Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Merenwen napisał(a):
Wiecie co? Bardzo lubię być na obozie z ludźmi, którzy robią dobre zdjęcia :cool3:.

No to fajna sprawa ;) więc licze na obfocenie :diabloti: bo moje cóż.. :roll:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja zapytałam a o moim nic nie napisałam:)
więc jesteśmy początkujący i w agility(ciasne zakręty, outy, tunel i początki slalomu) i frisbee( rollery).
mój kocha wszystkie psy, nieważne czy jamnik czy onek, no chyba ze jest zazdrosny. jeśli jakis pies nie pokaże mojemu gdzie jego miejsce mój będzie za nim podążał non stop:)

Posted

Ej ja tak czytając wasze wypowiedzi o waszym poziomie powinnam poprawić swoją :diabloti:

Paula03 napisał(a):
Początkujący, bardzo początkujący :)

Jeśli chodzi o agi, to mamy malutką styczność z hopkami, jeśli o obi to jesteśmy praktycznie zielone, a jeśli o frisbee to w sumie też licho :D
Także powinnam dodać jeszcze parę razy słowo bardzo w zacytowanej wypowiedzi ;)

Posted

to ja też rozwinę wypowiedź o poziomie.
No to tak, styczność z hopkami mamy, więc hopki ogólnie gites, slalom robimy pomiedzy nogami albo też na tyczkach w ogródku, cwiczymy perfekt nie jest ale już wie o co kaman;) wszelkie kładki, całkowicie nam obce;) obi... też zielone:P przyklejac sie nie umie, jedynie zostawać i chodzic przy nodze;) fris wgl, ale nie bierzemy udziału:)

Posted

No to teraz my. Jeśli chodzi o agility, to planujemy w kwietniu przejść do kategorii A1, teraz startujemy w zerówkach i jako-tako nam to wychodzi. Co prawda ja mam problem z ogarnięciem swoich kończyn, a mój pies ma problem ze mną, ale jakoś dajemy radę :roll:. Obedience... hm. A co to jest? :lol: Wyznajemy zasadę, że uczymy się rzeczy przydatnych, więc umiemy podstawowe komendy, ale na przykład chodzenie przy nodze wygląda na zasadzie - albo idę przyklejona do nogi, ale jakbym szła na ścięcie, albo idę "radośnie i chętnie" jak regulamin nakazuje, ale trzy metry od nogi :evil_lol:.
Frisbee. Tu jesteśmy absolutnie nieprofesjonalne (jak we wszystkim, co robimy :cool1:) i bardzo nam się latanie podoba, aaaaale... za smaczki.

Kirinna - jakiej wielkości jest Twój pies?

Posted

[quote name='Merenwen']No to teraz my. Jeśli chodzi o agility, to planujemy w kwietniu przejść do kategorii A1, teraz startujemy w zerówkach i jako-tako nam to wychodzi. Co prawda ja mam problem z ogarnięciem swoich kończyn, a mój pies ma problem ze mną, ale jakoś dajemy radę :roll:. Obedience... hm. A co to jest? :lol: Wyznajemy zasadę, że uczymy się rzeczy przydatnych, więc umiemy podstawowe komendy, ale na przykład chodzenie przy nodze wygląda na zasadzie - albo idę przyklejona do nogi, ale jakbym szła na ścięcie, albo idę "radośnie i chętnie" jak regulamin nakazuje, ale trzy metry od nogi :evil_lol:.
Frisbee. Tu jesteśmy absolutnie nieprofesjonalne (jak we wszystkim, co robimy :cool1:) i bardzo nam się latanie podoba, aaaaale... za smaczki.

Kirinna - jakiej wielkości jest Twój pies?

ma ok 42/44 cm trudno zmierzyć:) i 13 kg

Posted

Kirinna napisał(a):
ma ok 42/44 cm trudno zmierzyć:) i 13 kg

Czyli jak narazie jest prawie identyczny jak Scooby, 13kg, 41cm w kłębie. Ciekawe ile jeszcze urośnie. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
Czyli jak narazie jest prawie identyczny jak Scooby, 13kg, 41cm w kłębie. Ciekawe ile jeszcze urośnie. :smile:

Pewnie już nic najwyżejprzytyje . Już to widzę 2 psy podobnych rozmiarów na 5 dniowym obozie:)

Posted

Kirinna napisał(a):
Pewnie już nic najwyżejprzytyje . Już to widzę 2 psy podobnych rozmiarów na 5 dniowym obozie:)

Haha, twój będzie się wydawał większy przez te uszy. :smile:
Mój do obozu już pewnie bez jajek zostanie, chociaż teraz przez względy zdrowotne nie wiem jak będzie z kastracją, jak już metabolizm mu nawala..

Posted

A ja mam pytanie dla tych co jadą na rozszerzenie z Paulą od Weny. Bierzecie swoje frisbee, tak ? Jakie jest dobre na początek ? My mamy jakieś mocno obgryzione Dog Chowy, którymi już ciężko nawet rzucić rollera bo są dosłownie zjedzone. :D

Posted

My na razie mamy CSy te mniejsze, ale zastanawiałam się na kupnem Softflite. Chociaż już mi powoli przechodzi, bo mimo drobnej kontuzji znowu łapie CSy mniej więcej tak jak wcześniej łapała. W każdym razie na obóz musimy wziąć swoje, bo te z Dog Chow by mi psu głowę odrąbały xd.

Posted

[SIZE=1]Wstawiam żeby się nie zgubiła:)

Lista osób na obozy

I TURNUS 03.07-07.07.2012

II TURNUS 09.07-13.07.2012

III TURNUS 16.07-20.07.2012

IV TURNUS 31.07-04.08.2012

1. motyleqq, 21 lat, Etna-mieszaniec
2. Ola,16,Dora,w typie SH (3 lata)
3. Paula, 16 lat, Kati - kundelek
4. Karolina. , 17 lat, Lucky - w typie yorka
5. Kaja, 15 lat, Sopel - w typie dalmatyńczyka
6. paulaa, 16 lat, Scooby - w typie cocker spaniela
7. Ola164, 17 lat, Korka - kundelek
8. Guptasek, 17 lat, Jake - w typie westa
9. Chapsiowa 17 lat , Chapsia - kundelek
10. Kirinna, 17 lat, Junior, kundelek
11. Hania, 16l., Adin, yorkshire terrier
12.westie_justa, 15 lat, Doti w typie westie

V TURNUS 6.08-10.08.2012

1. paulaa, 16 lat, Scooby - w typie cocker spaniela
2. darii_iia,15 lat, Luka - Chiński Grzywacz Powder Puff
3. madziulik_13, Tia - Border Collie
4. alex_sandereczka, Negra - labrador w typie(?)
5. Alicja,Wena - Border Collie
6. lenka13, 16 lat, Fabi - w typie yorka
VI TURNUS 13.08-17.08.2012
1. 85llola, 14 lat, Scooby-mix border collie (4 lata)

Posted

[quote name='wikikoniki']Hej :D
Moi rodzice jednak się zgodzili :D
Teraz jeszcze muszę znowu uderzyć do pani właścicielki i może do zobaczenia na V turnusie :D[/QUOTE]

jeśli sa miejsca w ogóle. :razz: