Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zakładam wątek jamniczemu chłopakowi z Ostródy, może jakimś cudem uśmiechnie się do niego szczęście....

Od września 2011 jego domem jest ostródzkie schronisko...
Trafił tam ze zgłoszenia -
chodził wzdłuż jednej z ostródzkich ulic i to tyle wiadomo o jego przeszłości...
Trafił w stanie fatalnym. Stan skóry, psychiczny i w ogóle kondycyjnie bardzo zły (trafił bardzo wychudzony).

Z pierwszych przekazanych informacji wynikało że Pajo ma zaawansowany nowotwór , chociaż nie do końca było jasne jaki i gdzie umiejscowiony.

Na dzień dzisiejszy nie wiadomo jak to z tym nowotworem jest naprawdę , wiadomo natomiast na pewno, że Pajo czuje się świetnie,
uwielbia spać zagrzebany w swój kocyk .
Jeśli chodzi o choroby i leki dostaje jedynie karmę hepatic i heparegen na wątrobę..

Pajo ma około 10latek, zachowuje czystość, psy , koty i dzieci - raczej nie toleruje... bywa złośnikiem...i do dorosłych,
ale doświadczony jamniczy dom da sobie radę ;)

9cb9a972a11ea83b.jpg
4d3a13dd845c8c65.jpg
84b7c43764aaceaa.jpg

ddac79436907cd62med.jpg
2afb6d51ea4ecfe6med.jpg

Jakiś pomysł na jamniczą zadziorę?

Edited by Kasia77
Posted

Isadora7 napisał(a):
Zmieniłam dane kontaktowe i dołożyłam foteczki. Będzie sie tez pokazywał w lewym marginesie przemiennie z innymi promowanymi.

bardzo dziękuje :)

Posted

danka1234 napisał(a):
Dobrze ze wreszcie ma swój watek,bedzie bardziej widoczny i moze uda mu sie znalezć jakies lepsze niż schronisko miejsce.
Wiesz moze czy ma jakies ogłoszenia?

nic nie ma Danusiu....

Posted

danka1234 napisał(a):
zrób jeśli możesz,tam jest większy przekaz informacji,wiecej ludzi sie o nim dowie i może jakas pomoc nadejdzie.

Jasne że mogę. Przygotuję link oczywiście zapodam tutaj

Posted (edited)

Tekst do ogłoszeń:

Pajo - jamnik z wyrokiem:
- za wierność i przywiązanie,
- za to, że zdrowie już nie takie,
- za to, że człowiek go zdradził,
- za całe swoje 10 lat.
Schronisko, kojec, buda i zimno. Zamiera jamnicze serduszko, drży drobne ciałko, gaśnie radość życia w oczkach.
Bardzo potrzebuje sprawdzonej, jamnikowej rodziny, może bez małych dzieci, lepiej bez kotów. Potrzebuje domu i kocyka, własnej miski.
Niech schronisko nie będzie dla niego dożywotnim skazaniem.

Edited by Boni-Bobo
Posted

Temperatury takie w nocy, że az mnie ściska jak pomyślę o starszych jamnisiach w warunkach polowych. Ja dzisiaj na ostatnim spacerku może byłam 4 minuty z moimi :(.
A wyciągnąć go do hoteliku chociaż i domku szukać?

Posted

yunona napisał(a):
Temperatury takie w nocy, że az mnie ściska jak pomyślę o starszych jamnisiach w warunkach polowych. Ja dzisiaj na ostatnim spacerku może byłam 4 minuty z moimi :(.
A wyciągnąć go do hoteliku chociaż i domku szukać?

On chyba warunki ma dobre w tym schronisku, jak na schronisko...więc najlepszy byłby najzwyklejszy tymczas,
zwłaszcza, ze Pajo ma charakterek i w ogóle nie bardzo do psów...no i z tym zdrowiem nie do końca wiadomo...

• 2 weeks later...