Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

NEGRA w DS!!!! :) :)

W związku z podjęciem decyzji o daniu Negrze DS przez Bogusię i deklaracji,że sama poradzi sobie z kosztami behawiorysty,prosimy już nie wpłacać pieniędzy a Fundację Animalia prosimy o zwrot wpłat Darczyńców,którzy przesłali pieniądze.Chyba,że Darczyńca sam zdecyduje,że chce przenieść swoje środki na inne potrzebujące zwierzęta.Wszelkie rozliczenia są dostępne w Fundacji Animalia Poznań.

http://www.facebook.com/events/353333508011132/

http://www.youtube.com/watch?v=_bKvovzEvjo&feature=youtube_gdata_player

http://www.youtube.com/watch?v=boSHudH65F4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=wz9Osh8Tqgs&feature=related
.......................................................................................................................................................................................................................................................................

09.02.2012r.: - Negra złapana!!!!!!! :) :) :) :) :)
31.01.2012: - Psa nie udało się jeszcze złapać.
"Trzeba ją przyzwyczaić do jedzenia w jednym miejscu, wczoraj w nocy zawieźliśmy jej suchą karmę.Jutro będę miała sianko, żeby jej gdzieś w pobliżu położyć, bo nie mam pojecia gdzie nocuje. Dzisiaj pojedziemy znów zawieźć karmę . Ludzie z osiedla pomagają. W sobotę można będzie zebrać więcej ludzi i spróbować ja złapać."

Przekopiowuję z fb:
POMOCY!!!!!!!!!!
Dzisiaj tj . 25.01.2012 ok godz 16.00 na osiedlu Tysiąclecia przy klinice weterynaryjnej My Pet w Poznaniu wyrwała się suczka -czarna z białym krawacikiem krótkowłosa nieduża , do kolana. Sunia była w domu tymczasowym , przyjechała z Kielc, bardzo się boi obcych ludzi i ulicy....ucieka . Wabi się Negra , ma na sobie czerwoną obróżkę i czerwoną smycz. Prosimy o pomoc w odszukaniu małej uciekinierki.

Edited by juli88
Posted (edited)

Rozliczenie

Wpłaty na Negrę:
Ola Ł - 50 zł
Karolina - M 50 zł
W związku z decyzją DS Negry o nieprzyjmowaniu wpłat, obie osoby zadeklarowały, by Animalia nie zwracała im wpłat tylko przeznaczyła na inne psy.
Wpłaty pójdą na:
- pokrycie kosztów hotelowania Brutusa

- pokrycie kosztów leczenia i pobytu w klinice Aniki
http://www.dogomania.pl/threads/2232...4#post18649724

Edited by juli88
Posted

juli88 napisał(a):
tu więcej osób zagląda (tak mi się wydaję)

Juli a na jakim jest forum ten watek. Bo ja tu trafilam przez link z bazarku Sharki ?

Posted

juli88 napisał(a):
ja to znalazłam na facebooku.
Sunia jest z Kielc. Nie wiem czy ma swój wątek. Ale zapytam.

Pojawil sie przed chwilą watek na zaginionych. Zajrzyj. Sunia z Kielc zginęla w Poznaniu - to chyba ona.

Posted

Chciałam sprostować , sunia już jest z Poznania, Kielce to juz przeszłość. Córka pojechała do weta, uchyliła drzwi od auta i ... Negry nie było, ktoś próbował ja złapać, ale nie zdązył:( Acha, i zbiórka jest troszkę dalej za kliniką przy wiezowcu 72. Mam nadzieję ,że tym razem się uda:) Dziękuję wszystkim którzy przyjdą mi pomóc. Bardzo , bardzo....

Posted

avako napisał(a):
Chciałam sprostować , sunia już jest z Poznania, Kielce to juz przeszłość.

Avako ale w obu wątkach chodzi o tę sama sunię ?

Posted (edited)

Tak, barb, chodzi o tą samą sunię.

Avako, o ile wiem, Negra nie jest Twoim psem, tylko jest u Ciebie na tymczasie. Dlatego dogomaniacy określają ją jako "suczkę z Kielc". Byłaby Twoja, zaczipowana, byłaby "z Poznania".

I jeśli chodzi o auto - warto zaopatrzyć się w pas bezpieczeństwa dla psa. Przypinasz psa, jest bezpieczny w czasie jazdy, nie łazi po wnętrzu auta, po otwarciu drzwi nie wyskoczy.

Byłam na Tysiąclecia ponownie wczoraj o 22.00, nie widziałam Negry.
Dzisiaj nie dam rady. Mam nadzieję,że ją złapiecie.

Edited by BeaBono
Posted

barb napisał(a):
Juli moze załozysz wątek na zaginionych ?

no to ja zalożylam na zaginionych - dzięki Barb za sprowadzenie mnie tu;):) trzymam kciuki za jej zlapanie...choc powiem szczerze, ze nam to zajęlo trochę czasu:( do klatki łapki wejść nie chciała - wchodziła tylko do pewnego miejsca i się wycofywała...dopiero po podaniu sedalinu się chłopakom udało i to skokiem w sumie na nią i złapaniem jej w ostatniej chwili, bo pomimo plątania lapek na ich widok chciała uciekać...

Posted

andzia69 napisał(a):
no to ja zalożylam na zaginionych - dzięki Barb za sprowadzenie mnie tu;):.

Przypadkiem udalo mi sie skojarzyć oba watki. Na bazarku Cioteczki Sharki , Juli88 zbierala ochotnikow na poszukiwanie .
Wiem, że obie pojechaly dzis szukać suni.

Posted

[quote name='sharka']Obeszłyśmy dziś Maltę i przeszłyśmy kawałek lasku wokół ale nie znalazłyśmy jej.
Strasznie mi przykro...

Trzymam kciuki za dalsze poszukiwania.

Ciotki ,trzeba jeszcze wrzucić sunie do bazy zwierzat zaginionych.
A sa ogloszenia w necie i jakieś papierowe ? Bo to bardzo ważne.

Posted

Baza zaginionych to odrębny watek na Dogo - wklej tam zdjecie suni. najważniejsze informacje i kontakt.

Andziu a nie wiesz czy są rozklejone jakieś papierowe ogloszenia w poblizu miejsca zaginięcia ?

Posted

barb napisał(a):

Andziu a nie wiesz czy są rozklejone jakieś papierowe ogloszenia w poblizu miejsca zaginięcia ?

Tak, wiszą na os.Tysiąclecia.

barb napisał(a):
Bardzo ładne ogloszenie. Pomyslę, gdzieby jeszcze umieścić.
Oczywiście Pani zawiadomila schronisko dla zwierzat? Moze na stronie schroniska też mozna umieścić ogloszenie?

Strona schroniska przestała działać. Wczoraj, gdy działała, Negra była na ich stronie.
I na stronie "Głosem zwierząt" też jest info.

Posted

Ogłoszenia na osiedlu wiszą , dodrukujemy i jutro porozwieszamy dalej. są ogłoszenia na Tablicy.pl, gumtreei ...dzwoniłam do radia afera ,ale nie wiem czy ogłaszali. Zawiozłam jej teraz suchą karmę na miejsce gdzie była widziana jak śpi tj we wnece przy wieżowcu 72 obok fryzjera na os tysiaclecia. Może tam wróci...choć była wiadomość że jakaś kobieta widziała ja na Starym Żegrzu koło Netto. Nie mam pojęcia gdzie teraz jest....:(

Posted

Dzisiaj jakieś dzieciaki próbowały ja złapać, zdaje się że znów ją spłoszyły. To musi być zorganizowana i przemyślana akcja. Trzeba ją przyzwyczaić do jedzenia w jednym miejscu, wczoraj w nocy zawieźliśmy jej suchą karmę.Jutro będe miała sianko ,żeby jej gdzieś w pobliżu położyć, bo nie mam pojecia gdzie nocuje. Dzisiaj pojedziemy znów zawieźć karmę . Ludzie z osiedla pomagają. W sobotę można będzie zebrać więcej ludzi i spróbować ja złapać.