Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj mieliśmy dzień pełen wrażeń ;) W naszej okolicy został zorganizowany trening coursingowy dla chartów, na który oczywiście pojechaliśmy gdyż organizował go między innymi nasz znajomy (właściciel whippeta Elvisa) :D

Postanowiliśmy puścić też Vatowskiego i powiem Wam, że zaskoczył nas bardzo :-o To był jego pierwszy taki trening, a poszło mu o wiele lepiej niż niektórym chartom :evil_lol: Pokonał cały tor jakby trenował już jakiś czas :) Puściliśmy go dzisiaj 2 razy. Śmialiśmy się, że to chart niemiecki :razz:

Wstawię dzisiaj bardzo dużo zdjęć, mam nadzieję, że z chęcią obejrzycie.

Najpierw inne charciątka:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napiszesz coś o charakterach chartów? Taka relacja kogoś, kto zna rasę (czy parę ras) na żywo jest jak dla mnie wartościowsza niż książkowe "suche" informacje ;) Mnie strasznie się podobają borzoje i afgany, w ruchu są fantastyczne. Ale TŻ by się w życiu nie zgodził, już chyba szybciej na czarnego królewskiego pudla ścinanego na łysą pałę :D

Posted

Mnie dzisiaj swoim ruchem oczarowały afgany. Najwięcej przebywałam z whippetami i do tego przecież Elvis jest naszym najlepszym kumplem. Whippety wydają mi się bardzo kontaktowe wobec obcych osób, a jeżeli poznają już kogoś lepiej to są przytulaskami ;) Najwięcej dzisiaj zaczepiały mnie whippety. Reszta była obojętna wobec obcych. Borzoje wydały mi się bardzo spokojne. Jest jeszcze odmiana charta bardzo strachliwa, ale zapomniałam jak się nazywały :D zapytam właścicieli Elvisa i jutro postaram się napisać.

Posted

Może azawakh? Słyszałam o jednym, który pogryzł swojego właściciela, bo... przestraszył się czegoś w trakcie jazdy windą :roll: Ich lękliwość chyba wynika z ich bardzo, bardzo pierwotnego charakteru. Ja lubię charty, że tak powiem, wizualnie, chart w ruchu wygląda, jakby płynął :loveu:, ale azawakh wygląda na mój gust już trochę dziwacznie :P

Posted

evel napisał(a):
Może azawakh?

Tak, tak! Dokładnie te ;) Powiem szczerze, że najmilsze wydały mi się whippety, włoskie i polskie. Chodzi mi tu głównie o kontakt z innymi.

Posted

Doberman ma w końcu w sobie krew chartów :). Jak Jari był taki chudy to potrafił biec ponad 50 km/h, śmialiśmy się, że dostanie mandat za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym ;)

A jak ci się obiektyw podoba? :)