Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prosta metoda na "domowe" zdiagnozowanie choroby trzustki jest podanie psu kaszy - jesli wydali ja w calosci (w kupie nie bedzie strawiona) to znaczy ze ma problem. Moze tez byc tak ze kal jest bardzo tlusty, to tez objaw niedoczynnosci.

zarlocznosc nie koniecznie musi byc objawem choroby trzustki (choc moze) - to czesty objaw psow schroniskowych...

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Plan jest taki,żeby zabrać Kinga na badania do lecznicy na Strzeleckiego wtedy gdy dyżór będzie miała dr Cygańska. Porobią mu potrzebne badania i się dowiemy co mu jest. Już pisałam w tej sprawie do jego pani i obiecała pomóc finansowo. teraz ustalę kiedy dr Cygańska ma dyżur

Posted

U Kingusia bez zmian pod wzgledem żarłoczności i kup niestety.
Teraz znacznie wydłużyły mu sie spacerki - część działki została wydzielona na wybieg i Kinguś bardzo zyskał bo pozostaje poza kojcem
przez wiele godzin w ciagu dnia.

Posted

Kinguś czeka na badania... Przez kilka dni Kinguś ma nowego kolegę Rodezjana 15 miesięcznego - pięknie się razem bawią mimo, że tamten
waży 38 kg. Kinguś jest bardzo zwinny, doskonale radzi sobie w zabawie
na swoich 3 łapkach.

Posted

Może być też tak że duże kupy bo dużo je. Jak rozumiem nie chudnie, żwawy jest. Jakby nie przyswajał karmy to by opadał z sił. Może zrób tą próbę z kaszą (rozumiem że OlimpiaK wie co mówi)

Posted

Ciotki drogie, czy któraś z Was może pomóc AsiF1 i Gajowej w zajęciu się Kingiem? TRZEBA mu zrobić badania, skoro chudnie, to znaczy, że dobrze nie jest. Pieniądze na badania zorganizowała AsiaF1, ale trzeba go zawieść do kliniki, połazić pod kliniką, żeby zrobił próbkę (czyli kupę) i wrócić.

Ja tym razem naprawdę nie mogę być ostatnią deską ratunku.

Czy zostawimy Kinga na głowie Asi? Czy kogoś jeszcze on obchodzi?

Posted

Fela napisał(a):
Ciotki drogie, czy któraś z Was może pomóc AsiF1 i Gajowej w zajęciu się Kingiem? TRZEBA mu zrobić badania, skoro chudnie, to znaczy, że dobrze nie jest.

Pewnie nie jest idealnie skoro coś z tymi kupami jest nie tak i badanie trzeba zrobić ale ja raczej zrozumiałem że schudł z powodu pielęgnacji owłosienia.

Posted

Kupy są fatalne i mniej więcej o objętości podawanego pokarmu. Zawsze
rano czeka w kojcu paskudna niespodzianka, a w ciagu dnia są jeszcze
conajmniej 2-3 wielkie kupska już w lesie .
Po zabiegu czesania po prostu bardziej widać jego chudość.

Posted

Nie tylko osoby zmotoryzowane są potrzebne ale też taka, która pochodziłaby z nim jakiś czas przed kliniką,zaprowadziłą na badania więc nie musi mieć samochodu tyklo kilka godzin wolnego czasu.
Ja naprawdę nie mogę się wszystkim zajmować sama więc proszę o pomoc.

Puchatek napisał(a):
No to pewnie badania trzeba zrobić tyle że Puchatek jest niezmotoryzowny więc w tym względzie raczej nieprzydatny.

Posted

Wlasnie - ja tez bym chetnie sie tego dowiedziala? Jesli sggw lub tatarek to (o ile czas bedzie poza moimi zajeciami) bede mogla z nim pochodzic i zebrac to i owo. Na sggw nie ma mnie tylko we wtorek i sob oraz niedz. Pozostale dni jestem. Na tatarka mam 15 minut na nogach z domu.

Posted

Jutro jadę z Afrą na SGGW na 11tą i gdyby dojechała osoba do pomocy
mógłby się zabrać też Kinguś. Ja sama z ta dwójką nie dam rady jechać
- Afra nie jest spokojna w samochodzie, King też nie a w dodatku rzyga.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Czy ktos pomoże Kingusiowi ?

Oczywiście nikt nie pomógł.
wiecie co ja mam po prostu dość.
Dlaczego zawsze jest tak, że na początku wszyscy krzycza pomagać, pomagać a potem jak zwykle zostaje się z psem, bez niczyjej pomocy.
Łatwo jest pisać, jesteś wspaniała, podziwiamy Cię za to co robisz,ale ile z tych osób ruszy się sprzed komputera, żeby cokolwiek pomóc?
Ja mam pod swoją opieką 12 psów i tylko garstkę osób, które fizycznie coś przy nich pomagają.
Ja też pracuję całymi dniami i mam inne obowiązki a do tego jestem w ciąży i po prostu już fizycznie wysiadam.

King jest kolejnym psem, który jest na mojej głowie dlatego, że zdecydowałam się go odebrac od tej kobiety a nie powiedzieć jej, żeby soboie go oddała do schroniska.

Pies jest prawdopodobnie chory a wszyscy mają to gdzieś.
Sorry ale juz mi sie ulało.

Posted

Asiu, nie jestem teraz w stanie Ci pomóc, Ty wiesz dlaczego. Ja też wiem, jak się teraz czujesz, aż nadto dobrze - wiele razy sama tego doświadczyłam na własnej skórze. Fajnie jest, jak się nie bierze odpowiedzialności za psa, jak on jest na czyjejś głowie i kiedy się chce, to się pomaga, a kiedy nie, to można mieć w d...
Sorry, ale mnie też się ulało. Tak przy okazji.

Posted

Przepraszam bardz dziewczyny,ale chetni do pomocy sa! Zglosil sie Puchatek i ja. To ze akurat nie mam czasu jezdzic gdzies po psa nie oznacza ze nie moge pomoc. Mam zajecia codziennie na sggw, napisalam ze jakis czas jak juz King bedzie na SGGW moge pomoc. Dzisiaj mialam przerwe od 12-13 i pewnie wczesniej jakbym troche z zajec sie zwolnila to nic by sie nie stalo. Bylam nawet od 10 w klinice... Tak samo jak Wy z latwoscia mozecie stwierdzic ze nie ma osob do pomocy, tak i ja moge powiedziec ze nie ma zrozumienia z Waszej strony bo latwo na kogos sie najezdza... :shake:

Posted

[quote name='*Gajowa*']Zakończyłam podawanie Essentiale Forte - koopska się poprawiły ale sika ciagle bardzo obficie ...

No i wszystko jasne.... dlaczego sie pani :angryy: rozmyslila .... psiak zalatwia sie kilka razy dziennie i to niezbyt ladnie !

Biedactwo. U mnie jest sunia ON-ka ( Kasia bez lapki - z mojego podpisu ), ktora tez umierala z glodu ( mimo karmienia ogromnymi porcjami jedzenia ). Wyniki ma doskonale ( wpisalam w poscie 252 jej watku ) , a tak jak King wyprozniala sie kilka razy dziennie i w nocy i to qpkami luznymi.
Podaje jej Kreon ( to enzym trawienny ) i dostaje Lakcit ( na odbudowe flory bakteryjnej ). Od dwoch tygodni daje jej tez siemie lniane.
No i podstawa - to odpowiednia karma - Kasia dostaje HILLS ID ( poprawa nastapila juz po dwoch tygodniach podawania ). Wczesniej jej dawalam Eukanube Intestinal i Royal Canin Intestinal..... bylo zle :shake: .
Kasia juz wytrzymuje cala noc, a w dzien sa jakies 3 - 4 qpy ( moze nie calkiem twarde, ale zbite juz ).

Rozmawialam z czarna anda i to ona mi poradzila ta karme - dzieki ! Jest poprawa.:lol:

Zycze powodzenia.
Biedny psiak nie dosc, ze stracil lapke, to jeszcze ta choroba ....