mtf zalesie Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 pani ala utrzymujaca prawie 60 psow bedzie zmuszona uspic jednego 1,5 rocznego ladnego psa nieagresywnego do ludzi ale agresywnego do innych psow-- w ostatnim roku podczas jej nieobecnosci w domu zagryzl juz drugiego psa.w kojcach nie ma juz miejsca, pieniedzy i osob do rozbudowy przytuliska rowniez brakuje,nie ma wolontariuszy i na watku jest osob niewiele i malo kto tam jezdzi.jesli nie da sie znalesc dt lub ds dla tego psa bede jej doradzac uspienie.jest to starsza osoba nie daje sobie rady z sytuacja - oto link do watku http://www.dogomania.pl/threads/131629-60-psiak%C3%B3w-od-p-Ali-czyli-szukamy-domk%C3%B3w/page77.zdjecie psa jest na str.77 post 1820.nie umiem wkleic tel.na 1-szej stronie watku Quote
wiosenka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Jestem u pieska. Może ten tytuł bardziej dramatyczny? Quote
mtf zalesie Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 podnosze ,moge byc na dogo dopiero jutro wieczorem Quote
mtf zalesie Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 ....................................................................... Quote
Tattoi Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 To mix teriera irlandzkiego- nagminnie były używane do walk. Będzie gryzł inne psy, bo taka jego natura. Trzeba to wziąć pod uwagę. Quote
rita60 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Zapisuję wątek,jeszcze wrócę....co z tobą zrobić piesku ? Teriery są kochane dla ludzi,tylko ta ich agresja do psów:roll: "Bodzio, syn Astry,ma około roku. Znalezione zostały razem. Jest duży, większy od mamusi. Wzrostem sięga powyżej kolan. Jest szorstkowłosy. Jako mody psiak uwielbia zabawę, ale zaczyna się bać innych psów. Jest kontaktowym i nieagresywnym psem." To info ze strony przytuliska. Myślę,że taka agresja wyniknęła ze strachu. Mama rudzielca,to mix teriera niemieckiego i walijskiego. Edited January 28, 2012 by rita60 Quote
Marzenuś Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Jestem i ja. Mama Bodzia to chyba welshowata jest. Ojciec Bodzia nieznany. Młody psiak wychował się w gromadzie psów, wcześniej się ich bał a teraz zaczyna atakować. Pani Ala nie da sobie rady, ona sama na zdrowiu już podupada... Quote
rita60 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Masz rację,myslałam o podobieństwie do walijczyka,ale zasugerowałam się tym niesfornym rudzielcem:razz: Marzenuś czy u tej Pani nie było już wczesniej problemów też z terierem/chyba,że coś pomyliłam/:roll: Quote
mtf zalesie Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 byla suczka terierka wyadoptowana i troche niesnasek z powodu braku inforacji zwrotnej z ds .ja moge tylko wplacac co robie .w ogloszeniach jestem kiepska i nie mam czasu- moze ktos sie zlituje i umiesci jego zdjecie na wlasciwych terierach i porobi ogloszenia- bardzo prosze bo kobieta nie daje sobie rady i niewiele brakuje ze cos si stanie z nia lub psami,nikt tam nie jezdzi regularnie Quote
Marzenuś Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Gdybym mogła to ja bym jeździła, ale ja nawet nie pamiętam kiedy u babci byłam :/ A jak jadę do p Ali to do babci już czasu brak. Nie, z terierem nie było problemów wcześniej. Nie znamy ojca Bodzia, został z Astrą znaleziony. To młody psiak, do ludzi przyjazny. Ale w takiej gromadzie psów nie ma czasu na poświęcenie odpowiedniej uwagi. Kurcze on powinien trafić do domu bez innych psów, do ludzi którzy go nauczą podstaw posłuszeństwa itd.... Quote
anetek100 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 zrobilam dla Bodzia ogloszenia na tablica.pl, adopcjapsa.pl, gumtree.pl, cafeanimal.pl, ogłaszamy24.pl, alegratka.pl Quote
mtf zalesie Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 dzieki ,nie wiem co dalej ,nawet jakby cudem na kojec zebrac to ona go nie da do budy bo zimno..moze wymienic go na innego psa s jakims przytuliskiem .moze do kojca z suka,nie mam pomyslu jak z tego wybrnac i czuje przez skore ze bedzie zle,wplacac wiecej nie moge niz wplacam, deklaracji na hotel nie zbierzemy -pozostaja ogloszenia i czekanie na cud Quote
rita60 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) mtf zalesie napisz proszę dane do kontaktu. Kontakt w sprawie adopcji/pomocy: Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej Tel. Tel. (0-48 ) 662-73-45,514-974-090, 669-188-002 e-mail: przytulisko-augustow@eadopcje.org czy to te podać ? Edited January 29, 2012 by rita60 Quote
mtf zalesie Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 (edited) tak to te ale przy stacjonarnym numerze dobrze podac uwage zeby dlugo dzwonic/pani ala musi przedzrzec sie przez pomieszczenia z psami/orza mozna dzwonic bardzo pozno jesli chodzi o adres strony to lepiej podawac ten http://przytulisko-augustow.eadopcje.org/start bo od razu kieruje na strone augustowa Edited January 29, 2012 by mtf zalesie Quote
rita60 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Ok,wrzuciłam małego na forum terierkowe i FB. Quote
mtf zalesie Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 dziekujemy bardzo ,bo ja nie jestem z tym obeznana Quote
Marzenuś Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Rozmawiałam z p. Aliną, przyjaciółką p. Ali. Jest źle, p Ala nie wyrabia juz psychicznie i fizycznie. Jest źle. Jest bardzo źle. Pani Alina miała dobry pomysł - podwyższyć płot na wybiegach. Ale nie ma kto tego zrobić, bo okoliczni mieszkańcy nie chcą pomagać p Ali już albo boją się psów. Postaram się pomolestować sprytniejszych kolegów, może jakaś dobra dusza się zgodzi pomóc, a ja najwyżej w polu jakoś odrobię :) Quote
mtf zalesie Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 to po to aby bodzio nie przeskoczyl-moze jakies tanie dt gdzies bu sie znalazlo bo ten bodzio nicnie umie nawet jak ktos by sie na niego skusil Quote
mtf zalesie Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 szukaj sily roboczej a jak zwykle pomoge wplata bo widze ze nic nie ruszy i to chyba jedyne rozwiazanie na ta chwile - jak nie to z pania alina bedziemy musialy popracowac nad ostatecznym rozwiazaniem zanim zagryzie 3-go psa...to zawsze da troche czasu... Quote
rita60 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Będzie ciężko z DT,bo trzeba by było szukać takiego bez innych zwierzat,a rzadko się takie trafia:roll:no ale mozna spróbować,rozejrzę się,moze akurat...poza tym dobrze by było,aby osoba znała teriery ich charakter,to ma znaczenie,bo to kochane ale specyficzne psiaki. Quote
mtf zalesie Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 czy moglabys podac link do tego wydarzenia na fb bo odobno to trzeba rozsylac czy podnosic.po szukam w ogloszeniach dt nie bedzie chetnych do placenia oprocz mnie wiec szukam czegos rozsadnego cenowo Quote
mtf zalesie Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 to wydarzenie na fb to pewnie trzeba rozsylac lub podnosic- mozna dostac link Quote
rita60 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mtf zalesie napisał(a):to wydarzenie na fb to pewnie trzeba rozsylac lub podnosic- mozna dostac link Ja go tylko wrzuciłam w swój profil,nie umiem robic wydarzenia:oops:jak chcesz wydarzenie,to poproszę bardziej obeznana cioteczkę. Quote
Marzenuś Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ja mu zrobię wydarzenie, ale to jutro bo teraz zbieram się do pracy. Quote
Recommended Posts