Jump to content
Dogomania

Cztery psy zabrane z interwencji,ze skandalicznych warunków, w super domkach!

Recommended Posts

• Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Organista... Aż się niedobrze robi. A "psy to nieczyste stworzenia"... Słudzy boży jak sie patrzy! Fuj! Wstęt to za mało. Choc bywaja różni "bogobojni", ja tu mam w pobliżu dwa skrajne przykłady, świeccy franciszkanie, którzy opiekuja sie swoimi psami PO WIEJSKU :angryy: i religijny ośrodek odwykowy, gdzie księża przygarniają i dokarmiają bezdomne koty, nawet specjalnie dla nich kupuja dodatkowe mleko (tak naprawdę to mleko nie jest chyba wcale takie dobre dla kotów, ale nie w tym rzecz, chodzi o to, że tak sie starają)... No, ale czasem, to sie "scyzoryk w kieszeni sam otwiera" na tych popaprańców czyniących i gloszących ZŁO w czystej postaci.

Posted

Czy ktoś zdolny mógby jakis banerek dla tych psiaków wykombinować:)? Bo trzeba trochę rozreklamowac wątek z prośbą o pomoc finansową. Nagle przybyło nam naraz 4 psiaki, 2 sa w dt , gdzie pokrywamy koszty utrzymania, a 2 w płatnym hoteliku. Potrzebujemy tez funduszy na opiekę wet. , czyli odrobaczenie, sterylke suczek.
Bardzo prosimy o pomoc, bo ostatnio prawie co dzień przybywa nam jakis psiak, a trudno nie zabrać bezdomniaka w takie mrozy. Zabieramy więc nie myśląc o stronie finansowej, ale to juz dawno przekracza możliwości kilku osób:(.

Posted

Salma robi duże postępy,wczoraj była dwa razy na spacerku na smyczy,oczywiście musiałam ją sposobem skłonić do wyjścia z budy czyli gotowane jedzonko,a dziś pół dnia sama biegała po podwórzu i znalazła sobie kompankę do zabawy moją sunie ważącą 6kg,zrobiłam parę zdjęć wieczorem prześlę Pani wegielkowej i ona zdecyduje które są dobre na wątek.Ja osobiście rzadko siedzę na komputerze i dlatego tylko zdaje relacje z przemiany suni,a nie zawieram głosu w dyskusji ale ja wszystko popieram co tu się piszę i dlatego zdecydowałam się pomagać takim psiakom jak moja Salma.Pozdrawiam

Posted

[quote name='agniesia']Salma robi duże postępy,wczoraj była dwa razy na spacerku na smyczy,oczywiście musiałam ją sposobem skłonić do wyjścia z budy czyli gotowane jedzonko,a dziś pół dnia sama biegała po podwórzu i znalazła sobie kompankę do zabawy moją sunie ważącą 6kg,zrobiłam parę zdjęć wieczorem prześlę Pani wegielkowej i ona zdecyduje które są dobre na wątek.Ja osobiście rzadko siedzę na komputerze i dlatego tylko zdaje relacje z przemiany suni,a nie zawieram głosu w dyskusji ale ja wszystko popieram co tu się piszę i dlatego zdecydowałam się pomagać takim psiakom jak moja Salma.Pozdrawiam

:):):):) Super, że wszystko się układa. Wkrótce Salma będzie zupełnie normalną, przylepną sunią.

Posted

Roszpunko, jak widać z fotek Salmunia się cieszy i to bardzo :) . Cieszą sie też koleżanki Salmy, czyli sunieczki agniesi, które , jak widać bardzo fajnie sunię przyjęły.
A ja się cieszę jeszcze bardziej:), bo myślałam,że ta biedna sunia będzie dłużej odzyskiwała formę psychiczną.

A to Salmunia w towarzystwie rezydentek:).

Uploaded with ImageShack.us

Posted

[quote name='erka']Czy ktoś zdolny mógby jakis banerek dla tych psiaków wykombinować:)? Bo trzeba trochę rozreklamowac wątek z prośbą o pomoc finansową.
uffff ;) wykombinowałam
podlinkowany

Posted

Salma zachowuje dystans miedzy nami,na zasadzie chciałabym ale się boje.Gdy podejdę z zaskoczenia to daje się pogłaskać no i jak siedzi w budzie to też.Po wybieganiu się sama poszła do kojca i już cały dzień w nim siedziała.Ale widać że jest przerażona samochodami,rowerzystami,odgłosami nawet ludzkimi i najbezpieczniej czuje się w budzie.

Posted

Psiaki u Magdy po konsultacjach nazwałyśmy Pychol / z lewej/ i Frajda:).

[URL="http://img7.imageshack.us/i/63459580.jpg/"][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/8084/63459580.jpg[/IMG][/URL]