wegielkowa Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='mag.da'] Aniołki kochane krzyczą : "my umiemy biegać". To są dwa najpiękniejsze zdjęcia, jakie widziałam w życiu. Quote
beta ata Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Organista... Aż się niedobrze robi. A "psy to nieczyste stworzenia"... Słudzy boży jak sie patrzy! Fuj! Wstęt to za mało. Choc bywaja różni "bogobojni", ja tu mam w pobliżu dwa skrajne przykłady, świeccy franciszkanie, którzy opiekuja sie swoimi psami PO WIEJSKU :angryy: i religijny ośrodek odwykowy, gdzie księża przygarniają i dokarmiają bezdomne koty, nawet specjalnie dla nich kupuja dodatkowe mleko (tak naprawdę to mleko nie jest chyba wcale takie dobre dla kotów, ale nie w tym rzecz, chodzi o to, że tak sie starają)... No, ale czasem, to sie "scyzoryk w kieszeni sam otwiera" na tych popaprańców czyniących i gloszących ZŁO w czystej postaci. Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Czy ktoś zdolny mógby jakis banerek dla tych psiaków wykombinować:)? Bo trzeba trochę rozreklamowac wątek z prośbą o pomoc finansową. Nagle przybyło nam naraz 4 psiaki, 2 sa w dt , gdzie pokrywamy koszty utrzymania, a 2 w płatnym hoteliku. Potrzebujemy tez funduszy na opiekę wet. , czyli odrobaczenie, sterylke suczek. Bardzo prosimy o pomoc, bo ostatnio prawie co dzień przybywa nam jakis psiak, a trudno nie zabrać bezdomniaka w takie mrozy. Zabieramy więc nie myśląc o stronie finansowej, ale to juz dawno przekracza możliwości kilku osób:(. Quote
agniesia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Salma robi duże postępy,wczoraj była dwa razy na spacerku na smyczy,oczywiście musiałam ją sposobem skłonić do wyjścia z budy czyli gotowane jedzonko,a dziś pół dnia sama biegała po podwórzu i znalazła sobie kompankę do zabawy moją sunie ważącą 6kg,zrobiłam parę zdjęć wieczorem prześlę Pani wegielkowej i ona zdecyduje które są dobre na wątek.Ja osobiście rzadko siedzę na komputerze i dlatego tylko zdaje relacje z przemiany suni,a nie zawieram głosu w dyskusji ale ja wszystko popieram co tu się piszę i dlatego zdecydowałam się pomagać takim psiakom jak moja Salma.Pozdrawiam Quote
Roszpunka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='agniesia']Salma robi duże postępy,wczoraj była dwa razy na spacerku na smyczy,oczywiście musiałam ją sposobem skłonić do wyjścia z budy czyli gotowane jedzonko,a dziś pół dnia sama biegała po podwórzu i znalazła sobie kompankę do zabawy moją sunie ważącą 6kg,zrobiłam parę zdjęć wieczorem prześlę Pani wegielkowej i ona zdecyduje które są dobre na wątek.Ja osobiście rzadko siedzę na komputerze i dlatego tylko zdaje relacje z przemiany suni,a nie zawieram głosu w dyskusji ale ja wszystko popieram co tu się piszę i dlatego zdecydowałam się pomagać takim psiakom jak moja Salma.Pozdrawiam :):):):) Super, że wszystko się układa. Wkrótce Salma będzie zupełnie normalną, przylepną sunią. Quote
agniesia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Też tak myślę!Imię Salma jest bardzo fajne i myślę że idealne dla tej suni a kocyki się przydały Pani Roszpunko.Dziękuje w imieniu Salmy. Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Agniesia, bardzo proszę wyślij fotki na adres jur.ewa@wp.pl , bo wegielkwa będzie późno w domu, a my juz się nie możemy doczekać. Quote
Roszpunka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Agniesia, na tym forum jesteśmy na TY :) A kocyki były chyba od Joli ;) Quote
Agata P Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 (edited) .................................................................. Edited January 30, 2012 by Agata P Quote
agniesia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Tak kocyki były od pani Joli.Zdjęcia już wysyłam. Quote
Roszpunka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Czekamy z niecierpliwością :) Napisz, jak ona się zachowuje - cieszy się choć odrobinę wolnością, czy bardziej się boi? Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Roszpunko, jak widać z fotek Salmunia się cieszy i to bardzo :) . Cieszą sie też koleżanki Salmy, czyli sunieczki agniesi, które , jak widać bardzo fajnie sunię przyjęły. A ja się cieszę jeszcze bardziej:), bo myślałam,że ta biedna sunia będzie dłużej odzyskiwała formę psychiczną. A to Salmunia w towarzystwie rezydentek:). Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata P Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='erka']Czy ktoś zdolny mógby jakis banerek dla tych psiaków wykombinować:)? Bo trzeba trochę rozreklamowac wątek z prośbą o pomoc finansową. uffff ;) wykombinowałam podlinkowany Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Salmunia juz taka szczęśliwa:), mam nadzieję,że szybko zapomni,że całe życie spedziła do tej pory tak, w małej zagródce, odcięta wysokim płotem od świata. Uploaded with ImageShack.us Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Agatko ślicznie dziękujemy za banerek:). Proszę się częstować:). Quote
wegielkowa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='ewab']W oczach mi się[B] dwoi[/B]?:)[/QUOTE] Agniesia[B], Twoja suka to klon Salmuńki.[/B] Agniesia, bardzo dziękujemy za zdjęcia i Twoją pomoc. Quote
agniesia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Salma zachowuje dystans miedzy nami,na zasadzie chciałabym ale się boje.Gdy podejdę z zaskoczenia to daje się pogłaskać no i jak siedzi w budzie to też.Po wybieganiu się sama poszła do kojca i już cały dzień w nim siedziała.Ale widać że jest przerażona samochodami,rowerzystami,odgłosami nawet ludzkimi i najbezpieczniej czuje się w budzie. Quote
Incia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Kradnę banerek. Aż sie łezka w oku kręci, jak patrzę na Salmę. Co za przemiana! Quote
agniesia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Są jak matka z córką identyczne dlatego chciałam żeby były dwie na zdjęciu,żebyście same oceniły. Quote
erka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Psiaki u Magdy po konsultacjach nazwałyśmy Pychol / z lewej/ i Frajda:). [URL="http://img7.imageshack.us/i/63459580.jpg/"][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/8084/63459580.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts