Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Dzisiaj mieliśmy dzień pełen wrażeń ;) W naszej okolicy został zorganizowany trening coursingowy dla chartów, na który oczywiście pojechaliśmy gdyż organizował go między innymi nasz znajomy (właściciel whippeta Elvisa) :D Postanowiliśmy puścić też Vatowskiego i powiem Wam, że zaskoczył nas bardzo :-o To był jego pierwszy taki trening, a poszło mu o wiele lepiej niż niektórym chartom :evil_lol: Pokonał cały tor jakby trenował już jakiś czas :) Puściliśmy go dzisiaj 2 razy. Śmialiśmy się, że to chart niemiecki :razz: Wstawię dzisiaj bardzo dużo zdjęć, mam nadzieję, że z chęcią obejrzycie. Najpierw inne charciątka: Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Teraz Vato ;) I teraz pierwszy bieg Vato ;) Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 (edited) teraz Elvis :D Edited March 24, 2012 by Tyna21 Quote
gops Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 świetne zdjęcia! ile chartów , piękne są whippety Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Mam nadzieje, że Was nie zamęczyłam tą ilością zdjęć :evil_lol: Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 gops napisał(a):świetne zdjęcia! ile chartów , piękne są whippety a jakie charaktery mają fajne ;) Quote
evel Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Napiszesz coś o charakterach chartów? Taka relacja kogoś, kto zna rasę (czy parę ras) na żywo jest jak dla mnie wartościowsza niż książkowe "suche" informacje ;) Mnie strasznie się podobają borzoje i afgany, w ruchu są fantastyczne. Ale TŻ by się w życiu nie zgodził, już chyba szybciej na czarnego królewskiego pudla ścinanego na łysą pałę :D Quote
FredziaFredzia Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 :loveu: afgany! http://img811.imageshack.us/img811/8351/dsc0227x.jpg Vato też jak chart! Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Mnie dzisiaj swoim ruchem oczarowały afgany. Najwięcej przebywałam z whippetami i do tego przecież Elvis jest naszym najlepszym kumplem. Whippety wydają mi się bardzo kontaktowe wobec obcych osób, a jeżeli poznają już kogoś lepiej to są przytulaskami ;) Najwięcej dzisiaj zaczepiały mnie whippety. Reszta była obojętna wobec obcych. Borzoje wydały mi się bardzo spokojne. Jest jeszcze odmiana charta bardzo strachliwa, ale zapomniałam jak się nazywały :D zapytam właścicieli Elvisa i jutro postaram się napisać. Quote
evel Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Może azawakh? Słyszałam o jednym, który pogryzł swojego właściciela, bo... przestraszył się czegoś w trakcie jazdy windą :roll: Ich lękliwość chyba wynika z ich bardzo, bardzo pierwotnego charakteru. Ja lubię charty, że tak powiem, wizualnie, chart w ruchu wygląda, jakby płynął :loveu:, ale azawakh wygląda na mój gust już trochę dziwacznie :P Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 evel napisał(a):Może azawakh? Tak, tak! Dokładnie te ;) Powiem szczerze, że najmilsze wydały mi się whippety, włoskie i polskie. Chodzi mi tu głównie o kontakt z innymi. Quote
kalyna Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Bo Doberman to bardzo wszechstronna rasa :) widać, że nawet biegi mu niestraszne... :) zawodowiec :loveu: Quote
Amber Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Doberman ma w końcu w sobie krew chartów :). Jak Jari był taki chudy to potrafił biec ponad 50 km/h, śmialiśmy się, że dostanie mandat za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym ;) A jak ci się obiektyw podoba? :) Quote
Tyna21 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Amber napisał(a): A jak ci się obiektyw podoba? :) Podoba się :D Na razie muszę jeszcze poćwiczyć ustawienia ;) Quote
Tyna21 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Dokładam Wam jeszcze dzisiejsze, spacerowe fotki ;) Quote
Recommended Posts