Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możliwe że mam dom dla spanielki tylko trzeba ją wysterylizować lub dać pieniądze na sterylizacje. Ludzie z ogłoszenia na portel.pl mają się zastanowić.... nie wiem czy coś z tego będzie, ale próbować trzeba...

Posted

trzeba to sprawdzić czy naprawdę jej nie ma! to moja ukochana!!!
cockermanka zgadzam się z Tobą w 100% rasowy=rodowodowy. Tylko mnie za to nie zabijcie, ale takie są moje poglądy na ten temat.

Posted

Rzeczywiście niemożliwe jest sprawdzenie,czy suńka poszła do adopcji?

Gonitwa cieszę się.Akcja R=R nie oznacza przecież,że psiaki bez papierów uważamy za gorsze (sama mam dwa...akurat najbardziej chorowite...heh...) - cała rzecz w tym,aby takich piesów świadomie nie "produkować"...

Posted

Szkoda, że nie można sprawdzić, mam jednak nadzieje, że trafiła w dobre ręce.

Pisałam z pewną panią w sprawie Kuki, chciała ją wziąć, ale był jeden problem, miała już cockerka złotego. Oto co mi odpisała:

"Witam ponownie!
Jestem zdecydowana przyjąć tą sunie(KUKA),ale nie chcę by ją wysterylizowano. Rozumiem,ze w schronisku nie chcą,aby rozmnażać pieski,ale my nie chcemy ,żeby sunia służyła do rozrodu.Mamy warunki do trzymania piesków,jak już wspominałam dom z działką i z czasem zdecydujemy się na szczeniaczki.Mam na myśli nie rozmnażanie piesków 2 razy do roku,tylko raz lub 2 razy w ciągu całego pobytu u nas.
Jestem mgr Ochrony Środowiska i niech mi Pani uwierzy,że nawet jak będę juz miała w przyszłości szczeniaczki to nie oddam ich w nieodpowiednie ręcę.
Bardzo chcemy przyjąć Kukę,ale mamy ten jeden warunek.Proszę przemyśleć i dać odpowiedź.
Pozdrawiam!Anna S"

A później zajrzałam na wątek i okazało się, że Kuki już nie ma.

Sama mam dwa cocker spanielki bez rodowodu (proszę nie krzyczeć, że tak je nazywam :oops:, ale wszyscy wiedzą wtedy o co mi chodzi), sunia od szczeniaka u mnie, piesek ze schronu.
Piesek w schronie wykastrowany, sunia nigdy nie miała szczeniorków i bedzie sterylizowana podczas Akcji Sterylizacji.

Zawsze marzyły mi się szczeniorki :loveu:, ale bałabym się, ze trafia w nieodpowiednie ręce, bo wydac 300 zł na psiaka stac wielu, ale ponad tysiąc zł tylko tych, którym naprawde zależy i jest wtedy większa gwarancja, że bedą dbac o psiaka, bo niestety ludzie jak za coś słono zapłacą, to bardziej o to dbają. :shake:

Poza tym wczoraj z czystej ciekawości zajrzałam na stronę internetową Auto Giełdy Dolnośląskiej i się przeraziłam. :crazyeye: Ponad 100 ogłoszeń o sprzedaży spanielków, najwięcej ze wszystkich ras. :crazyeye:
I kto to wszystko kupi? A co się dzieje ze szczeniorkami, których nikt nie kupi? :shake:

Posted

co za ludzie...mnie sie aż ciśnienie podnosi jak takie cos czytam....

asia_pie ... taka własnie jest masowa produkcja...byle dużo...nie chcę nawet myśleć,co dzieje się z niesprzedanym "towarem"...ale niestety się domyslam...

Posted

Rybc!a napisał(a):
Nie, w taki dom nie oddamy żadnej suni, co nie cioteczki ?

Rybc!a dokładnie tak jak piszesz. :shake:

Poza tym napisałam tej pani "mały" wykład na temat przepełnionych schronisk i potrzebie sterylizacji/kastracji i dałam linki do stron na ten temat. :diabloti:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Nie, w taki dom nie oddamy żadnej suni, co nie cioteczki ?

nie po to ratuje sie psiaki w potrzebie,żeby potem jakaś paniusia "tylko ze dwa razy " rozmnożyła psicę:diabloti: