Romas Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Kyane ,czy Twoj pies jest mieszancem Owczarka Niemieckiego -czarny dlugowlosy ??? Bo chyba go znam !!! Quote
kyane Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Romas , z pewnoscia czarny, z pewnoscia dlugowlosy, z pewnoscia mieszaniec...no i tu pewnosc sie konczy, bo rasy zawarte w Atreyu to jedna wielka niewiadoma :roll: . Juz byla wersja mieszanca gronka, wodolaza, labradora, niemieckiego czarnego dlugowlosego...ja tam sie na wszystko zgadzam, bo i tak dla mnie on jest tym jednym jedynym no i na pewno niepowtarzalnym :D. Bo chyba go znam !!! :o :o :o az tak sie rzuca w oczy?? 8) bardzo prosze o szybciutkie wyjasnienia i to ras ras :wink: Quote
Romas Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Jakis rok temu w wakcje bylam kilka razy w Azylu pod Psim Aniolem .Miedzy innymi wyprowadzalam na spacer psa podobnego do tego co jest na Twoim emblemacie. Pies szalenie mi sie podobal.Dosc mlody ,inteligentny,zainteresowany wspolpraca ,choc widac ,ze majacy malo doswdczenia w obcowaniu z czlowiekiem. Bardzo mi sie spodobal.Mowiac prawde bardziej niz bardzo :-) Ale mam juz w domu dwa psy ,trzeci odpada. Zaczelam kombinowac jak znalezc mu dom.Nawet byli juz chetni ,znalezieni dzieki lancuszkowi ludzkich serc.Wycofali sie :-( Mialam dac ogloszenia do GW jak dowiedzialam sie od stalych wolontariusy ,ze pies poszedl w dobre rece. Jesli to wlasnie Ty jestes jego wlascicielka ,jesli to ten pies , to bardzo sie ciesze ,ze Was odnalazlam:-) Ja napisalam ,ze mieszanka ON -a bo chyba to najbardziej prawdopodobne ,choc nie bede sie sprzeczac :-) Napisze do Ciebie na pw zeby nie zanudzac innych. A wpadlam na ten topik przypadkiem :-)) Quote
Mokka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 My chcemy być zanudzani. :wink: Atrey to bardzo ciekawy przypadek i kibicujemy jego szkoleniu i socjalizacji. :D Quote
Romas Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 No to moge pozanudzac Was jeszcze :-).Na razie nie wiem czy to ten sam pies ,oczywiscie. Ale tamten ,z ktorym wychodzilam na spacer,spodobal mi sie nie tylko pokrojowo.W tedy chodzilam z moja suka na agility i odrazu zauwazylam tkwiacy w tym psie potencjal.Szybki ,zwinny,chetny do pracy. Oczywiscie ,oczywiscie calkowicie surowy ale to do naprawienia :-) Acha,bylo tez spotkanie z innym pieskiem ,poza terenem schroniska,jak poszlismy na spacerek. Obserwacja moja byla taka ,ze Czarnuszek (tak go roboczo nazawalam) nie umie dogadac sie z obcym psem.Nie byl agresywny tylko poprostu widac bylo ,ze nie ma obycia.Moze trzymany w izolacji od psow ? Pomyslalam ,ze przyszli wlasciciele beda mieli z nim troche pracy. Jako ,ze ja sama mam dwa trudne psy,ciekawilo mnie jak dadza sobie z nim rade . No i teraz moje pytania byc moze znajda odpowiedz:-) Czekam co mi napisze Kyane Quote
Mokka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Nie wiem, co Kyane na to, ale jak dla mnie, to cały Atrey :P Tylko, czy on jest z tego azylu? Quote
kyane Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Tak, Atrey jest z Azylu:-) ; a zyskal nowe wlascicielki dokladnie 29-go sierpnia :D i to on nas wybral, po prostu przytulil sie do mnie przez siatke calym cialem no i przepadlam;-). Jestem ciekawa w jakim dokladnie okresie bylas w Azylu, bo p. Agnieszka mowila, ze byl w schronisku od ok.3 tygodni. Sadzac po tym, ze dopiero po pol roku zaczal pokazywac, jaki jest naprawde, to albo dosc dlugo sie blakal albo byl jednak dluzej w schronisku (wciaz zakladajac, ze "czarnuszek" i Atrey to ten sam pies). Jego zdjecia sa w galerii kundelkow na 10 stronie chyba (niestety, moje w kompie maja po ok. 180 kb, wiec nie ma sensu Ci ich przesylac). Mysle, ze masz racje z tym potencjalem, od pierwszego "kopa" zalapal np. pokonywanie palisady;-). Bardzo bym chciala pochodzic z nim troche na agility ale ciut sie boje, bo srednio u niego z przywolywaniem :( . Mamy jeszcze przed soba miesiac szkolenia, moze cos sie wreszcie zmieni :roll: . A jesli chodzi o jego charakter, to jest psem super przyjaznym w stosunku do ludzi, w sumie sam nie podchodzi i sie nie lasi, ale reaguje bardzo pozytywnie na kazdego, kto do niego podejdzie. A od psow raczej oczekuje zabawy (stad np. jego ciagle szczekanie na szkoleniu do innych psow), jeszcze go nie widzialam w roli atakujacego, aczkolwiek nie pozostaje dluzny w stosunku do tych psow, ktore wykazuja agresje 8) Mokka, dzieki za kibicowanie, wszystkie kciuki mile widziane :P . No tak, rozpisalam sie...nie myslac o modemie...sorry :roll: Quote
Romas Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 W Azylu pod Psim Aniolem bylam w czerwcu-lipcu.Nie chcialabym podwazac tego co mowi p. Agnieszka wiec nie upieram sie ,ze to ten sam psiak.Zajrze do galeri i zobacze:-) Gdzie go szkolisz? Ach, przypominam sobie ,ze do Azylu ten pies trafil z rak jakiegos faceta.Czlowiek znalazl go blakajacego sie ale nie mogl sobie zostawic. W Azylu Czarnuszek byl w nowych boksach ,chyba zaraz w drugim czy trzecim. Lece do pracy ,wiec chwilowo znikam z netu. Sciskam Quote
BeataG Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Kyane, to przy okazji wyjaśniłaś i moje wątpliwości. Bo jak już niektórzy tu wiedzą, mój Emil też z Azylu pod Psim Aniołem i tak sobie pomyślałam, że może psiaki się znają, a może nawet były w jednym boksie. Ale jednak nie, bo Emil trafił do Azylu w październiku, a ja go przygarnęłam 17 stycznia. Ale charakterki mają jak najbardziej podobne. :D Emil też jest przyjazny do ludzi, jest zresztą ulubieńcem wszystkich sąsiadów. Do psów leci, żeby się bawić, tyle że nie szczeka (szczeka tylko, żeby mnie "zawiadomić", że ktoś dzwoni do drzwi, jakbym przypadkiem nie słyszała). Zero agresji, chyba że ktoś próbuje atakować panią. Taki przypadek mieliśmy raz i tego niesympatycznego ASTa z jeszcze bardziej niesympatycznym panem musimy teraz omijać szerokim łukiem, bo boję się, że Emil mógłby za bardzo wziąć sobie do serca konieczność obrony pani. Na szczęście facet nas też omija, bo po tamtym incydencie (jak mnie poszczuł swoim pieskiem) nasłałam na niego Straż Miejską. Quote
Romas Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Acha, jeszcze jedno .Czy mozesz podac mi adres galeri ze zdjeciami .Bylam w galerii dogomani ,dzial kundelki ale nie wiem wedlug jakiego klucza Was tam szukac.Nie ma imienia twojego psa ani twojego nicku.Modem nie pozwala mi za dlugo tam grzebac. Z gory dzieki :-) Quote
kyane Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Romas , to tu: http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11565&postdays=0&postorder=asc&start=135 a te nowe boksy, to na tym odzyskanym terenie poza siatka? bo jesli tak, to by sie zgadzalo, to byl chyba drugi czy trzeci wybieg. Wiem, ze zostal znaleziony przy trasie szybkiego ruchu, ale czy przez kogos ze schroniska czy tez jakiegos faceta, to niestety nie wiem :( Odezwe sie pozniej mailowo :) A szkolimy sie w ZK u p. Malgosi :) Quote
kyane Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 to ponownie ja;-) Romas , moze tu bedzie Ci latwiej fotki obejrzec. Wprawdzie sa mniejsze niz na forum, ale za to tylko one i w jednym miejscu, wiec powinno sie szybciej otworzyc :) http://photos.heremy.com/atrey/index.php?goto=showalbum&album_id=15910 i przyznaje, ze gryze paluchy z ciekawosci, czy to on, czy tez nie on :roll:. A tak przy okazji - gdzie mieszkasz? bo moze bys go na zywo zweryfikowala? no i pozostaniemy w temacie topicu, bo cos nam sie z niego ucieklo :wink: Quote
chip Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 Kyane, Ja tylko jeszcze jedno - nie w temacie topiku - mam nadzieję, że Mod mi wybaczy, ale muszę :oops: !!! ATREY JEST PIĘKNY Quote
Romas Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 To Atrey !!! Jestem tego pewna na ile mozna byc pewnym takiej sprawy .Przeciez spotkalam go tylko kilka razy.Ale malo jest prawdopodobne zeby w tym samym okresie trafily sie w Azylu dwa identyczne kundelki.W kazdym razie nie bylo tam innego tak pieknego psa :-) Ciesze sie bardzo ,ze Atrey trafil w tak dobre rece i znalazl przyjazna dusze:-) Lzej mi troche na sercu ,bo czesto o nim myslalam. Mieszkam w Warszawie (Wlasciwie w Starej Milosnej) chetnie sie spotkam z pieskami ( moge zabrac moja suczke sznaucerke ,bardzo O.K do psow). Ale w ta niedziele mam komunie dziecka wiec nie zyje :-)) Moze szczegoly dogramy pozniej na priva . Tego maila pisze drugi raz ,bo pierwszego mi zjadla ,jakby co to nie dziwcie sie ,ze dwa podobne maile wysylam :-) Bardzo optymistyczne jest to ,ze spotkalam slad Czarnuszka i wiem kto nim sie opiekuje :-)) Quote
kyane Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 Romas , to super!!! strasznie sie ciesze :D :D :D . A ja wlasnie przed chwila wyslalam Ci maila;-). Dzieki, ja tez uwazam, ze jest sliczny, jak zreszta pewnie kazdy wlasciciel :D , ale to szalenie milo slyszec tez i od innych:-). Oki, reszte pewnie juz na maila albo na pw, bo faktycznie nas stad wyrzuca;-) A jak Ci zjada tresc, to musisz kliknac "wstecz", skopiowac tekst na dysk, zalogowac sie raz jeszcze i wkleic;-) Quote
Recommended Posts