Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziękuję że jesteś razem z nami :).
Nie wiedziałam że to imię ludzkie.
Nadałam suni takie żeby nie była całkiem bezimienna.

Ja tam lubię ludzkie imiona dla zwierząt :). A moja wnusia mieszka w Niemczech i ma na imię Ina Anela...

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Zeby dluzej nie trzymac Was w niepewnosci oglaszam,ze psiaki sa juz BEZPIECZNE w hoteliku pod Łowiczem :) :) :)
Wszystko poszlo w miare sprawnie,pieski poczatkowo zdezorientowane, zaskoczone sytuacja...
Po wejsciu do samochodu psi przyjaciel Ineczki-Mieco- wtulil sie w moje kolanka i tak przelezal cala droge :) Ineczka byla troszke niespokojna, ale po przybyciu na miejsce docelowe do hoteliku i wypuszczeniu na teren , zobaczylismy zupelnie innego psa ! Usmiech od psiego ucha do ucha,skoki i merdanie ogonem...
UCZUCIE JAKIE WTEDY OGARNIA CZLOWIEKA JEST NIE DO OPISANIA...
Z zaleknionego zmarnowanego psiaka, nagle wyskoczyla pannica ktora wie do czego sluzy ogon i wie ze nawet mozna nim merdac ;)
Mietek jest psem bardzo spokojnym ,opanowanym, dziadzinkiem ktory nie potrzebuje wiele do szczescia...Razem z Ineczka oblecieli caly teren,dokladnie wszystko obwachujac,slyszelismy nawet jeden szczek w jego wykonaniu :) potem dorwal sie do michy z woda i pil pil pil...
Psiaki maja piekne budy wyslane kocykami pierzynkami i sloma,dostana kolacje i po dniu pelnym wrazen, wierze,ze pierwszy raz od dawna,spokojnie zasna ... :)

A teraz konkrety :)

Sunia potrzebuje wszystkiego ! Od deklaracji co miesiecznych na jej utrzymanie,poprzez pieniazki na jedzenie, badania (krwi itp)odrobaczenie i odpchlenie po sterylizacje i fryzjera...

Mietek potrzebuje tego samego, pieniazkow na utrzymanie,jedzenie i badania !!!
OGROMNIE WIEC PROSZE WAS O POMOC ! Psiaki sa w tej chwili bezpieczne tylko dlatego,ze dobra duszyczka pozwolila psiaki przyjac na ta chwile bez kosztow , ale trzeba je jak najszybciej zebrac i przeslac !Ona ma u siebie w hoteliku psiaki, ktore musi wykarmic .Jezeli nie zbierzemy kosztow na utrzymanie psiakow,bedzie trzeba ja stamtad zabrac...

TAK WIEC PROSZE WAS O POMOC ! To ze Inka & Miecio sa bezpieczni , nie oznacza ze beda bezpieczni zawsze...Musimy wspolnie zadbac o to,zeby po takiej ciezkiej przeszlosci, mogly z psim usmiechem na pyszczku spojrzec w przyszlosc...

PS.
Mam kilka zdjec z podrozy , komu moge podrzucic zeby wrzucil ?

Edited by lula85
Posted (edited)

[quote name='lula85']...
PS.
Mam kilka zdjec z podrozy , komu moge podrzucic zeby wrzucil ?
Poproszę elsia7@interia.pl

Fantastyczne wieści :)
I uzupełnij tytuł apelem o kasę. Niech sam tytuł już woła o pomoc.

Edited by elik
Posted

Dzień Dobry Kochane cioteczki witamy serdecznie z "lasku brzozowego":bye::bye:jesteśmy już po śniadanku psiaczki przesympatyczne powitały mnie dziś merdaniem ogonka,a Ineczka Wieeelkim uśmiechem:D:D!Bardzo się cieszę,że mam nowe wyzwanie i zrobię wszystko,aby były z ciotki zadowolone!Mam nadzieję,że niedługo z naszej Ineczki zrobi się piękna księżniczka!!Bardzo się cieszę,że mogłam poznać Kasię(lula85), Anię i wujka,którzy przywieżli psiaczki jesteście Wielcy:multi::loveu::multi:

Posted (edited)

Cieszę się, że psiaczki na tymczasie. Może jakieś bazarki trzeba zrobić? Bo i na sterylkę też trzeba będzie zebrać. A co z tym oczkiem? Naprawdę ktoś je jej wydłubał? Ja też mam sunię bez oczka dlatego temat jest mi bliski.....

Edited by Agnie Koty
Posted

Kochani Kochani !
Dziekuje za Wasz odzew ! Wieczorkiem napisze i podam namiary na konto do wplat dla psiakow :)
Sciskam Ciocie Sylwie przeogromnie i dziekuje za WSZYSTKO :*

Posted

Piekna sunia i cudny dziadunio. Super, że już bezpieczne na drodze do szczęścia:-) Nie moge wiele ale 10 zł zawsze znajdę na psiaki jako stała. Przeslijcie prosze nr konta jak bedzie!!

Posted

na Mieeeciu napisalam, to i Ince wklejé:

to dziadkowi i suni jednooczkiej kupimy karmé z Kastora, jesli tego nie pisalam. A jak pisalam to nic, lepiej dwa razy jak wcale ;ppp

Poslijcie nam tylko maila z danymi: pies plus wátek, adresem i telefonem jak juz psy bédá mialy takowy poza schronem: info@fundacjakastor.org

Posted

[quote name='emilia2280']na Mieeeciu napisalam, to i Ince wklejé:

to dziadkowi i suni jednooczkiej kupimy karmé z Kastora, jesli tego nie pisalam. A jak pisalam to nic, lepiej dwa razy jak wcale ;ppp

Poslijcie nam tylko maila z danymi: pies plus wátek, adresem i telefonem jak juz psy bédá mialy takowy poza schronem: info@fundacjakastor.org

Emilio, wszystkie potrzebne info przeslane- DZIEKUJE :)

Posted

Ineczka jest niesamowita ! W samochodzie nie moglam sie na nia napatrzec :) Jak tylko wyskoczyla z samochodu,pobiegla obwachac caly hotelikowy teren , potem szczelkiwie przywitala sie ze swoimi nowymi kumplami i kumpelami a potem zaczela skakac wokolo, uszy jej fruwaly a usmiech nie schodzil z pyszczka.
Jest piekna ,wdzieczna i nie ma w niej cienia agresji.Sama psia slodycz :) :) :) :) :)

Posted

[quote name='sylwiaso']Psinki po kolacji,śpią już w swoich budkach!Są cudowne! Ineczka pełna życia,kochająca ludzi a Miecio dystyngowany spokojny Pan z Wielką klasą.[/QUOTE]
Aż mi się łezka zakręciła... a jeszcze przedwczoraj bidulki spały na zimnie,zapomniane gdzieś na końcu świata i nawet nie marzyły , nie śniły o tym że kiedyś będzie lepiej :)
Sylwio chyle czoła za wszystko ! ! ! DZIĘKUJĘ CI ŻE JESTEŚ !

Posted

Wspaniałe wiadomości ! Niesamowite , jak ze zrezygnowanego , smutnego psa w nowym miejscu robi się uśmiechnięty , szczęśliwy zwierz. Inka od razu poczuła się chyba całkowicie bezpieczna i stara się pokazać z jak najlepszej strony .

Posted

[quote name='Agula99']Czy wkrótce będą jakieś fotki??? :)[/QUOTE]

Oj tak poprosimy o fotki :) Chociaz przy tych temperaturach to aparaty zamarzaja ;) !!!