Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie.
Na forum bokserywpotrzebie jest wstawiony biały bokser Buli. Buli ma 4 latka jest w schronisku w Orzechowcu : http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=942&Itemid=7
W tym schronisku nie ma boksów wewnętrznych, tylko zewnętrzne, a teraz jest spory mróz więc boksiowi jest pewnie zimno. Jakby ktoś mógł go wziąć chociaż na tymczas byłoby super:) Jakby ktoś mógł też jego zdjęcia przykleić z tej strony to będę wdzięczna za wklejenie, bo nie wiem jak. generalnie Buli ma zrobionych wiele ogłoszeń, na fejsie, nk, doadopcji, tablica, alegratce..
http://www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl/buli-podkarpackie
Kontakt do adopcji na schronisko 16 672 07 07 lub osoby, która wstawiła go na bokserach: 791 567 117.
Ja jestem niestety z Wrocławia i nie mam możliwości wziąść go na tymczas:(

Posted

Oczko ma zdrowe, to taka jego uroda:) Piękny jest piesio. Niestety życie go już doświadczyło:( ale nie stracił przez to wigoru, chęci do życia i otwartości na ludzi. Zrobiłam mu też ogłoszenie na allegro:
http://allegro.pl/piekny-bialy-bokser-buli-do-adopcji-i2086103532.html
Może znajdzie się ktoś kto mu pomoże. Oby
Póki co w tym tygodniu postaram się wysłać dla niego jakąś paczkę na zimę z kocykami etc. żeby choć trochę miał cieplej.

Posted

[quote name='BazylekAgnieszki']Jakby ktoś mógł też jego zdjęcia przykleić z tej strony to będę wdzięczna za wklejenie, bo nie wiem jak.

Posted

BazylekAgnieszki napisał(a):

W tym schronisku nie ma boksów wewnętrznych, tylko zewnętrzne, a teraz jest spory mróz więc boksiowi jest pewnie zimno. Jakby ktoś mógł go wziąć chociaż na tymczas byłoby super:)

Gdyby w aktualnościach na stronie schroniska pojawilaby sie prośba o dom tymczasowy na okres mrozów dla tego pieska (lub innych) to moze bylby jakiś odzew. Niestety nie ma żadnej informacji, ze schronisko poszukuje domów tymczasowych dla psów na okres mrozow.

Posted

No niestety nie dają takiej informacji, ale możliwe że Fundacja Bokserywpotrzebie zabierze go do hoteliku póki co. Zawsze to coś. Dam znać czy będzie postęp.

Po różnych informacjach (prośbach) umieszczanych na stronie zawsze może być jakiś odzew.
Pamiętam taką zbiorke na operacje pewnej suni - udało sie uzbierać potrzebna kwotę.

Posted

No niestety nie dają takiej informacji, ale możliwe że Fundacja Bokserywpotrzebie zabierze go do hoteliku póki co. Zawsze to coś. Dam znać czy będzie postęp.

Na przyklad schronisko w Krakowie zamieszcza taki apel /prośbę/informację
http://chwiladlapupila.pl/2012/01/wielki-mroz-ratujemy-psy-z-krakowskiego-schroniska/

Z związku z bardzo niepokojącymi prognozami na najbliższe dni Fundacja Psi Los w porozumieniu z KTOZ zwraca się do Państwa z gorącym apelem o pomoc dla psów przebywających w schronisku dla bezdomnych zwierząt przy ul. Rybnej 3. Podobnie jak w czasie ewakuacji schroniska w czasie powodzi, w maju 2010 roku prosimy Państwa o tymczasowe przygarnięcie psów i zapewnienie im ciepłego schronienia na czas największych mrozów. więcej…

Posted (edited)

[quote name='BazylekAgnieszki']Więc tak, Buli będzie w tym tygodniu zabrany do hoteliku, a potem ma załatwiony tymczas. Więc sprawa się wyklarowała, przynajmniej na chwilę obecną:p

A hotelik i tymczas bezplatne czy płatne, jesli moge zapytać? I czy to domowe dt ?
Orzechowce oceniane jako są dobre schronisko - na poziomie hoteliku.
Niestety rzeczywiście mankamentem są zewnętrzne boksy.

Przed chwilą przeczytałam na stronie www.schroniskoorzechowce.pl
"Buli został przekazany pod opiekę fundacji "Boksery w potrzebie".
Kontakt w sprawie adopcji na stronie w/w."

Edited by barb
  • 1 month later...