Jump to content
Dogomania

Fotoblog wszystko majacy! Psy! Konie! Gryzonie! Pajeczaki!

Recommended Posts

Posted (edited)

Tay, slodka kruszynka, ktora wyszperałam na allegro iiiiiiiiii............ wpadlam po uszy:loveu: te czekoladowe oczy nie dawaly mi spokoju przez kilka dni, zaczelam szperac i szukac i znalazlam Taya na dogo, dobre serduszko kupilo tego biszkopcika od menelki za 2 piwa i drobne8), przedstawilam wybawicielce Taya moja propozycje wziecia malego na DT z widokiem na DS, Kasia (engelina_88 ) mimo ze miala innych chetnych na szczylka, zaufala mi i powierzyla Tayka, zaopiekowała sie nim do momentu kiedy moglam go odebrac za co jestem bardzo wdzieczna:) i jeszcze pomogla mi w transporcie:loveu: zycze wszystkim tak dobrego kontaktu z osoba wyadoptujaca psa:lol:

Edycja na dzien 03.05.2015

Taykowy wydoroslal. Jest psem wmiare ogarnietym, klopoty z "pomyslami na..." sie skonczyly, oczywiscie miewa wlasne zdanie i lepszy lub gorszy dzien ale narzekac nie moge ;)

1525015_782470585112806_2104197872_n.jpg

Sara odeszla :( (*) Pies od ktorego wszystkosie zaczelo, jedyna najlepsza- moja dusza

735224_592339720792561_509784692_n.jpg?o

Rodzice rozpaczali za Sara, mialo nie byc nastepnego psa... a to pis ktorego mialo nie byc Vega z Mieleckiego schroniska ;)

10428449_932263250133538_229277966862190

Reszta ferajny

Jeden z przedstawicieli kilkudziesieciu moich pajakow

551141_499334170093117_230466687_n.jpg?o

Tobiniu- papuga modrolotka kozia

1393270_991056504254212_8364638281527303

Maluch i Czarna

10511251_1013254395367756_24114565401755

10730870_991056194254243_410128522302192

Straszyki australijskie

oo%2B%28Kopiowanie%29.jpg

Poczatki akwarium, teraz mocniej zalesione ;)

WP_20141229_002.jpg

I to chyba wszystko ;)

Edited by SZPiLKA23
  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziekujemy :) tak sie troszke podlamywalam bo jezdze do Boguchwaly a tu biore psa z Kalisza ale milosc to milosc

Tayos zamieszkal z cala ferajna
Klapsem (imie od właścicielki) moim tymczasowiczem, nie zapamiatalam imienia i powiedzialam na niego Klops i tak sie przyjelo;)

Zabusia szczurka (tak miedzy nami to wredna z niej pannica)

Kłaczkiem najwiekszym przedstawicielem moich 3 pajakow

Pyszczakami z Malawi:)

Jest jeszcze zolwica Staszka ale ona malo fotogeniczna;)

U moich rodzicow jest moja staruszka kochana -Sara zapomniec o duszy nie moge (pierwszy psiak ze schroniska)

Posted

Maleńki! SZPiLKA nie zawstydzaj mnie tak ;) Maleńki jest kochany. Chciałabym, żeby moja psica była tak grzeczna (dobrze, że czytać nie potrafi) Cieszę się, że trafił w tak dobre ręce i będzie miał taką fajną rodzinkę :) No i kocur mnie na kolana powalił :D

Posted

jakie śliczności Szpileczko, nie dziw że zakochałas się od pierwszego wejrzenia. :loveu:
A kaliszankom i wszystkim innym którzy śledzą los Tay'a zapewniam, że miał psina szczęście trafiając na Szpilkę. Nie dość że dba i kocha, to jeszcze mądrze wychowuje.
Gratuluję tym co psinkę oddali i przede wszystkim tobie Szpileczko nowego domownika. :lol:

Posted (edited)

[quote name='Agula99']Pewnie sprawdza jego najsłabsze punkty, tak w razie W :)

pewnie tak :D

[quote name='karolciasz28']Cudny jest:loveu::loveu: A zwierzęca ferajna mega!:lol:

Dzieki:)

[quote name='Izabela124.']http://img96.imageshack.us/img96/3576/dscf4571l.jpg nie mogłabym z takim potworem mieszkać pod jednym dachem, na zawał bym zeszła ha ha

Jest bardzo milusi:) bardzo delikatny

[quote name='engelina_88']Maleńki! SZPiLKA nie zawstydzaj mnie tak ;) Maleńki jest kochany. Chciałabym, żeby moja psica była tak grzeczna (dobrze, że czytać nie potrafi) Cieszę się, że trafił w tak dobre ręce i będzie miał taką fajną rodzinkę :) No i kocur mnie na kolana powalił :D

:) Tay jest naprawde super grzeczny nie az mi wstyd sie przyznac ale po doczynieniach z roznymi psiokami czekam az cos nabroi a tu nic :D

[quote name='Becia66']jakie śliczności Szpileczko, nie dziw że zakochałas się od pierwszego wejrzenia. :loveu:
A kaliszankom i wszystkim innym którzy śledzą los Tay'a zapewniam, że miał psina szczęście trafiając na Szpilkę. Nie dość że dba i kocha, to jeszcze mądrze wychowuje.
Gratuluję tym co psinkę oddali i przede wszystkim tobie Szpileczko nowego domownika. :lol:

:oops: Dzieki Beciu

Edited by SZPiLKA23
Posted

I to jest miejsce dla niego. Aż dziw że po tych wszystkich przeżyciach które mu zafundowano, jest takim pełnym życia psiakiem ale to przecież jeszcze dziecko i szybko o wszystkim zapomni.

Posted (edited)

[quote name='Becia66']I to jest miejsce dla niego. Aż dziw że po tych wszystkich przeżyciach które mu zafundowano, jest takim pełnym życia psiakiem ale to przecież jeszcze dziecko i szybko o wszystkim zapomni.

to fakt Tay sie zachowuje jakby zawsze mial normalne warunki

[quote name='Izabela124.']Dla mnie żaden pająk taki nie jest, bo panicznie się ich boję

http://img85.imageshack.us/img85/6825/dscf4829m.jpg i tak Cię dogonię :D

[quote name='Becia66']ja też pająków panicznie się boję i węży we wszelkich gatunkach. Paraliżuje mnie wtedy że ciężko oddech złapac.

To chyba kwestia przyzwyczajenia ja nie bylam wielka fanka ale tez nie panikowalam i bardziej mnie ciekawilo jakie sa w dotyku itp no i tak jakos polecialo teraz pajaki, jaszczurki czy weze nie robia na mnie wrazenia, moje pajaki sa jadowite jak wszystkie ale wybralam bardzo spokojne gatunki o jadzie przypominajacym jad pszczoly a wiec jezeli nie jest sie uczulonym to nie zagraza on zyciu, pozatym pajaki wyciaga sie sporadycznie bardziej sie je oglada przez szybke;)

Edited by SZPiLKA23
Posted

SZPiLKA23 napisał(a):

:) Tay jest naprawde super grzeczny nie az mi wstyd sie przyznac ale po doczynieniach z roznymi psiokami czekam az cos nabroi a tu nic :D

Miałam to samo :D Po tym co wyczyniała moja Baja, to Taya z oka nie spuszczałam jak był u mnie, a tu spokój. Trochę s suczem wariowali, ale nic się nie potłukło, nie popsuło, nie zostało pożarte ani nawet obślinione :P Nawet jak się siku zdarzyło to na płytki, nigdy na dywan :D Na spacerze też zero problemów... Szczyl na medal :) Ciekawe czy mu kiedyś ta grzecznota przejdzie ;)