Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KingaW napisał(a):
Transport potrzebny od Gajowej (Konstancin) do Ursusa.Najlepiej już na jutro popołudniu!

Mój dzielny TZ zgłasza się na ochotnika, ale będzie potrzebował asystentki :razz: bo ja mam ważne spotkanie po południu i nie dam rady :shake:

Posted

beam6 napisał(a):
Mój dzielny TZ zgłasza się na ochotnika, ale będzie potrzebował asystentki :razz: bo ja mam ważne spotkanie po południu i nie dam rady :shake:

Dzięki Beam. Próbuję jeszcze raić Felę, ale to patykiem na wodzie pisane. A o której Twój Ślubny by mógł podskoczyć? Bo może bym mu samą zainteresowaną na asystentkę naraiła?Pogadam jeszcze z Gajową, może by mogła podwieźć Kinga gdzieś do połowy drogi.A Twój TZ to z jakich okolic będzie nadciągał? Tzn gdzie pracuje (w sensie okolicy nie instytyucji)?

Posted

Myślę, że najlepsza byłaby Nowa Właścicielka Kingusia :lol: - pogadałaby sobie z Gajową, przytuliła Kinga w drodze :evil_lol: . Mój Ślubny pracuje w centrum i może nawet mogłoby to być przed 16 :razz:. Asysta jest konieczna bo King sam ! z obcym facetem! w obcym samochodzie! mógłby się zdenerwować!
A pas bezpieczeństwa dla psa jest przewidziany na 10 kg (Lolek waży 6,7) a nie na 15? 20? 25? Ile waży King ?

Posted

beam6 napisał(a):
Myślę, że najlepsza byłaby Nowa Właścicielka Kingusia :lol: - pogadałaby sobie z Gajową, przytuliła Kinga w drodze :evil_lol: . Mój Ślubny pracuje w centrum i może nawet mogłoby to być przed 16 :razz:. Asysta jest konieczna bo King sam ! z obcym facetem! w obcym samochodzie! mógłby się zdenerwować!
A pas bezpieczeństwa dla psa jest przewidziany na 10 kg (Lolek waży 6,7) a nie na 15? 20? 25? Ile waży King ?

Beam, ale Dorota do 17-tej jutro pracuje! Może być ta 17-ta?

Posted

Muszę to skonsultować z woźnicą :evil_lol: a teraz nie mam z Nim kontaktu. A może lepiej (biorąc pod uwagę upały i korki) jechać bliżej wieczora :razz: . Dam znać - jak nie dzisiaj to jutro z samego rana.
Ps. Gajowa - powiedziałaś Kingowi, żeby się pakował :loveu: ?

Posted

Z racji kończenie pracy o 20.20 na Ursusie, oczywiście, będę musiała wcisnąć swoje pare groszy i zapytać czy Beamowy TZ, nowa Pańcia i Kinguś mogą mi pomachać przejeżdżająć na nowe włośći?

Posted

Beam najlepiej chyba jednak tuż po pracy....Jeśli Twój TZ (Szlachetności Osoba) potrzebuje opiekunki do psa, to chyba raczej tylko wczodzi ta opcja, że Go umawiamy z Dorotą (przyszła Pani Kinga) i jej córeczką na mieście (właśnie ok. tej 17-tej), razem jadą po Kinga i potem Twój TZ (Szlachetności Osoba) odwozi je i Kinga do Ursusa. Bo, w proponowanej prze Ciebie opcji B, jest małe pytanko, o by obie kobity miały robić w Warszawie do wieczora? A do Ursusa nie wrócą i do Warszawy do Centrum nie obrócą na wieczór, bo za mało czasu....Ja nie mogę się zgłosić na opiekunkę, bo mam jutro ten kurs zeglarski do 20-tej.

Posted

Kinga podaj mi proszę nr telefonu do p. Doroty (sms-kiem np.) to ta "Szlachetności Osoba" :evil_lol: (dawno się tak nie uśmiałam - jeszcze mam czkawkę :evil_lol: ) zadzwoni i domówi szczegóły.

Posted

No i pojechał Kinguś ze swoimi paniami, wskoczył do samochodu nawet sie nie obejrzał i pojechali...
Kinguś pięknie się z rodzinką /niekompletną/ przywitał, skacząc i rozdając całusy... odrazu przypadli sobie do gustu, zwłaszcza dziewczynka była nim
zachwycona. Ceremonia przywitania nie trwała długo, żeby samochód sie nie nagrzał bo psu będzie gorąco.
Nie mam wątpliwosci, ze Kingus sie szybko zaadoptuje w swoim domku...

Posted

Dzwoniłam do domu. Wszystko jest O.K..Ala ('Pani Kinga') mi podziekowała siąkając nosem w słuchawkę.Domownicy zadowoleni, wsio w porzo. Kotka się trochę obraziła, ale spoko, nikt nie panikuje.....

Posted

Dodam tylko, że King :loveu: bardzo grzecznie jechał w samochodzie i tą, bądź co bądź, długą trasę przebył bardzo dzielnie.
I zmienił imię - został ochrzczony Hals - zgadnijcie jak będzie spędzał wakacje :evil_lol: ?
A i nie wiem czy wiecie, że King/Hals to chłopak pełną gębą - On siusia z podniesioną lewą łąpą stojąc na dwóch prawych :crazyeye: No po prostu artysta :evil_lol:
Ps. TZ się zakochał !

Posted

CZy są jakieś wieści z nowego domku?

Ogromnie się cieszę, że King jest w nowym domu. Mam nadzieję że to będzie ten ostatni, wymarzony.
Gajowa popraw mnie jeżeli się mylę ale King wisi tylko za druga kurację aniprazolem czy tak?
Gdybyś mogła jeszcze przypomnieć jaki jest koszt byłabym wdzięczna i zaraz przesłała pieniądze.

pozdr
asia

Posted

Hej Asia, ale ta kasa to od eks-właścicelki, mam nadzieję, nie z Twojej kieszeni? U Kinga wsio w porzo. Kupy tylko nadal nie piękne i jakoś ich dużo (wczoraj 2 u Gajowej, 2 w nowym domu). Jestem umówiona z Dorotą (nową Panią Kinga, a właściwie Halsa) na kupy przekazanie (u nas w pracy wiele rzeczy już było, ale tego jeszcze nie przerabialiśmy ;-)...). I podwiezienie do analizy. (Dorota jest niedoszłym wetem, więc łowienie kupy jej nieobce jest). Tzn. podwiozę do analizy ja, na Tatarka, bo się zresztą dopraszali (te jego tasiemce to jakieś nietuzinkowe były i b. chcieli je zobaczyć, mam tylko nadzije, że w pobranym jutro materiale ich nie znajdą).W nowym domu wszyscy zadowoleni. Zresztą, King-Hals jest bardzo wdzięcznym obiektem do kochania, sama wiesz....Noc przespał b. ładnie na posłanku własnym, ale w sypialni Państwa. Posikuje w ogrodzie, ale ambicją Doroty jest nauczenie go wychodzenia na spacerki min. 3x dziennie.No i, Hals, będzie psem-żeglarzem. (Nawet nie wiedziałam, ale Dorota mi uświadomiła, że są kamizelki ratunkowe dla psów). Niczego się nie boi, jest śmiały i odważny, więc wróżę mu niezłą przyszłość wilka morskiego (O.K. póki co wilka jeziornego).

Posted

:multi: Fantastycznie, ze King po tylu zawirowaniach trafil na wspanialy dom :multi: !
Moja Kaska ma mniej szczescia, bo jej zdrowotne problemy ... nie tak szybko pozwola na znalezienie wlasnej przystani ... poki co, jak Kingus - jest kochana u mnie.
Kingusiu - Hilsiku ! Szczescia i powodzenia ! Ale czy trzeba tego zyczyc ? Przeciez wlasnie to juz ma :lol: .