madzia828 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 no ja jestem za, tylko czy sunia zgada sie z Twoim psem? to śa 2 miesiące więc lepiej chyba żeby sunia była w DT niż w schronie, a przez ten czas znajdzie się domek dla niej. Rybc!a chyba zadecyduje co i jak:cool3: Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 madzia828 napisał(a):no ja jestem za, tylko czy sunia zgada sie z Twoim psem? to śa 2 miesiące więc lepiej chyba żeby sunia była w DT niż w schronie, a przez ten czas znajdzie się domek dla niej. Rybc!a chyba zadecyduje co i jak:cool3: Mój pies z sukami dogaduje się bardzo dobrze, bez wyjątku... małej na 1000% krzywdy nie zrobi, może nawet być nią zainteresowany, a jak sunia lubi się bawić to na pewno zostaną przyjaciółmi :) Cerber od ponad miesiąca jest kastratem więc nie ma z jego strony żadnego niebezpieczeństwa w razie czego. A ja sama potrafię się opiekować suką w cieczce :) No nie wiem jak to z Rybcią, wczoraj z nią rozmawiałam na gg i czy ja wiem, odniosłam wrażenie, jakby troszkę niechętnie mogła ją wziać, ale moze to tylko moje przewidzenia. Najgorszy problem to oczywiście transport... bez tego ani rusz... ja osobiście przyjechać po sunię nie mogę... z resztą nie mam czym, a po drugie to jest straszny kawał drogi, bo ja Mieszkam we Włocławku. No i własnie tak myślę co by tu wykąbinować.... Quote
madzia828 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 no to może być problem z transportem jakbyś wzięła sunię. Rybc!a co o tym myślisz? Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 ej kochani, jest możliwość dojazdu do mnie... zaraz koleżanka się odezwie w tej sprawie... Quote
kate89 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Cerber moge przewieść sunie pociągiem do ciebie o ile ktoś mi ja przywieznie do Olsztyna bo z tąd jest lepsze połączenie.Można mi ją przywieść nawet dzisiaj albo jutro rano,a jutro bym ją zawiozła do Cerber.O ile znajdzie sie kasa na transport. Quote
madzia828 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 dziewczyny proponuję skontaktowac się z Rybc!a ze jest transport dla suni, ktoś ją z tego schronu musi też zabrać, nie wiem czy nie trzeba jakiejś umowy podpisać, jakby co to ja dorzucę parę groszy na transport:cool3: Quote
kate89 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 U mnie transport aktualny jest tylko do piątku,Jezeli do tego czasu nikt nie podejmie sie wyadoptowania suni i przewiezienia do mnie to to najwyczajniej nie wypali. Pisałam do paru osób z elbląga z prośbą o pomoc,ale odp zadnej jeszcze nie dostałam. Rybcia jesli bedziesz to napisz jak ty podchodzisz do tej sprawy i czy jestes w stanie pomóc Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 emmm widzę, że sprawa tej suni jest mało interesująca przesz innych... kurcze zależy mi, zeby sunia miała dom tak i błagam, żebyście mi w tym pomogli... napisałam już wczesniej, że osobiście pod żadnym pozorem nie mogę jeachać... w piątek mam mature, a poźniej w poniedziałek... jak sobie to wyobrażacie, ze od tak sobie pojadę do Elbląga... no trochę nie bardzo. Prosze was o pomoc, wam powinno jeszcze bardiej zaeżeć niż mi... siedze i gapie się w ten monitor z nadzieją, ze ktoś napisze jakieś dobre wiadomosci, a tu nic. Rybcia, proszę pomóż... Quote
Asia & Ginger Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 No to super! :multi: Tylko musimy poczekac co na to powie Rybc!a, czy da radę wyciągnąc sunię, bo ze schronów nie wydają psów osobom niepełnoletnim, więc ktoś będzie musiał jej pomóc. Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 asia_pie napisał(a):No to super! :multi: Tylko musimy poczekac co na to powie Rybc!a, czy da radę wyciągnąc sunię, bo ze schronów nie wydają psów osobom niepełnoletnim, więc ktoś będzie musiał jej pomóc. No ja mam nadzieję, ale pamiętajmy, ze transport (co prawda z Olsztyna, ale jest) mamy do piątku, poźniej trzeba będzie szukać od nowa, a tego chyba nie chcemy prawda... błagam więc o pomoc Rybci... Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Słuchajcie mamy sytuację podbramkową i bardzo pilną... zwracam sie do życzliwych osób z Elbląga... Chodzi o to, że Rybcia wykupiłaby sunię, ale ktoś na kilka godzin musiałby psiaka wziać do siebie, zanim przyjechałaby do was kate89. Bardzo proszę, bardzo mi zlleży, żeby pomóc suni, wam na pewno też... kto by ją wział na kilka godzin do siebie??? Quote
Rybc!a Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 Ja nic nie mogę, ludzie ! To, że jestem tu na miejscu nic nie zmienia. Wykupienie suni to nie problem, ale co z nią dalej? Ja jej do siebie wziąć nie mogę, mam dwie suki w 3 pokojowym mieszkaniu, a pozatym wyjeżdżam nad morze! Szukałam, pytałam i kupa! AgaiTheta też nie może, Gonitwa wyjechała... Eh... Quote
madzia828 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 kurde no to nie jest ciekawie:-( ja niestety jestem za daleko zeby pomóc kto nam pomoże? Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 No własnie sęk w tym, ze u mnie też licho i z transportem i z odległością, bo gdyby nie to, to ojciec podwiózł by mnie no i jeszcze dziś sunia byłaby u mnie :( Quote
kate89 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 słuchajcie ja moge przyjechac po sunie w każdej wsumie chwili,obyś tylko Rybcia wykupiła ją,miała jej książeczke i umowe adopcyjną i najlepiej jakis kaganiec dla niej (bo takich małych to ja nie mam) i czekała z nia na dworcu. Następnie od razu wsiadam w cos na włocławek i jade prosto do cerber.No i potem dodatkowy koszt tego ze musze do Olsztyna wrócic.Z tego co liczyłam to wyjdzie cała podróż kolo 65 zł.Ja sama kasy nie mam na to wiec chce chociaz tak pomóc i ja zawieść,wiec jeśli bedzie kasa to moge jechac. moj kom. 606238803 Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Boziu kochany jesteś kochana :*:*:* nie wiem jak Ci sie odwdzieczę :) mam nadzieję, ze piatek to juz na 1000% wypali Quote
Asia & Ginger Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Kate 89, ja mogę się zrzucic na transport jakby doszedł do skutku. Rybc!u odezwij sie! :razz: Quote
kate89 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 słuchajcie myslałam ze jutro to załatwimy ale jutro jakies swięto jest i schron zamknięty,w dodatku sie dowiedziałam ze mozna psa mozna wyadoptowac dopiero od 12 chyba wiec w piatek pojade po sunie przetrzymam na noc i w sobote z rana na spokojnie zawioze ją do cerber. Poczekamy na Rybcie to powie czy jej tak pasuje.I tak,nie wiem jak wygląda sprawa wyadoptowanai suni i kto za to zapłaci Quote
Cerber Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 No to kochani Kate to moja wybawicielka i przy okazaji Rybci też... ja radziłabym obu paniom porozmawiać na gg odnośnie wykupienia i dojechania do Elbląga po sunię... czekamy na Ciebie Rybcia i mam nadzieję, że wszystko będzie ok Quote
madzia828 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 no właśnie jutro jest święto, ja mogę się dorzucić do transportu tylko przelew mogę zrobić dopiero w sobotę:cool3: Quote
kate89 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Ok,to mi na transport potrzeba 50 zł,ceber zadeklarowała sie dołozyc. To nr konta mojego ojca Łaćko Eugeniusz ul Mrongowiusza 10a/7 Olsztyn 10-537 PL 66116022020000 000055813222 niewiem czy rybcia nie chce kasy na wyadoptowanie spanielki, poczekamy na nia to sie zobaczy. Quote
Asia & Ginger Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 No to ja się dokładam, tylko mogę wysłac najwcześniej w piątek. Może byc? :roll: Quote
Rybc!a Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Słuchajcie, mój plan jest nieco inny. Kate, odezwij się do mnie na GG, to omówimy szczegóły, ale ogólnie to będzie wyglądać tak, że gdy Kate podjedzie na dworzec ja przyjadę z mamą samochodem, weźmiemy ją, pojedziemy wszystkie trzy do schroniska, wykupimy sunię, odwieziemy Kate i Kokę na dworzec i ja z nimi postoję, aż pociąg przyjedzie. Może tak być? Koszt wyadoptowania suni to 100zł, ja wezmę to ze schroniskowych pieniędzy, ale chciałabym, żeby chociaż 60zł/70zł się później uzbierało, żeby pomóc też innym bidom! Słuchaj Kate, będziesz mieć obrożę i smycz ? O której planujesz być w E-g? Schronisko jest czynne od 12 do 17, zdążysz? Kagańca nie mam, bo Pyzka nie nosi, a Zuzki będzie o wiele za duży. Pasuje? To tyle, co w tej sprawie zrobić mogę JA. Quote
Cerber Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Witam was... Rybcia no plan wydaje mi się nie zły, tylko, zeby wypalił. Ja niestety nie mogę ołożyć się do wykupienia suni, mam nadzieję, ze to mi wybaczycie... chyba, ze 15 zł dałabym kate na podróż (co wtedy jej na bilet nie starczy na powrót do domu), a 15 z.ł na wykup[ienie, ale to raczej nie wypali... poza tym i tak sporo wydatków czeka mnie jak sunia przybędzie do mnie, zeby zrobić ją na bóstwo;) już doczekać się nie mogę :) Teraz tylko będzie mini problem z ubiorem suni... bo z tego co wiem to Kate też nie ma kagańca... jej pies jest jeszcze większy od Zuzy, więc sunia by w nim pływała... jedynie może jako taką obrożę i smycz udałoby jej się wykąbinować, którą rzecz jasna zabrałaby ze sobą jakby dowiozła mi sunię... to już właściwie są szczegóły i myślę, ze z takimi rzeczami to już się uporacie :) trzymam kciuki za powodzenie, a ja niestety na dziś musze zniknąc, bo jutro matura z polaka się kłania :D moze jeszcze po południu wpadnę, a jak nie to odzywajcie sie na gg to będę sobie chwilowe przerwy robiła i porozmawiamy :) Quote
kate89 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Rybcia mi tak jak najbardziej pasuje, Moge byc w Elblągu o 10, 16,albo 17 bo tak mam pociągi te tańsze a powrotne o 11.40,14.30 i 17.48. w sprawie kagańca zadzwonie to schrona u mnei,moze maja jakis mały i obrózke do pozyczenia. Mysle ze sensownie by było jakby do mnei wpłynęly pięniądze i na ten transport bez czego ani rusz(moze byc wpłata pozniej ale musze wiedziec ze pieniądze beda wogule i ile) no i kasa dla rybci za wyadoptowanie to jutro od razy bym jej oddała do ręki. I mysle ze temat wątku trzeba zmienic ze wparcie finansowe potrzebne. Quote
Recommended Posts