Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam że nic nie pisałam:oops: nie chciałam zapeszać;)

napisała do mnie pani zainteresowana adopcją Szaraka, umówiłam się z panią na przyjazd Szaraczka (sobota- wczoraj), aby sprawdzić jego reakcję na kury i koty, które pani ma w gospodarstwie;)
najpierw spacerek ok. półtorej godz., mam mało zdjęć ale są!

żebrakowo

ładną zieloną piłeczkę chłopak dostał;)

ucięte:oops: ale widać jak chciał się podzielić piłeczką;)

dobra to opis wizyty u pani Agaty:
wyjechaliśmy ok. 11.30, była z nami Magda (dzięki!) i siedziała z Szarakiem z tyłu. psiak fajnie zniósł jazdę samochodem, siedział na kolanach Magdy, wyglądał przez okienko, wylizywał pasztet z konga:D
dojechaliśmy, pani ma dom z ogrodem. Szarak troszkę był niepewny, pierwszy kontakt z kurami udany! z kotem też jako tako.
weszliśmy do domu, tam psiak dostał michę karmy od pani i wodę ( nie pogardził i zjadł wszystko)... siedzieliśmy, gadaliśmy, pani na prawdę fajna, psiolubna. Szarak też się jej spodobał. Chłopak poczuł się tak pewnie że podlał ścianę:oops: -przewidziałam że tak może być;) ale pani mówiła że i tak ściany do malowania i nic się nie stało. Wyszliśmy na podwórko jeszcze i Szarak narozrabiał:shake: kury zaczęły uciekać i Szarak zaczął je gonić - dorwał jedną (przepraszam kurko!) mam nadzieję że nic jej nie zrobił i kura ma się dobrze...
no ale lepiej że chłopak teraz pokazał, niż potem jak pani by go zostawiła sama...
Pani bardzo się spodobał Szaraczek, płakała jak się z nami żegnała:)
mówiłam żeby pani się zastanowiła, i jak coś jesteśmy w kontakcie. Jest szansa że Szarak tam zamieszka;) pani mówiła o odgrodzeniu kur i Szaraka, my zaproponowałyśmy pomoc, poradziłyśmy parę rzeczy

no nic zobaczymy!:)
pozdrowienia

Posted

Szkoda, ze Szarak za bardzo lubi kurki, ale chyba taka podnieta dla każdego normalnego psa jest zbyt silna, nie wyobrażam sobie moich psów żeby razem z kurkami na jednym podwórku sobie egzystowały.

Mam nadzieję, że odgrodzą kury i Szaraczek będzie wreszcie miał dom, to takie piękne i kochane psisko!

Posted

zobaczymy jak się sprawy potoczą;)
ale pani ma duży ogród i w sumie ma tam przedzielone
ważne żeby Szarakus nie był z kurami sam na sam;) a może kiedyś byłby między nimi pokój?:evil_lol:

soboz jak teraz dni wolontariatu się rozkładają? bo wielki czwartek, sobota
w tamtym roku chyba nie było:roll:

Posted

w czwartek normalnie, w sobotę nie ma zajęć, za to są we wtorek po świętach

prima aprylis chcesz mi zrobić?

Co roku jest tak samo jeżeli chodzi o dni świąt Wielkanocnych!!! :evil_lol:

Posted

soboz4 napisał(a):
w czwartek normalnie, w sobotę nie ma zajęć, za to są we wtorek po świętach

prima aprylis chcesz mi zrobić?

Co roku jest tak samo jeżeli chodzi o dni świąt Wielkanocnych!!! :evil_lol:

a zapomniałam:D ale fajnie że czwartek jeszcze możemy pobyć z psiakami i ten wtorek --> super:multi:

Posted

Oj Szarak chyba bawi się w Kropka :D

Mam nadzieję, że Pani ładnie pięknie odgrodzi kury a Szaraczek już za niedługo będzie grzał tyłeczek w domku :)

Posted

Pozostaje mi trzymać kciuki, żeby pani zdecydowała się adoptować Szaraczka i żeby kurki zawsze były jednak gdzieś dalej :evil_lol:

A może między Szarakiem i kurkami jeszcze zakwitnie kiedyś uczucie? :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

U Szaraka też wszystko zniknęło :(
a ja przyszłam z dzisiejszymi zdjęciami ;)

Szarak bardzo lubi odpoczywać :lol:

Żeby móc się później bawić :lol:
chyba tutaj szykuje się do "ataku" :evil_lol:, albo nie wiec co :roll:

I znów odpoczynek ;)

Posted

dzięki Marzenko:)

Szarak wraca chyba rozumkiem do szczeniaczka;) pcha się na kolana, podgryzie czasami przy zabawie ( ale bardzo lekko, tak żeby go zauważyć:D), tarza się, dostaje "świra":evil_lol: kochane psisko

tu jestem!

już mnie nie ma!

:)

to chyba zdjęcie od Adama (dzięki:)) Szarak opanowuje ławkę pod moją nieobecność;)

czas wyciszenia

Posted

Dobry przykład idzie z góry! Ania jest zawsze uśmiechnięta to i Szarak, ale czy Ania lubi się bawić w podgryzanie koleżanek i aportowanie to chyba raczej nie, więc tylko Kumpla można posądzić o "zarażenie" bakcylem zabawy...