fiorsteinbock Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Dziękuję za zaproszenie! Leoś jest cudowny i powinnien szybko znaleźć domek. Niestety nie mam jak finansowo wesprzec biedaka :( Quote
maria12960 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 ja moge porozglaszac na stronkach typu np. tablica.pl ;) pomoc cos w necie .. :) Quote
Malawia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Super, że jesteście :-) będzie dziś fajowy bazarek dla Naszego Niedźwiadka z lasu, tak go nazywałam, jak jeszcze nic ne jego temat nie wiedziałam :-) Pies już bezpieczny, ale to co dzieje się w Spale i w Konewce, przechodzi ludzkie pojęcie!!! Mamy w Spale cudowną Zwierzolubną Panią Stasię, kobitka w starszym wieku, i właśnie Ona daje nam znak jak jakiś pies z lasu wyjdzie, tak w czwartek dowiedzieliśmy się o Leonie!! Pani Stasia już cześniej oddała 4 psy jakimś fundacjom, teraz na adopcje czeka Smoczuś ze Spały,ma zaklepany domek w Łodzi, ale na razie na jego miejsce pojechała 8 miesięczna cudowna sunia, na tymczas!!! I jest Mościcki, pies dziki z lasu, który zaczyna oswajać się z Panią Stasią, punktem zwrotnym tej znajomości był moment, kiedy Mościcki wpadł do basenu i Pani Stasia uratowała go! Wtedy Mościcki przełamał barierę lęku przed tą kobietą, od tamtej pory tam gdzie idzie Pani Stasia, Mościcki jej towarzyszy, choć głaskać się nie daje!!!! Ale przed nim jeszcze długa droga, mieszka teraz w wyścielonej siankiem budzie ;-) ! Pani Stasia gotuje swoim psom codziennie gorące jedzonko, ma jescze dwa psy pod swoją opieką w leśniczówce.. Mogłabym długo o Niej pisać, ta kobieta ma złote serce dla zwierząt ze Spały i okolicy!!! A poznałam Ją, jak chciałam pakiet ogłoszeń wykupić Smoczusiowi na bazarku, zadzwoniłam tylko dowiedzieć się o kilka szczegółów do ogłoszeń i tak teraz dzwonimy do siebie, gdy są wzloty i upadki ;-) Bardzo Wam dziękuję za wsparcie :-) Ogłoszenia się bardzo przydadzą, maria12960 bardzo Ci dziękuję :-). Musimy tylko poczekać parę dni, aż psa przebadamy, zaszczepimy no i zobaczymy jak jego zachowanie, bo nic kompletnie o psie nie wiemy :-(( Wszystkim bardzo dziękuję za przybycie, wsparcie finansowe mile widziane, ale nie to jest najważniejsze, szukamy domku tymczasowego bezpłatnego, bo wiemy jak ciężko jest opłacić hotel, nie porywamy się z motyką na słońce, tylko musiałyśmy ratować Leosia !!! Najważniejsze jest to, że nie jesteśmy sami !!!! Ktoś nas wesprze dobrym słowem, podpowie co i jak, najważniejsze jest że do Nas zaglądacie :-) Dziękuję Quote
Malawia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Ellig']Bedzie, dobrze, musi byc.Pies jest piekny ma duze szanse na udana adopcje i tyle tu juz jest Cioteczek , dobrych duszkow do pomocy .Trzymaj sie chlopaku juz ci nic nie grozi, nie denerwuj sie , to brzuszek tez bedzie zdrowy:)[/QUOTE] Ellig, święte słowa !!!! Dzięki za pomoc :-) Już niedługo będzie bazarek dla Leosia, zdradzę tylko, że coś na Walentynki z psim motywem będzie ;-), i superowy kubek z piesiem i aniołki :-) Damy Wam znać ;-) Quote
Wiedźma Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [FONT=Comic Sans MS]Zapraszamy na bazarek dla Leosia:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/222064-Miseczki-kubek-pacynki-i-in.-dla-przeganianego-szczeniaka-Leo.-Do-10-II.?p=18514149#post18514149 Quote
yucca Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Śliczny piesek :loveu: kibicuję, żeby znalazł swój domek :kiss_2: Quote
rencia42 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Cudo nie pies i taki podobny do mojego rudzielca. Quote
Wiedźma Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Weźmiemy go na pierwszą, niech się pokaże. Quote
Cleo2008 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Witam u malucha, co u niego slychac? W sumie mial chlopak duze szczescie, bo teraz takie mrozy :( Quote
Malawia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wiedźma napisał(a):Weźmiemy go na pierwszą, niech się pokaże. A co tam, niech się chopak polansuje ;-) Mam te fotki, ale skopiować z FB nie umiem, z priva na pulpit :-(, ale się nie poddaję, kombinuję nadal, bo brylok cudny, sama bym taki chciała mieć :D Cleo2008 napisał(a):Witam u malucha, co u niego slychac? W sumie mial chlopak duze szczescie, bo teraz takie mrozy :( Cleo2008 już Leo bezpieczny ! Zauważyłyście Leo-Cleo ;-) a teraz info z hoteliku , niestety nadal ma problem z brzuchem :-( 30 stycznia 2012 wiadomości z hotelu: Leo ma się całkiem dobrze, ale nadal mocno przeżywa - nadal problemy z brzuszkiem (biegunka). Nadal tęskni za swoim ludziem - wyglądając z utęsknieniem przez okno boksu ;/ ... Dzięki cioteczki, że zaglądecie :-) Quote
ocelot Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ja już kiedyś na starym wątku psiaków pisałam, ze trzeba by chyba gminę Inowłódz zawstydzić. COS - sportowcy z kraju i ze świata. Dożynki Prezydenckie ech... Wiem ze gmina Inowłódz ma umowę z Wojtyszkami, ale chyba stać by ją było na malutkie, przyjazne przytulisko. ja mieszkam 9 km od Spały, swego czasu jeździliśmy tam na wycieczki. Teraz już nie, bo co krok to psiak:( Quote
piescofajnyjest Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mam nadzieje, ze szybko brzusio bedzie zdrowy.... Quote
zuzlikowa Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 piescofajnyjest napisał(a):mam nadzieje, ze szybko brzusio bedzie zdrowy.... a może malucha wspomóc i do jedzenia mielone siemię domieszać... dobrze działa też kleik ryżowy, warto pomyśleć i o probiotyku(wspomoże pracę jelit, które mogą być bardzo rozregulowane). Quote
romenka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Piękny jest!!!!!!!!!!!!!!!!!Powinien szybciutko znaleść domek!!!! Quote
Wiedźma Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [FONT=Comic Sans MS]Malawia podrzuciła przepiękny breloczek, dodałam do bazarku (nr 1 A), zapraszam:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/222064-Dodane-cudo.Miseczki-kubek-pacynki-i-in.-dla-przeganianego-szczeniaka-Leo.-Do-10-II.?p=18514149#post18514149 Quote
Malawia Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dzięki , Wiedźma a widziałaś ile już dają za to cacko?! ;-) Ludzie wiedzą co jest ładne :D Z brzuszkiem już jest lepiej , dostał nifroktazyt i troszkę się brzuchol uspokoił. Boimy się zmieniać mu hotelik :-( żeby znów nie było rewolucji :-( A i na psiaki już tak nie szczeka !!!!! Dziękuję wszystkim, którzy do nas zaglądają i kciukole za Leosia trzymają :-) Quote
Recommended Posts