Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale historia! Oby właściciel się szybko znalazł! No i - rzecz jasna - trzeba będzie mu rozpuścić trochę "smrodku dydaktycznego" względem chipa i zostawiania psa bez opieki... ;)
Mała jest prześliczna - gdyby potrzebny był nowy domek - będzie w czym wybierać! Ale dopiero po... sterylce...

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

O rany biedne maleństwo :( Ja bym z rozpaczy umarła jakby mi ktoś moją jamnisie podprowadził :( Chętnie bym ci pomogła z ogłoszeniami...ale raczej Rumunów nie stać na przemieszczanie się miedzy Śląskiem, a Warszawą więc chyba tutaj nie ukradli ;) Ale gdybyś potrzebowała pomocy z tych okolic to daj znać :)

Posted

dałam ogłoszenie do Wyborczej, takie przez sms,bez zdjęcia. ukaże się dopiero w piątek. to kupa czasu...

idę do weta po ponowny odczyt chipa. może poprzedni coś pomylił? zabieram ze sobą ogłoszenia to jeszcze coś rozwieszę w lecznicach koło mnie.

Posted

Nutusia napisał(a):
I jeszcze jest taki program w TVP3 (zapomniałam tytułu) - tam na końcu pokazują znalezione zwierzaki, ale nie wiem czy takie "prywatne" też, czy tylko te z Palucha...

Niestety tylko z Palucha

Posted

Witaj gosiu,sunieczka śliczna,mam nadzieję,ze właściciel się odnajdzie. A jesli chodzi o zostawianie/przywiazywanie/pod sklepem,to nigdy tego nie robię i powiem szczerze,że szlag mnie trafia jak widzę te przywiazane psy pod marketem,albo innym sklepem,szczegolnie teraz w te mrozy.

Posted

gosiu, a Ty znowu uratowałaś jakieś stworzonko.......;)
straszne, do czego ludzie są zdolni! 25 złotych.................:mad::shake:
przykra w tym wszystkim jest też reakcja służb, które prosiłaś o interwencję...przecież mieli ich na widelcu - zabraliby ich na komendę, przesłuchali i niewykluczone (biorąc pod uwagę stan patoli), że wyciągnęliby od nich, skąd sunia została ukradziona...no, ale straż ma pewnie ważniejsze rzeczy do roboty....:shake:
mam nadzieję i wierzę, że sunia odnajdzie swojego właściciela! Może to starszy człowiek, bez dostępu do internetu? Trzeba rozwiesić jak najwięcej plakatów, także w innych dzielnicach!
trzymam kciuki i będę zaglądać!

Posted

Jestem tu cały czas, zaglądam co chwilę z nadzieją, że właściciele się odnaleźli... i nic.... niestety....
Bardzo żal mi Jamnisi. Jak dobrze, że trafiła na Gosię, aż strach pomyśleć, kto mógł Ją kupić za te 25zł.... i jak mogło się to dla Niuni skończyć....

Posted

[quote name='Nutusia']I jeszcze jest taki program w TVP3 (zapomniałam tytułu) - tam na końcu pokazują znalezione zwierzaki, ale nie wiem czy takie "prywatne" też, czy tylko te z Palucha...
Pokazuje wszystkie znalezione to Tvp
REDAKCJA TELEWIZYJNEGO KURIERA WARSZAWSKIEGO
Tel.: (22) 547 62 79
Mail: kurier.warszawski@tvp.pl
KONTAKT Z WIDZAMI
Uwaga: Tylko dla widzów anteny TVP WARSZAWA!
Tel.: (22) 547 43 36; (22) 547 42 96
Mail: kontakt.waw@tvp.pl

http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj-pies-i-inne-zwierzaki
Znalezione zwierzaki

http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj-pies-i-inne-zwierzaki/znalezione-zwierzeta

Posted

sprawdziłam ponownie chip- wczoraj nie pomylili się w odczycie, niestety:(

wczoraj napisałam do pomoc@safe-animal.eu i dziś odpisali,że pies jest nigdzie nie zarejestrowany i przykro im.

zadzwoniłam do Warszawskiej Izby Weterynaryjnej - jeśli sunia ma wyrobiony paszport (choć szczerze wątpię:(), to mają namiary na właściciela. Bardzo miły Pan zapisał nr chipa i mój tel., ma oddzwonić jutro.

zadzwoniłam do Urzędu Miasta do Biura Ochrony Środowiska, który finansuje chipy i prowadzi akcję chipowania - oni sprawdzają tylko w ogólnie dostępnych bazach. Wprawdzie Pani przejęła się moim biadoleniem dotyczącym losu suni,handlu, zaszczanego Rumuna i zanotowała nr chipa oraz mój kontakt, ale pewnie tylko dla uspokojenia mnie i swoich wyrzutów sumienia. Jak coś jeszcze ,oprócz tego co ja już wiem, ustali to oddzwoni. Nie liczyłabym na to zbytnio:( Jestem wściekła,że tak działają urzędy do tego powołane,że laik więcej sam zrobi niż one!
wywiesiłam ogłoszenia w 3 lecznicach koło siebie i w 2 sklepach zoologicznych. Chyba tylko to pozostaje. Może ktoś kupując karmę dla swojego psa pozna zaginioną sunię np.sąsiada?

Gdyby ktoś z Was z okolic Ochoty,Włoch,Ursusa,Śródmieścia chciał pomóc, mógł wydrukować ogłoszenie i rozwiesić tylko u swego weta i w swoich kilku zoologicznych byłabym wdzięczna. Plik mogę przesłać na maila po podaniu kontaktu na PW.

Posted

Tylko pytanie, czy sunia jest z terenu Warszawy??? Może trzeba by rozszerzyć jakoś poszukiwania???
Z drugiej strony jednak, chyba "sprzedający" nie zadawaliby sobie trudu, żeby z Malunią się przemieszczać???

Posted

A tak wyglądał nasz spacer dziś w ubranku mojego psa:):

Moja wetka uznała,że przesadziłam z tym ubrankiem i wcale nie powinnam jej aż tak przegrzewać. Czy Wy, Cioteczki Jamniczkowe, ubieracie swoje psiaki w taki mróz , czy mam się nie wygłupiać? Niestety nie mam modelu typowo na jamnika:)ale ona jest gładkowłosa i uznałam,że jej zimno i tak też może być, byle ciepło było.

A tu stosunek do kotów:) Mam nadzieję,że jak wyjdę się nie zmieni...

W końcu uznała,że kocia mysz teraz już kocia nie jest -tylko jamnicza:) i należy jej pilnować nawet przez sen

a potem można się pobawić

Wydaje mi się,że dziewczynka niezbyt tęskni. Ma dobry humor,apetyt, nie stoi pod drzwiami,nie piszczy. Dziś ,kiedy wróciłam po 2h nieobecności witała mnie tak, jak jeszcze żaden pies tego nie robił. Radości,podskokom i lizaniu twarzy do suchej nitki nie było końca!
Mała świetnie też zna łóżko, wślizguje się sama pod kołdrę, nie czeka na jej odchylenie:)

Guest Elżbieta481
Posted

Biedna jamnisia-choć miała szczęście,że trafiła na porządnego człowieka...Co do zostawiania pod sklepem-myśmy tez kiedyś zostawili,nie doszło do kradzieży,ale facet zaczął psa bić torbą,a potem przepychali się obaj z moim małżonkiem...A jamnisia jest śliczna.
E/W

Posted

Tak, jamnisia jest cudna...
Jeżeli chodzi o ubranka, ja sama mam dwójkę gładkowłosych i ani Korunia, ani Nercio nie lubią kubraczków...
Szaleją w śniegu w mrozie i im to kompletnie nie przeszkadza; Nero denerwuje się przy próbie zakładania czegokolwiek, Korunia sprawia nawet wrażenie jakby się bała...
Dobrze, że Niunia ma pozytywny, a nawet olewający stosunek do kota, to zwiększa szanse przy ewentualnym szukaniu domu na stałę, czy nawet tymczasowego...

Posted

A teraz troszkę poważniej. Przede wszystkim bardzo dziękuję tym, z którymi znamy się już z wcześniejszych wątków: rita 60,Sarunia-Niunia, martasekret za odwiedziny i za to,że jesteście:) i zostańcie proszę, razem łatwiej!!!

Także Jo37 za konkretne działania (jak przeszukasz ogłoszenia daj znać proszę, ja wszystkiego nie ogarniam).Ellig za info.I wszystkim Cioteczkom za pochwały i uznanie mnie za dzielną ciotkę:) Pewnie bardziej niż dzielna, głupia i zaślepiona miłością do zwierząt po prostu jestem, ale inna już nie będę. Do śmierci. Najpierw myślę o nich, potem o sobie. Dobrze tylko,że nie dostałam w efekcie w dziub, a przynajmniej,że zdołałam się oddalić pędem- co nie było łatwe-z dwoma plączącymi się pod nogami psami ,moim i suńką. Dobrze,że szybko złapałam ją na ręce (choć nie wiedziałam, czy mnie nie dziabnie-nie znałam jej kompletnie,ale zdesperowana byłam mocno),wiedziałam,że z rąk trudniej by im było mi ją wyrwać,gdyby zechcieli,niż wyrwać mi jej smycz z ręki. Wiem tylko ,że pierwsza moja myśl kiedy zobaczyłam jak Rumunka próbuje wcisnąć psa kupującym i że chce go shandlować była "Oby to nie był pies, tylko sunia" i rozpaczliwe szukanie wzrokiem siusiaka, a raczej jego braku:) Mój pies niestety nie jest przyjazny innym psiakom i nie dałabym rady prowadzić dwóch atakujących się wzajemnie psów...No i grożenie policją też pomogło - baba wyraźnie się przestraszyła.

Czy ktoś wie jak się zamawia ogłoszenie ze zdjęciem w Metrze? i w Wyborczej-ile kosztuje?Dzwonię na podane w necie nr i nic. Dałam za to ogłoszenie do Oferty-gazety bezpłatnych ogłoszeń-wyjdzie w środę.

Pomóżcie z ogłoszeniami w Waszych warszawskich lecznicach i zoologicznych- sama nie dam rady objeździć wszystkiego...