Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam Was wszystkich :) Postanowiłam założyć tu konto i w galerii poświęconej dobermanom przedstawić Wam naszego psa. To doberman z hodowli Dura Lex Polonia, obecnie ma skończone 21 miesięcy.
Pomysł na Jego prywatną galerię podsunęła mi Amber, ponieważ bardzo lubię fotografować Vato. W sumie dopiero zaczynam przygodę z fotografią, ale mam nadzieję, że z czasem moje zdjęcia będą coraz lepsze ;)
Kilka słów o Vato...Jest cudownym psem i jednocześnie naszym dzieckiem :loveu: Jest bardzo tolerancyjny dla innych psów (płeć obojętna), od dziecka socjalizowany był z innymi psami, co nie znaczy, że nigdy nie miał z nimi spięć (kiedy inny pies zaczyna to i on potrafi się bronić). Z charakteru to jeszcze dziecko, chociaż już wyrośnięte. W domu nie sprawia większych problemów.
Śpi z nami w łóżku :oops: ma też swoją klatkę, w której lubi spać, ale kiedy ma wybór woli wspólne łóżko...
To chyba tyle...Teraz zapraszam do obejrzenia zdjęć, mam nadzieję, że się spodobają. Na początek jest to mix zdjęć (2010-2011) od malucha do młodzieńca, później będę dodawała fotki na bieżąco.

nasz 2 miesięczny chłopczyk

4 miesiące

trochę posłuszeństwa

Edited by Tyna21
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zaba14']Hej !
Wpadłam do galerii bo znalazłam Linka u Amber !! :) Nikona d80 mam, dobermana nie ;) pies piękny, moje dziecięce marzenia ;)[/QUOTE]

Dzięki! :) to też dziecięce marzenie mojego Piotrka.
A jeżeli chodzi o aparat to jestem zadowolona, ale nie dałam rady jeszcze przez wszystko przebrnąć...to moja pierwsza osobista lustrzanka, wcześniej pożyczałam, albo robiłam zdjęcia zwykłym kompaktem i to wiekowym już ;)

Posted

To u nas odwrotnie niż u was, bo Jari to moje dziecięce marzenie, a mój TŻ się dołączył później, tak jak i ty ;)

Kit do D80 to jest AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G VR? Fajny do krajobrazów i na spotkania rodzinne, ale do psów pewnie płaczesz za czymś dłuższym ;). Masz już coś upatrzone?

Posted

Amber napisał(a):

Kit do D80 to jest AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G VR?

Ja mam 18-70 mm f/3.5-4.5G IF ED
a o innych obiektywach na razie staram się nie myśleć...:P chociaż bardzo chciałabym do zdjęć w ruchu, bo na treningi by się przydał...

Posted

Ooo jak milo widzieć Vatowskiego na dogo :loveu::loveu::loveu:
Moze i w koncu my przyłączymy sie do promocji rasy :diabloti:

ale poki co czekamy na fotki :razz:

Posted

Mutare napisał(a):
Ooo jak milo widzieć Vatowskiego na dogo :loveu::loveu::loveu:
Moze i w koncu my przyłączymy sie do promocji rasy :diabloti:

ale poki co czekamy na fotki :razz:

Ja będę starała się wstawiać tutaj fotki na bieżąco ;) A zdjęcia Twojej pięknej dziewczynki przydałyby się do promowania rasy! bo na razie tylko dwóch chłopców mamy :lol:

Posted

Cześć, też się przywlokłam od Jariego :lol:

Super chłopaczysko z Waszego Vato, czarne dobermany są mi szczególnie bliskie, wychowywałam się z właśnie taką sunią :)

Czekam na więcej zdjęć ;)

Posted

evel napisał(a):
Cześć, też się przywlokłam od Jariego :lol:

Super chłopaczysko z Waszego Vato, czarne dobermany są mi szczególnie bliskie, wychowywałam się z właśnie taką sunią :)

Czekam na więcej zdjęć ;)

Bardzo nam miło, że do nas zaglądacie :) Obiecuję, że niedługo będą najnowsze fotki z 2012 roku