Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tyna21 napisał(a):
Matko jakbym czytała o Vato z tymi pochwałami ;) Pochwalisz i jest koniec pracy, bo cieszy się i ekscytuje :D I tak samo cały czas nagrzany, pobudzony, ucieszony- tyle emocji naraz, że czasami też ich nie ogarnia biedaczek ;)
My tak samo z obrona wszystko ok, ślad też bardzo fajnie, bo Piotrek ostro wziął się za ślad. Jednak problem z samym posłuszeństwem i tą nadpobudliwością jego przy tym ;)
My też ślad zaczynaliśmy od kwadratu, później trójkąt, trójkąt z tunelem, aż przeszliśmy powoli do normalnego śladu, który był wydłużany :)
Wszystko da się zrobić, ale z takimi nadpobudliwcami mamy 2 razy więcej pracy haha
Co do śladu Vato potrafi zrobić ścieżkę 250 kroków z 2 załamaniami, ale nie oznacza jeszcze przedmiotów.
Zacznij od przegłodzenia Bosa przed śladem i ruszaj na kwadrat! :)

Hehe, tak, tak - przedmioty akurat oznacza bo sie o to postarałam jako pierwsze :D.

To gorąca, rosyjska krew i tyle :).

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strona bardzo ładnie wykonana! Pies piękny! Czego chcieć więcej? :eviltong:
Vato bardzo mi się podoba! Mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazje zobaczyć Was na wystawie! :razz:
Ada :)

Posted

Bardzo fajna strona, lubię takie, gdzie jest rzeczowo, a design jest prosty i nie przytłacza czytającego jakimiś dziwadłami w stylu gify, mrugające brokatowe gwiazdki i takie tam :lol: I super zdjęcia :)

Posted

Don_Vito napisał(a):
Strona bardzo ładnie wykonana! Pies piękny! Czego chcieć więcej? :eviltong:
Vato bardzo mi się podoba! Mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazje zobaczyć Was na wystawie! :razz:
Ada :smile:

Dziękuję ;) Najbliższa wystawa, na której mamy nadzieję się pokazać jest w Łodzi w maju :) Na razie mamy przerwę.

evel napisał(a):
Bardzo fajna strona, lubię takie, gdzie jest rzeczowo, a design jest prosty i nie przytłacza czytającego jakimiś dziwadłami w stylu gify, mrugające brokatowe gwiazdki i takie tam :lol: I super zdjęcia :)

Dokładnie, też lubię proste strony ;) cieszy mnie to, że się podoba.

Posted

Don_Vito napisał(a):
W Łodzi jak moje plany się nie zmienią , to będę z aparatem! :multi:

Jeżeli i my dotrzemy to jak co roku zostaniemy na 2 dni w Łodzi ;) Ja też będę z aparatem :D

Posted

understandme napisał(a):
Obejrzałam stronkę, bardzo fajna, brawo :smile:

unikatowydiament napisał(a):
stronka rewelacyjna,ciekawa i przejrzysta :)

buziaczki ślemy dla pięknisia:loveu:

Dziękuję! :)

Posted

Tyna21 napisał(a):
Dziękuję ;) Najbliższa wystawa, na której mamy nadzieję się pokazać jest w Łodzi w maju :) Na razie mamy przerwę.

Don_Vito napisał(a):
W Łodzi jak moje plany się nie zmienią , to będę z aparatem! :multi:

Tyna21 napisał(a):
Jeżeli i my dotrzemy to jak co roku zostaniemy na 2 dni w Łodzi ;) Ja też będę z aparatem :D

W takim razie do zobaczenia - jeżeli będzie organizowane- to planuję tam robić IPO1. Na stówkę będzie egzamin kondycyjny.
No i Tyna21 - będziesz w Wiśniowej Górze? W tym roku mam nadzieję, ze uda mi sie uczestniczyc :). Dwa lata temu skakałam przez płot w Grotnikach i byłam tylko pare minut, a w zeszłym roku, mój dobek miał ciężką operację i nie było mnie ani na wystawie ani na dobkowym zjeździe. W tym roku musze nadrobić :)

Posted

Karilka napisał(a):
W takim razie do zobaczenia - jeżeli będzie organizowane- to planuję tam robić IPO1. Na stówkę będzie egzamin kondycyjny.
No i Tyna21 - będziesz w Wiśniowej Górze? W tym roku mam nadzieję, ze uda mi sie uczestniczyc :). Dwa lata temu skakałam przez płot w Grotnikach i byłam tylko pare minut, a w zeszłym roku, mój dobek miał ciężką operację i nie było mnie ani na wystawie ani na dobkowym zjeździe. W tym roku musze nadrobić :)

A w Wiśniowej Górze chodzi Tobie o ZTP? :) Czy o naszą coroczną biesiadę przy grillu po 1 wystawie? haha
Bo jeżeli chodzi o ZTP to nie daje gwarancji, że będziemy chociaż bardzo bym chciała tak jak w tamtym roku robić zdjęcia.

Posted

Po pierwsze gratuluję Wam nowej stronki :)
Jak już Ci kiedyś na FB pisałam podglądam Wam galerię ;)

Żeby nie poszło dalej w świat, bo wiadomo, że "dogo" sporo osób czyta to muszę sprostować to, co nas dotyczy

Karilka napisał(a):
(...) Na stówkę będzie egzamin kondycyjny (...)

Karilka napisał(a):
Biesiada Grilowa!
(...) Ma być też egzamin kondycyjny - 15km przy rowerku (...)

1. "Test wytrzymałościowy" jest (coś ok.20km), ale w planach podobnie jak ZTP, bo jest to zależne od ilości uczestników, więc niestety na "stówkę" w tej chwili można pisać tylko o wystawie. Bliżej połowy marca będzie więcej wiadomo.
2. Treningi, ZTP i AD są zaplanowane w innym miejscu niż Wiśniowa Góra.
3. Na razie tylko noclegi przed i między wystawami są "rozpatrywane" w tym samym ośrodku, co w 2012 roku.
Więcej informacji będzie podane ciut później ;)

Posted

A ja mogę się założyć, że test kondycyjny będzie. O czekoladę.:diabloti:.

Nie wiem gdzie są zaplanowane treningi, ale cieszę się, że Wiśniową Górę mam w odległości "kamieniem dorzucić".

Różyczko, będziemy miały okazję się poznać? ;)
Bardzo się cieszę, już przebieram nogami na samą myśl o skupisku tylu zakręconych ludzi, w jednym miejscu.

Posted

Nie mogę się założyć gdyż byłoby to nie uczciwe wobec Ciebie. Organizator zawsze ma sprawdzone informacje jako pierwszy ;).
Test jeśli będzie to niestety nie w Wiśniowej, miejsce zostanie wkrótce podane, ewentualnie wcześniej Joasia "szepnie Ci na ucho".
"Przelotem" widziałyśmy się w Grotnikach, a oficjalnie poznałyśmy się pod Twoją klatką schodową 14.12 w "odwiedzinach u synka" :lol:
Mam nadzieję, że nasz mały "jubileusz", czyli 3 edycja szkoleniowo-wystawowa będzie podobnie udana ( w skrytości ducha liczę na lepszą) jak poprzednie, ale to zależy od nas wszystkich: hodowców, właścicieli i miłośników dobków, bo to nasze wspólne dzieło:loveu:
Wybacz Martynko, że Ci się wtrąciłam w galerię i liczę na Twoje foteczki podobnie jak poprzednio :)

Posted

Różyczko - zmylił mnie "śląsk". W takim razie - wiszę Ci czekoladę. Mam nadzieję, że test się odbędzie bo ..dawno nie jeździłam tyle na rowerze ;).
Jak sama widzisz - staram się jak mogę i namawiam "maniaków" na ten test ;). Im więcej ludzi, tym większe prawdopodobieństwo.
No i trzymam kciuki za IPO.

Tynka21 - my mamy, przepraszam tak czekać do wiosny na zdjęcia? Poproszę chociaż o domowe...

Amber: przyjedź i sie przekonaj ;)! Dla mnie to też nowość dlatego tak sie tym "jaram" ;) ;)

Posted

No brzmi ciekawie i pies by pewnie dał radę ale gorzej ze mną :evil_lol:

Ja na Łódź też się szykuję jak co roku... Mam nadzieję, że Jari wyładnieje do tego czasu :eviltong:

Posted

Supra w kilku słowach:
test wytrzymałościowy (Ausdauerprüfung) to 20 km na rowerze (przewodnik oczywiście ;) ) z psem na smyczy po prawej stronie. Jedzie cała grupa, a nie pojedyńczo każdy. Dobra (odpoczynek) lub zła (zaczyna się czuć te kilka kiometrów) wiadomość, że jest przerwa kilkuminutowa ok.10 podczas których sędzia "rzuca okiem" na stan uczestników.
Do czego służy hmm w sumie do oceny kondycja psa (serce-płuca), a jest wymogiem do Körungu. Oczywiście osoby nie mające "aspiracji" do uczestnictwa w Körungu również biorą udział, żeby pokazać, że pies jest bezproblemowy w tym aspekcie. Chyba najczęściej właściciele samców chcą to pokazać ;)
Więcej informacji będzie podane trochę później :)

Posted

Brzmi fajnie i w ogóle dobrze, że coś takiego jest sprawdzane :)

Ale zapewne będzie w innym dniu niż wystawa, a raczej nie damy przyjechać na więcej niż 1 dzień :roll: