Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Szaraczek dostał ode mnie porcję mizianek :loveu: Ciągle się pchał i nie chciał wogóle dopuścić Sani, ta biedna wyszła obrażona na dwór :D

Posted

pralinka94 napisał(a):
jeszcze troche i Szarak całkiem będzie zachowywał się jak szczeniak :D ale to dobrze, bo widać, że przynajmniej przez chwilę jest naprawdę szczęśliwy ;)

czasami zastanawiam się czy ma 5 lat czy 5 miesięcy?;) ale no wygląd go postarza.. ale ważne że młody duchem jest!

kimiji napisał(a):
Dzisiaj Szaraczek dostał ode mnie porcję mizianek :loveu: Ciągle się pchał i nie chciał wogóle dopuścić Sani, ta biedna wyszła obrażona na dwór :D

no ładnie Szarak:mad: jak ty damę traktujesz co? i pomyśleć że kiedyś się chował i nie chciał z boksu wyjść;)

Romina_74 napisał(a):
Ania, a jak tam sprawy z kurami ... ?

chyba nic z tego, pani nie odezwała się... w tym tygodniu zrobię mu nowe ogłoszenia:)

Posted

azalia napisał(a):
Piękny pies z Szaraczka,ma w sobie coś urzekającego.

Witamy u Szaraka:)

patrząc na zdjęcia chłopaka z początku i z teraz mam wrażenie, że na początku był taki hmm - dumny, poważny;)
a teraz to taki dzieciak, uśmiecha się:D
zamiast lat przybywać jemu tak jakby ubywa;)

Hoop!

Posted

noo Szarak niestety z Nanukiem wykopali topór wojenny dziś ...najpierw Nanuk go ignorował, ale po tym jak Szarak próbował go capnąć w zadek (na co Nanuk zareagował wielkim psikiem i paniką....) niestety obaj na siebie naskakiwali już równo ...

ale ja jestem niepoprawną optymistką i wierze że przy wspólnych spacerach ten toporek może i zakopany nie będzie, ale spocznie gdzieś w lamusie ;)

Posted

chciałam Szarakowi zrobić więcej zdjęć ..ale z przyczyn Nanukowych niestety tylko cztery ^^

podobało mu się na spacerze :)

i polubił Patryka ..przeciez miał parówki :D

tylko jego idyllę mącił fakt że Nanuk - nowy wróg stał blisko ...

ale i tak cię lubię Szaraczku :)

Posted

dzięki Patryk za wyprowadzenie Szaraka:)
co za czubek z niego... to już drugi raz jak capnął psa w pupkę;)
a i dzięki za zdjęcia cioteczki:)

dobrze chłopaku że nie robiłam ci nowych głoszeń... bo niestety ukradli mi tel... czyli numer do zmiany- mam nadzieję że teraz nie będą dzwonić o adopcje...

Posted (edited)

dobra nic nie pisałam, bo jest po staremu... domku dalej nie ma.
Szarak stał się zazdrosny, nie wiem o mnie, możę o swoje stado? (April, Kumpel). w czwartek chłopcy ustalali sobie hierarchie? tak czy inaczej nic się nie stało nikomu;)

a oto Szarakowe stadko:

poprawiony tekst:)

Szarak to dosyć duży pies (30 kg, 52 cm) o szarym futerku i białych skarpetkach. Ufny do ludzi, chociaż na początku wolontariatu był nieśmiały i ostrożny w kontakcie z człowiekiem. Przyjaźnie nastawiony, spokojny. Jak już przekona się do człowieka domaga się pieszczot. Podchodzi i wpycha pyszczek do głaskania, ociera się jak kot. Lubi zabawę z człowiekiem, czasami przyniesie zabawkę, pościga się chętnie. Ładnie chodzi na smyczy. Za smakołyk zrobiłby wiele. Nadaje się do pilnowania, bo ma donośny głos (nie kojec, ale swobodnie chodzący po ogródku). Cierpliwie znosi czesanie. Dużych psów nie toleruje, z suczkami się dogaduję, pobawi. Lubi kąpiele w wodzie, zwłaszcza w gorące dni.
Jest zaszczpiony, odrobaczony i wysterylizowany.
Czeka w schronisku na nowy dom od lipca 2011 roku, od stycznia jest pod opieką wolontariusza.
Kontakt w sprawie adopcji:
wolontariusz
tel. 504 854 427
mail: anna.piotrowska193@interia.pl

Edited by saphira18
Posted

Pamiętam o chłopaku i ja ... Ale cóż z mej pamięci :( Na razie nitki i chłopinka nadal OCZEKUJĄCY :( Ale nie zrażaj się kochanieńki, na każdego w końcu przyjdzie pora. Lepiej ciut dłużej poczekać a trafić w samo sedno ;)