Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiemy...........Ja jeszcze mam nadzieje, że 11-ty uciekł i gdzieś się chowa...emocje, łzy....nie wiem...Ania słyszała kwilenie Szczeniaka gdzieś w lesie...ale wiecie jak to jest...jak ktoś bardzo chce cos usłyszeć to usłyszy....Mamy nie widac nigdzie

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

escalade74 napisał(a):

We czwartek w nocy jak tam byłem dorwała mnie straż gminna...Oni sa prowodyrami tego zajscia...Nie twierdze, że oni to zrobili, ale nakryli mnie z puszką karmy, którą zostawiałem Malcom...
Co znaczy nakryli!!! Czy to przestępstwo karmić zwierzęta w potrzebie???
Czy oprócz zawiadomienia policji i zlecenia sekcji podjęliście jeszcze jakieś inne kroki?

Posted

GoniaP napisał(a):
Co znaczy nakryli!!! Czy to przestępstwo karmić zwierzęta w potrzebie???
Czy oprócz zawiadomienia policji i zlecenia sekcji podjęliście jeszcze jakieś inne kroki?

Nie chce robić nic pochopnie...powiedzcie i doradźcie co robić, na pewno zostanie powiadomiona Tvn i Arka...

Posted

Co za dranstwo,dobrze ze uratowaliscie pozostałe,pewnie tez by tak skonczyły...:placz: :placz: Brak słów po prostu ,to jakis psychol musiał byc,jak mozna ,moze to był mysliwy ,kiedys straciłam tak 2 kochane psy:placz:

Posted

Straz gminna nie ma ostrej broni...Może być, że mysliwy...ale na pewno wszystko to zainicjowało ze straza gminna...to frajerzy skończeni, a mówiłem im żeby mi sie tu nie wtrącali, że zła[pałem 10 i złapie te dwa ostatnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spróbuje z gazetami, z telewizją...a co to znaczy że TVN sie nie miesza w sprawy zwierzat??

Posted

escalade74 napisał(a):
Spróbuje z gazetami, z telewizją...a co to znaczy że TVN sie nie miesza w sprawy zwierzat??
Nie wiem, czy znasz akcję Ozzy? Każda stacja coś powiedziała o okrucieństwie wobec zwierząt, oprócz TVN.

Posted

Znam jasssne, Tragedia Ozziego jest mi znana.....Ok Gonia......to porusze ten cholerny rząd, żeby cos zrobili z karami za znęcanie sie nad zwierzakami...Coś zrobic musze...Te Psiaki to jest dla nas jak Znak od Boga....

Posted

escalade74 napisał(a):
Znam jasssne, Tragedia Ozziego jest mi znana.....Ok Gonia......to porusze ten cholerny rząd, żeby cos zrobili z karami za znęcanie sie nad zwierzakami...Coś zrobic musze...Te Psiaki to jest dla nas jak Znak od Boga....

Jak znajdziesz sposób... Jestem z Tobą. Z Wami.

Posted

makulka napisał(a):
Mikołaj zdjecia doszły:placz: Jednak niech wypowiedzą sie dziewczyny czy mam je zamiescic...samej jakoś trudno mi zdecydowac...

W takim razie pytam...czy zamieszczamy zdjęcia 11stego...który padł ofiarą ludzkiej nie wiem głupoty - to chyba złe słowo. Nie wiem nawet jak to nazwać., bo cisna mi się na usta...same złe słowa pod adresem tego smiecia, który to zrobił:angryy:

Posted

Dzieki za pomoc, ale jak na razie ludzi nie brakuje...Dzisiaj bylismy w lesie i przeczesywalismy las. Jedzonko zostało, także psiak nie zjadł, jeśli jest...
Jeden szczegół tylko: znalazłem niedaleko miejsca zbrodni (bo tak trzeba to nazwać) świeżutką łuskę broni mysliwskiej... zawiozłem na policje, złozyłem dodatkowe zeznania.
Na miejscu dziwnym trafem znaleźli sie panowie ze strazy gminnej i twierdzą że oskarzam ich o zamordowanie szczeniaka...niech sobie tam gadają co chcą...My chcemy dojść prawdy...to tyle...

pozdrawiamy i dziekujemy

Posted

czytam i serce rosnie...co za wspaniali ludzie sa w tym Poznaniu, ktory znamy jedynie z miejsca lapania Bordie i mieszkanka Supergogi.....Głownej Łapaczki Wielkopolskiej:)....nie ma slow, ktorymi mozna wyrazic jak jestescie WSPANIALI!!!! Czapki z glow przed Poznaniakami!!!! warszawskie yboty

Posted

No i znowu łzy i żal wielki, ale pełni nadziei... Nasza Dyszka Suńcia pojechała na duże rancho do koników, jednego pieska, krówek, kurek...przede wszystkim do dobrych ludzi...Ja jednak mam zbyt miękkie serce...ale nic to, pocieszam się tym, że mimo, iz nie udało nam sie uratować wszystkich Malców, to jednak daliśmy dom tym 10ciu Szczęściarzom...Eeeeeechchchc...No cóż został jeszcze wyjątkowy, maleńki, puchaty Klusek...On oczywiście ma teraz wspaniale, ponieważ ma go Asia, która wzięła pod opiekę też jedną z pierwszych złapanych Suniek, lecz ta zostanie z nią już na zawsze...
Oczywiście nie przestajemy myśleć o Malcach, których nie ma tu z nami i nie przestajemy dochodzić sprawiedliwości.
Mały, który został bestialsko zabity przez mysliwego (strzał padł ze sztucera, to już ustaliłem) jest teraz w schronisku w Jędrzejewie i jutro o 14 maja być wyniki sekcji.
Moi drodzy pozostańmy w kontakcie i jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiamy wszystkich, którzy czynią dobro dla Zwierzaków...

3majta sie...

No i co...Poznaniacy serdecznie pozdrawiaja Warszawiaków

Posted

supergoga napisał(a):
Ja też już kilka razy proponowałam pomoc, nadal proponuję pomoc i wsparcie. Pamiętajcie o tym.

Supergoga...wielkie dzieki za pomoc, cóż teraz możemy zrobić...staram się dopilnować, żeby śledztwo i sekcja przebiegły z należytą starannością. Bylismy dzisiaj w 6 osób w lesie, zależy mi tylko na znalezieniu ostatniego Malca, który albo przestraszony uciekł albo został ranny i Biedulek uciekła gdzies w las i tam skonał. Jedyne co możemy teraz zrobić to go odnaleźć, czyli przeczesać cały ten lasek wokół norki...
Ania widziała jako ostatnia dwa Malce, których nie udało się schwytać i twierdzi z przekonaniem, że ten zastrzelony to żaden z nich. Więc jeśli się nie myli to Malców było przynajmniej 13...

pozdrawiamy

Posted

Co za bydlę - inaczej nie nazwę. Jesli mu psiak przeszkadzł w lesie mógł go do schroniska zawieźć, to przecież psie dziecko a nie pies kłusownik. Może to słuzba leśna - warto popytac leśniczego.

Posted

Potrzebuje dane teleadresowe:
-fundacji działających na rzecz zwierząt
-stowarzyszeń ochrony zwierząt
Wszystkich mozliwych organizacji działających w ochronie zwierzat, nagłosnie ta sprawe mozliwe jak najbardziej...

pozdrawiam i z góry dziekuje...

Posted

supergoga napisał(a):
Co za bydlę - inaczej nie nazwę. Jesli mu psiak przeszkadzł w lesie mógł go do schroniska zawieźć, to przecież psie dziecko a nie pies kłusownik. Może to słuzba leśna - warto popytac leśniczego.

Strzał padł ze sztucera myśliwskiego kombinowanego...z amunicji norma 7,62 russ...także to był na 99% mysliwy...1% pozostawiam na to, że to niezarejestrowana broń jakiegos kłusownika...