Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

omry napisał(a):
A ja ostatnio widziałam błękitnego dobka :D Cudo chodzące.
Z tym, że nie był kopiowany i to już nie był ten sam urok :)

U mojego brata na osiedlu facet ma błękitnego i izabele. Z tym, że też niekopiowane więc wiadomo :eviltong: No i nierasowe na pierwszy rzut oka, uszy odstają na wszystkie strony - większość ludzi nawet nie ma pojęcia, że te psy mogą mieć coś wspólnego z dobermanem ;)

Posted

O fuj ,ani izabel ,ani błękit.Jak już to czekolada jest dla mnie też fajnym umaszczeniem ,ale zdecydowanie wole czarne psy.
A żeby było śmiesznie mam tylko jednego czarno-podpalanego i dwa czapraki :/ I nie mogę patrzeć na ten płowy kolor u Lucasa...Żeby był chociaż taki rudy jak u Kai to ok ,ale nie płowy szajs...
I cały czas kminie czy po Czarku i Kai brać Dobka czy jednak Beaucerona czy znów ON :/

U mnie na zadupiu jest tylko jeden dob ,wydaje mi się ,że rasowy i pod Ruska zalatujący ,bo strasznie mocny i wielki.Nawet Lucas ma jakieś obiekcje przed darciem na niego ryja.

Posted

A mi się izabelki bardzo podobają :)

Rozkminkę masz niezłą... Też bym chciała mieć taki wybór ale niestety, żaden pies mi się nie podoba tak jak doberman. Jakbym miała substytut to bym cierpiała ;). Beaucerony to są niezłe zakapiory, kuzyn TŻ miał takiego... Ale to jest wielkie bydle ;) Sama bym się w życiu na coś takiego nie porwała :eviltong: Z tym, że i po dobka i bąsa trzeba się wybrać za granice, o ile nie chcesz kłapoucha, a ONka możesz nabyć gdzie chcesz, co jest jakimś małym uproszczeniem ;).

Posted

Amber napisał(a):
A mi się izabelki bardzo podobają :)

Rozkminkę masz niezłą... Też bym chciała mieć taki wybór ale niestety, żaden pies mi się nie podoba tak jak doberman. Jakbym miała substytut to bym cierpiała ;). Beaucerony to są niezłe zakapiory, kuzyn TŻ miał takiego... Ale to jest wielkie bydle ;) Sama bym się w życiu na coś takiego nie porwała :eviltong: Z tym, że i po dobka i bąsa trzeba się wybrać za granice, o ile nie chcesz kłapoucha, a ONka możesz nabyć gdzie chcesz, co jest jakimś małym uproszczeniem ;).

A ja kocham Beaucerony i gdzieś w dalekiej, dalekiej przyszłości może zagości w moim domu ;)

Posted

[quote name='omry']Dwa dobki razem - piękny widok :loveu:

a ile głupoty :D

[quote name='gops']ale widok ...
świetnie razem wyglądają, chyba powinnaś Vato dokupić koleżanke :lol:

nie dalibyśmy rady ;) Vato by ją zamęczył no chyba, że trafiłby na konkretną pannę która by go ustawiła.

[quote name='phase']Podpisuję się pod słowami. :grins:

Dostałabym na głowę z 2 :D

[quote name='kalyna']http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/28-07-2012 wizyta u Bujokow/114.jpg?t=1343855952 cudne :loveu:

Przez to, ze często u hodowców jesteście to Vato prawie stały bywalec jest i fajnie się dogaduje z psami z ich stada ;-)
Mój Gandi jak 2 miesiącach się spotkali, już nie chciał się bawić z nasza Tymczasowiczką, z którą siedział w kojcu :roll:

mi przez Amber Jariego zaczęły się podobać brązowe Dobki :loveu: choc czarne to pamiętam z czasów, gdy byłam małym gówniarzem :lol:

Nie jesteśmy u nich tak często, bez przesady ;) Vato z Maxi bawił się 2 razy w życiu, ale on uwielbia poznawać psy chętne do zabawy i głupot :D

[quote name='Amber']Hehe oszczędzę jak najbardziej, bo dobrze wiem, że dla niektórych brązowy doberman to jakiś przybysz z kosmosu. Ja natomiast mam cały czas rozkminkę czy następny ma być czarny czy brązowy. Tj jak mam mieć jednego to wiadomo, że tylko brązowy, ale nad drugim do pary to się już musiałabym zastanowić... Jak oglądam szczeniaki to te czarne są Ok, ale jak widzę brąza to mi serce zaczyna mocniej bić i już sama nie wiem :eviltong:

A my jakoś nawet przez chwilę nie pomyśleliśmy o brązie :D chociaż jest kilka brązów, które nam się podobają :) pinczerka min też chce czarnego :evil_lol:

Posted

Ja nie mam tak, że uwielbiam tylko jedną rasę, choć zdecydowanie byłoby łatwiej :evil_lol:
Wszystkie molosy i TTB to moje wielkie miłości, w tym szczególnie asty, bulle, rottki, dogi niemieckie, buldogi, corsiaki, canario.. Nie każdą z tych ras mogę mieć na tym etapie życia i nie każdą będę miała kiedykolwiek. Na dzień dzisiejszy padł wybór najprawdopodobniej na bulla, ale jak będzie, to się zobaczy :)
Przyznam się jeszcze, że oprócz tych wyżej wymienionych bardzo podobają mi się jeszcze chińskie grzywki i nawet chi :D Taka odskocznia. Może kiedyś..

Posted

Amber napisał(a):
Bardzo fajnie :smile:

kalyna napisał(a):
fajnie pracuje :loveu:

Dziękujemy! :)

Chein napisał(a):
Hej, hej!
Oj, podoba mi się chłopak! :loveu:

Witamy ;) i zapraszamy ponownie!

Posted

Tyna21 napisał(a):
Oto zdjęcia z bardzo porannego treningu 28 lipca, bo zaczęliśmy już o 6 rano :D

Co za pracuś. Moja jak o 8 wstanie to jest dobrze :evil_lol:
Widać, że to mu sprawia przyjemność. Piękny :)

Posted

Pestkaa napisał(a):
Co za pracuś. Moja jak o 8 wstanie to jest dobrze :evil_lol:
Widać, że to mu sprawia przyjemność. Piękny :)

Ojj tak, bardzo to lubi ;)

Posted

Tyna21 napisał(a):
Ojj tak, bardzo to lubi ;)

z drugiej strony to ogromna przyjemność patrzeć, jak pies się sprawdza w sportach :) gdy robi to bo chce, a nie bo musi ;)
a i Wy czerpiecie pewnie z tego radość :)

Posted

Chein napisał(a):
Czekamy na zdjęcia utalentowanego pracusia! :smile:

muszę się poprawić, bo ostatnio zaniedbuję dziecko jeżeli chodzi o fotkowanie go ;) nie mam czasu :(

kalyna napisał(a):
z drugiej strony to ogromna przyjemność patrzeć, jak pies się sprawdza w sportach :) gdy robi to bo chce, a nie bo musi ;)
a i Wy czerpiecie pewnie z tego radość :)

Tak :) ja bardzo lubię patrzeć na niego na treningach. A Vato jest po trochu do wszystkiego :D Bo gryzie, posłuszeństwo ogarnia, robi ślady, biega w coursingach z chartami, zimą ciągnie sanki i uwielbia ludzi i zwierzęta (oczywiście te przyjazne, bo nieprzyjaznych traktuje tak samo). Normalnie same plusy oprócz ADHD i skłonności do samookaleczania :evil_lol: i okaleczania przypadkiem innych.

Posted

Tyna21 napisał(a):

Tak :) ja bardzo lubię patrzeć na niego na treningach. A Vato jest po trochu do wszystkiego :D Bo gryzie, posłuszeństwo ogarnia, robi ślady, biega w coursingach z chartami, zimą ciągnie sanki i uwielbia ludzi i zwierzęta (oczywiście te przyjazne, bo nieprzyjaznych traktuje tak samo). Normalnie same plusy oprócz ADHD i skłonności do samookaleczania :evil_lol: i okaleczania przypadkiem innych.

hahah robopies :loveu:
no aż Wam zazdroszczę takiego zapału i takie wypracowania z psem wszystkiego ;)

A to ADHD i wyrządzanie krzywdy to taki mały gratisik :D

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Kolejny kopiowany Dob! Świetnie! :D
Zapisuję sobie galerię.

Zapraszamy! ;) obiecuję, że w weekend nadrobię zaległości i będą jakieś nowe fotki :)