełno sierści, a co to dopiero w lato :splat: :evil_lol:

Posted

Ja uprzedzam, żeby nic nie zostawiać do jedzenia na wierzchu, bo mój pies to złodziej okropny (co niektórzy może już wiedzą:evil_lol:) i ściągnie wszystko.
Już na ozp raz chorował, bo nie wiem jakim cudem doczłapał się na stół i zjadł całą parówke z folią. :roll:

Posted

dobra to ja wam powiem tak głownie osobom z naszego pokoju :diabloti: Doti nie gubi sierści, żarcia też nie ukradnie, może tylko bronić pańcię przed podejsciem innego psa :evil_lol: nie ale na serio to chyba nie powinno byc jakoś strasznie, ja próbuje na razie ogarniąc Doti pewność siebie;)

a wgl to kto z kim w pokoju :grins:?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ja to zobaczę jak Dora będzie się zachowywała.:p

Jak w pociągu przeżyją w jednym przedziale, to myśle że i w pokoju będzie oki. :smile:

Ja staram się ogarnąć Scooba jeśli chodzi o kradnięcie jedzenia, ale to jest awykonalne. Zna komendy 'ee' (fe), zostaw nie wolno, puść, takie tam. I na zajęciach możemy przez problemu przejść koło parówek, za to w domu, chodzi po szafkach, otwiera szuflady, wyjada całe jedzienie które znajdzie. Może ktoś miał podobny problem ?
Ja moge jeszcze powiedzieć, że Scooby na początku panicznie boi się obcych, pewnie schowa się za mnie, ale z każdym dniem się otwiera na obozach. :smile:

Posted

Ja to wstępnie myslalam o wspólnym pokoju Ja Doti, Paula Scooby, Ola Dora i Aga Etna;) mi tam pasuje bo psy w sumie sie już "znaja" ja jeszcze do obozu popracuje z tym moim szogunem żeby za bardzo nie kłapała:P i mysle że byłoby ok;)

Paula no to nieźle jak on po szufladach szuka, ale ja nie mialam nigdy takiej sytuacji i problemu wiec nie pomogę :niewiem:

Posted

Fabi nie gubi sierści, jedzenia ze stołu nie weźmie chyba, że znajdzie coś na podłodze lub łóżku, ale za to jak go ktoś głaszcze i podejdzie inny pies to warczy i kłapie zębami :evil_lol:

Posted

To jak już ostrzegamy się :diabloti:
Kati to kradziej jedzenia, zabawek i wszystkiego co w jej mniemaniu jest ciekawe :evil_lol:
Do tego ma strasznie głośny i piskliwy szczek i dość często z niego korzysta :lol:
I w najmniej odpowiednich momentach zachęca wszystkich do zabawy :roll:
Z psami nie miałam jeszcze najmniejszego problemu, z ludźmi bywa różnie, bo Kati jest nieufna wobec obcych także nie zdziwcie się jak będzie na początku was unikać, albo kogoś obszczeka :oops:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Uprzedzam osoby z którymi będę w pokoju :evil_lol:

bedzie pełno siersci Dory :diabloti: teraz jest zima, a ta jak wejdzie do łóżka to pełno sierści, a co to dopiero w lato :splat: :evil_lol:

hehe, Etna też duuuużo gubi ;)

Posted

[quote name='Paula03']To jak już ostrzegamy się :diabloti:
Kati to kradziej jedzenia, zabawek i wszystkiego co w jej mniemaniu jest ciekawe :evil_lol:

hihih, w takim razie lepiej niech z moją nie ma zbyt wielkiej styczności, bo moja nienawidzi gdy ktoś śmie zbliżyć się do jej zabawek:eviltong: co nie przeszkadza jej w próbach kradzieży zabawek innych psów, ale unikam tego, bo rzadko kiedy pies potrafi jej potem odebrać zabawkę ;)
ale jeśli zabawa jest czyjąś zabawką, nie jej, to wtedy jest ok :) dlatego raczej nie rzucam zabawek w grupę psów i wolę, by inni tego nie robili.

Posted

[quote name='motyleqq']hihih, w takim razie lepiej niech z moją nie ma zbyt wielkiej styczności, bo moja nienawidzi gdy ktoś śmie zbliżyć się do jej zabawek:eviltong: co nie przeszkadza jej w próbach kradzieży zabawek innych psów, ale unikam tego, bo rzadko kiedy pies potrafi jej potem odebrać zabawkę ;)
ale jeśli zabawa jest czyjąś zabawką, nie jej, to wtedy jest ok :) dlatego raczej nie rzucam zabawek w grupę psów i wolę, by inni tego nie robili.

Kati ma opracowanych wiele metod na kradzenie zabawek :evil_lol:
Ale sama w sumie też nie lubi jak ktoś jej zabiera :eviltong:
Co prawda Kati jest uległa i czasami odpuszcza, co by nie wdawać się w głębsze konflikty :lol: