Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to czekamy Mjciu na Twój pierwszy post :) daj się nam dogomaniakom poznać... zdabądź nasze zaufanie i niech Kokusia trafi do Ciebie :)

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czesc wszystkim tu ewa
nam nadzieje ze zostane ta szczesliwa i wymazona opiekunka dla mojej kokusi:loveu:bardzo mnie przejela jej historia i mam nadzieje ze jej to wszystko wynagrodze.tak marze o tej czarnulce ze pewnie nie bede mogla dzisiaj usnc

Posted

kochana jestem z Ciebie dumna... tak bardzo starasz sie pomóc... napisz wszystkim coś o sobie i o swojej złotej ukochanej spanielce... na pewno wszyscy z chęcią poczytają o Tobie i poznają Cie... jestem tego pewna :)

Posted

mam 24lat super synka i kochanego mezusia oraz najwspanialsza majunie na swiecie.:multi::multi::multi::multi:jest ruda wlochata i prawie bez ogonka:-(ale ipiszczocha straszna i uwielbia jak sie ja drapie i cmoka po brzuku:loveu:

Posted

Witaj majciu!
napiszę tutaj,bo zaraz wyjeżdżamy i będę poza zasięgiem telefonicznym do niedzieli,a netowym do poniedziałku - jeżeli mi sie uda,to chętnie poznałabym Twoją rodzinkę osobiście (uwielbiam poznawać spanielomaniaków)- będę przejazdem w niedzielę we Wrocławiu.Ale czy i o której godzinie byłoby to możliwe będę wiedziała dopiero w niedzielę przed południem - wtedy dopiero mogłabym do Ciebie zadzwonić...

Posted

Ojej, jak się cieszę, że moje ogłoszenie coś dało i taki wspaniały domek się znalazł! Ja myślę, że to TA rodzina ;)
A z tym, że Koka ma 7 lat, to jakoś trudno mi się pogodzić, bo i ja, i Kate i pracownicy schroniska oszacowaliśmy ją na 2...
Pozatym sam kamień nie świadczy o wieku, wczoraj wyciągałam ze schroniska 11 miesięczną sunię i miała 3/4 zębów brązowych właśnie od tego badziewia...
No ale jeśli to nie gra różnicy, to tym przejmować się nie musimy!

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Ale tu się dużo dzieje. :cool3:

Majciu, witaj na dogo :loveu: i od razu ostrzegam, że dogo... uzależnia. :diabloti:
Mam nadzieję, że Kokunia zamieszka u Ciebie, bo skoro masz już cockerka, to wiesz dobrze jakie to są psiaki.
Pozdrawiam serdecznie :loveu: :loveu: :loveu:
Asia i Gingerka

Posted

Rybc!a napisał(a):
Ojej, jak się cieszę, że moje ogłoszenie coś dało i taki wspaniały domek się znalazł! Ja myślę, że to TA rodzina ;)
A z tym, że Koka ma 7 lat, to jakoś trudno mi się pogodzić, bo i ja, i Kate i pracownicy schroniska oszacowaliśmy ją na 2...
Pozatym sam kamień nie świadczy o wieku, wczoraj wyciągałam ze schroniska 11 miesięczną sunię i miała 3/4 zębów brązowych właśnie od tego badziewia...
No ale jeśli to nie gra różnicy, to tym przejmować się nie musimy!

emmm no dobrze, ale chyba wet się lepiej zna niz Ty i kate prawda to po pierwsze... pracownicy schroniska też się znaja, ale czy przegladali jej zęby dokładnie podczas jakiegoś zabiegu??? chyba nie, bo nie słyszałam, zeby koki miała jakiś zabieg już wcześniej... ja nie napisałam, ze ta pani stwierdziła po kamieniu, ze Koki ma 7 lat tylko po uzębieniu... mówiła, ze ta przednia koronka cała wysunęła się na przód, a raczej nawet jak człowiek się starzeje to też zeby wysuwają się do przodu, znaczy wychodzą... ja wiem, ze o zęby koki nie dbano nigdy, ale w ogóle ja też zauwazyłam, ze są one zupełnie inne od zębów cerbera... cerber ma wszystkie zęby proste i równe... ma w miarę długie kły, a koki ma wszystko stępione... nie wiem moze ja sie nie znam, no ale jesli ta pani powiedziała, ze koki może być starsza to być może tak jest... nie wiem...

Posted

aaa ano i byłam dziś z koką u weta na satrzykach... wet powiedział, że jest wszystko w porządku z niunią :D dał antybiotyk i spytałam po jakim czasie niunia mogłaby jechać do nowego domku to powiedział, ze tak po 2-3 dniach... czyli myślę, ze w razie czeho tak po 4 dniach ją wysłać co nie...

Posted

Kokusia czuje się wyśmienicie :multi: :multi: :multi: musze wam powiedziec, ze w tej chwili jest cockermanka u naszej majci czyli Ewy :multi: :multi: :multi: jak dobrze pójdzie to jutro majcia przyjedzie do mnie, a jak nie to pojutrze i kokusia już na zawsze bedzie miała kochany domek... aż sie wzruszyłam:placz: cieszę sie bardzo, naprawdę :)

Posted

Ja właśnie wróciłam z moją Sunią znad pierzchalskiego jeziora i miałam tam okazję poobserwować dwie kokerspanielki,rudą i czarno brązową,jakie to radosne psiaki,bez przerwy wskakiwały do wody,pływały i ciągle machały kikutkami swoich ogonków ;)

Posted

Cerber napisał(a):
Kokusia czuje się wyśmienicie :multi: :multi: :multi: musze wam powiedziec, ze w tej chwili jest cockermanka u naszej majci czyli Ewy :multi: :multi: :multi: jak dobrze pójdzie to jutro majcia przyjedzie do mnie, a jak nie to pojutrze i kokusia już na zawsze bedzie miała kochany domek... aż sie wzruszyłam:placz: cieszę sie bardzo, naprawdę :)

No to teraz czekamy na relacje Cockermanki. :cool3:
miśkowa napisał(a):
Ja właśnie wróciłam z moją Sunią znad pierzchalskiego jeziora i miałam tam okazję poobserwować dwie kokerspanielki,rudą i czarno brązową,jakie to radosne psiaki,bez przerwy wskakiwały do wody,pływały i ciągle machały kikutkami swoich ogonków ;)

Ogonki cockerków są rzeczywiście w ciągłym ruchu. Zabawnie to wyglada jak im tak cała doopka lata z tym ogonkiem. ;)

Posted

Heloł...padam na .... ale nie mogłam nie zajrzeć tutaj przed spaniem...więc tylko ekspresowa relacja...
majcia to przemiła osoba:multi:,Jej mały synek wycałował nasze piesy:loveu: (rośnie nowe pokolenie spanielomaniaków;)) i szybko zaskarbił sobie ich sympatię,sunia Majka przyjęła nas i nasze psy z "otwartymi łapami" (bardzo miła i całuśna psica) w swoim domu.
Moim skromnym zdaniem - to właśnie jest TEN domek dla Koki :loveu:

Posted

no to mamy sukces :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: czyli powiadomię majcie (bo ona nie za bardzo jeszcze odnalzała sie na dogo :D ) że to na 10000% będzie ona i nikt więcej... ale się ucieszy kurcze.... no dziewczynki co o tym sądzicie, żeby kokusia jutro juz pojechała do nowego domku??? ona czuje sie rewelacyjnie, jakby w ogóle nie miala zabiegu... lekarz też powiedział, ze po 2-3 dniach moze jechać... jutro minie 4 dzień od zabiegu... wydaje mi się, ze można ją puścić, skoro lekarz mówi, ze wolno... tym bardziej, ze nasza majcia po nocach nie śpi bo myśli o małej... kurcze juz wiem, ze łzy mi bedą płynęły jak ją oddam... no ale ja jej zatrzymać nie mogę...

Posted

Ale super!!!Już jutro Kokusia będzie w nowym domku,myślę że lepiej trafić nie mogła.Cieszę się że tak dobrze sie czuje po operacji,moja Sunia bedzie miała jutro sterylkę,niestety aborcyjną chyba i bardzo się martwię :( Pozdrówki dla Koki ;)

Posted

ja tez bardzo się ciesze ze Koka bedzie miała wspaniały domek :multi::multi::multi::multi::multi: mam nadzieję ze majcia zda nam tutaj relacje i fotki też bedą :loveu::loveu:

Posted

Cockermanka, właśnie chciałam spytać czemu musiałabym poczekać ze szwami??? ja się nie znam...

Byłam jeszcze raz dzis z koką u weta i ten stwierdził znowu, ze koka ma się dobrze i że jutro w sumie moze juz jechać...